Mercedes koutek

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Volkswagen, Ford EU, Smart...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod PeTr7650 1. 11. 2024 12:37

že by zanedbaná výměna vzduchového filtru?
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod ale 1. 11. 2024 12:54

Před rokem ho měnili. Teda, měnit aspoň měli.
C220d (S206)
ale
šek

Odeslat příspěvekod Marek Zrak 10. 12. 2024 20:41

Tak zítra vracím náhradní MB V-klasse long 174kw, 4-matic a jako zajímavá zkušenost, asi by dostalo přednost před Multivanem, ten motor je opravdu povedený, táhne parádně a je to důstojný pohon.

Některé věci mě samozřejmě serou, např. nelogické (opačné) ovládání ruční brzdy a voliče převodovky, špatné odhlučnění podvozku (kola za deště výrazně šustí), ale tohle by vyřešilo A-Hifi, stejně jako nevýraznou sériovou aparaturu.
Jízdní vlastnosti jsou fajn do nároku tak na 80% možností, pak už se podvozek docela nepříjemně houpe.

Super vychytávka je krytá parkovací kamera, která je za každého počasí čistá a má krásné rozlišení.
Líbí se mi možnost nastartovat, bez nutnosti stát na brzdě.
Šoupačky jdou až neskutečně lehce, el. pohon je zbytečný.
4-matic v rámci třídy, dokáže chodit i trochu bokem.
Je to roční auto a najelo už 105tkm a když pominu různě polité kolejnice sedaček sladkými nápoji (auto jezdí na půjčovně, takže se k tomu tak i klienti chovají) a poškrábaný interiér, tak jsem z něj měl pořád pocit nového auta, vše fungovalo dobře.

Ovšem cena, se mi nelíbí ani trochu :roll:
992 GTS MT
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2
Coupe JCW KW3
Scania R490

hoonring.cz
Marek Zrak
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 10. 12. 2024 22:01

El. dvere zamna must, zastav v prudsom kopci a 50kg zena pripadne decko sa aj narobi to zatvorit.

A navyse otvarat a zatvarat tlacidlom je frajerina.

Kamera suhlas to je parada, svetla tiez vyborne.

Hluk no proste dodavka.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 12. 2024 00:23

Kamarád má, kolem kila měnil tlumiče, už se to pajtlovalo po silnici. Geometrii dělá asi po 30kkm, rozjíždí se. Gumy to žere, netvrdim, že to nesouvisí s geo. Jinak paráda auto.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 12. 12. 2024 19:53

trochu slintajícího matroše

ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Koubes 7. 1. 2025 19:16

Mno. Takže jsa zarmoucen z Porsche servisu jsem uvažoval, že vyměním Taycana za EQE, protože Mercedes má akt. skvělou nabídku Agility úvěru na elektroauta.
Ve zkratce je na začátku variabilní akontace od 0%. Pak 2 roky splácím fixní částku s 0% úrokem a slušnou cenu za pojistku. Po 2 letech jsou 3 možnosti: doplatit, dál úvěrovat, nebo vrátit auto Mercedesu za předm danou částku při podpisu smlouvy. Nechal jsem si udělat pár kalkulací a vyšlo by to cca. nákladově za ty 2 roky na necelých 600k. To je za auto téhle kategorie na firmu pěkný. Podotýkám, že to je u nájezdu 30k ročně, ne nějakých 15, jak operáky běžně firmy nabízí a podmiňují min 3 roky a víc.

No ale auto jsem si půjčil a už vím, proč mám Taycana. To se proti tomu nedá. Sice je to tišší a i o trochu pohodlnější, ale jinak celkově daleko horší auto jízdním projevem. Elektromotor nic moc. Zátah do kila je, pak je to už lenivý. Reakce podvozku a řazení jak rozměklý máslo, šmatlotajnment složitější jak u Porsche a tradičně hlasový ovládání není pro mě, protože prostě huhlám a ono mi to nerozumí. Interiér pěknej na 1. pohled, ale kvalitou popravdě nic moc. Dotykovej volant hrozná hovadina, dotykové plochy na dveřích se při stisku prohýbají atd. Prostě z interiéru nadšení na 1. pohled, ale reálně za ty peníze nee. Už chápu, proč to Porsche je za standartních podmínek o tolik dražší už od základu...

Takže přestanu vymýšlet hovadiny a auto si nechám a budu spokojeně dál jezdit. Oželím absenci ventilace, vyhřívání volantu a sklápění zrcátek a budu hepy jak 2 grepy nadále.
Taycan plus
911 997.1 S 6G samozřejmě
Mazda 3 Sky X 6G

Jak píše saabik: Všichni skončíme u Porsche...
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 1. 2025 19:18

jj medour ma posledni rok oomerne huste akce na elektra.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod saabik 7. 1. 2025 19:57

Co je špatně se servisem Porsche? Povídej. Takže nový taycan nebude?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 7. 1. 2025 21:03

Jo, co je špatně se servisem Porsche?
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Koubes 7. 1. 2025 21:21

Vlákno Porsche...
Taycan plus
Mazda 3 Sky X 6G

Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Arnie J 7. 1. 2025 21:31

Na posledních asi 10 stranách nic :( :)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 1. 2025 21:34

si te povodil
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 7. 1. 2025 21:38

Pekna praca.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Koubes 7. 1. 2025 21:43

Už, trvalo mi ten román napsat.
Taycan plus
Mazda 3 Sky X 6G

Koubes
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka