Kodiaq 2 pokec

Fabia, Octavia, Superb,...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod brasci 14. 12. 2024 08:02

Aspon niekto
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 12. 2024 10:50

brasci píše:Aspon niekto

uvedomujes si zes mne tady verejne ponizil
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 14. 12. 2024 10:58

prijmi moje úprimné ospravedlnenie
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 12. 2024 11:01

jsem na to pojisteny ale tu spoluucast zaplatis ty
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 14. 12. 2024 11:03

Výborne na toto mám poistenie tiež, poistil ma moucha... Teba tiež? Ak hej tak si to vybaví sám so sebou a my nejsme vepri.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 12. 2024 11:28

fly insurance sro mam mam
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod GeorgeCZE 17. 1. 2025 17:52

Nemáte někdo zkušenost s motorem 2.0 tdi 110kw v novém kodiaqu-je to dostačující pro tak velké auto?
GeorgeCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moucha 17. 1. 2025 17:55

mně by to stačilo
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 17. 1. 2025 17:57

Naprosto dostačující i na tahání 2t+ přívěsu
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 17. 1. 2025 17:58

GeorgeCZE píše:Nemáte někdo zkušenost s motorem 2.0 tdi 110kw v novém kodiaqu-je to dostačující pro tak velké auto?

Je to tak tak, ale jde to.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 17. 1. 2025 18:03

mocný dízel pyčo nezná limity :pozor
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 1. 2025 18:09

GeorgeCZE píše:Nemáte někdo zkušenost s motorem 2.0 tdi 110kw v novém kodiaqu-je to dostačující pro tak velké auto?

neriskoval bych. novinky.cz minuly tyden

Škoda Kodiaq 2.0 TDI: Nečekaný výkon způsobil dramatickou nehodu

Řidič silného SUV nezvládl prudké zrychlení. Incident si vyžádal zásah lékařů a doprava byla několik hodin ochromena.

Praha – Běžná jízda pražskou periferií se ve čtvrtek odpoledne proměnila v nečekané drama. Řidič vozu Škoda Kodiaq 2.0 TDI s výkonem 110 kW při prudkém přidání plynu údajně nezvládl enormní zátah motoru. Podle svědků mu mohutná akcelerace doslova utrhla ruce z volantu. SUV následně nekontrolovatelně sjelo z vozovky a narazilo do sloupu veřejného osvětlení.

Řidiče překvapila síla motoru

“Stál jsem kousek od přechodu a najednou slyším, jak motor Kodiaqu zařve a auto vystřelí jako raketa,” popisuje situaci jeden z očitých svědků, pan Jiří Novák. “Řidičovi ruce se odlepily od volantu a najednou se ozvala rána. Byl to děs.”

Podle prvotních informací policie se jedná o jeden z mála případů, kdy technická specifikace vozu mohla přímo přispět k nehodě. “Motor o výkonu 110 kW není sám o sobě extrémní, ale kombinace s nečekaným zrychlením mohla řidiče překvapit,” uvedl tiskový mluvčí pražské policie.

Auto do sloupu, řidič do nemocnice

Vůz po nárazu zůstal zaklíněn u sloupu, přičemž airbagy zabránily vážnějším zraněním. Řidič však utrpěl šok a lehká zranění, která si vyžádala hospitalizaci. Lékaři později uvedli, že jeho ruce nebyly doslova “utrženy,” jak některé zprávy naznačovaly, ale utrpěl vážné pohmoždění zápěstí kvůli náhlému vytržení volantu z úchopu.

Výzva k opatrnosti

Automobilka Škoda se k incidentu zatím nevyjádřila, nicméně odborníci na bezpečnost zdůrazňují, že i vozy s běžným výkonem mohou při nečekané manipulaci způsobit problémy. “Silné zrychlení v kombinaci s nepřipraveným řidičem může vést k nehodám, zejména pokud je volant náhle špatně uchopen,” varuje dopravní analytik Petr Zeman.

Místo nehody bylo několik hodin uzavřeno a policie nadále vyšetřuje okolnosti. Pokud se prokáže, že k nehodě přispěl samotný technický stav vozu, může to mít vážné důsledky pro další produkci modelu.

Škoda Kodiaq 2.0 TDI je mezi českými řidiči populární pro svou kombinaci výkonu a praktičnosti, ale tento případ připomíná, že ani silné SUV není hračkou pro nepřipravené.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 17. 1. 2025 18:47

Běž si to vyzkoušet. Potřeba výkonu je individuální, na klidnější ježdění je to ok.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 17. 1. 2025 19:05

Goes: :-))
Tomas B
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka