Peugeot Boxer - závada motoru

Citroën, Peugeot, Renault

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Pajkyt 15. 1. 2018 09:33

Zdravím, bylo by vhodné uvést, jak celý tento příběh dopadl. Když jsem si neopravené auto odvážel z peugeoťackého servisu, bylo mi slíbeno, že se nám ozvou až najdou nějaké řešení. Nikdo se však už neozval a na můj další telefonát mi bylo sděleno, že už nedokážou poradit, ale mají tam další auto se stejnou závadou. Vyhledal jsem tedy další autorizovaný servis značky Peugeot a objednal se na opravu. Volný termín měli až začátkem ledna. Vysvětlil jim příběh a odevzdal auto do servisu. Po cca. 2 hodinách mi volali, že zjistili předpokládanou závadu - snímač teploty nasávaného vzduchu do motoru. Cena originálního dílu cca. 1500,- Kč. Po jeho výměně se závada neprojevila ani v servisu, ani během dalšího používání. Celková cena opravy byla cca. 4338,- Kč. Po celé té anabázi je to pro nás milé překvapení. Nedovedu pochopit přístup a odbornost prvního značkového servisu, který nedokázal závadu najít během několika týdnů, přičemž předpokládaná cena jen vyměněných dílů měla být cca. 70.000,- Kč a jak se ukazuje, tak ani výměna řídící jednotky, nebo svazku kabelů by nevedla k úspěšné opravě. Budu doufat, že se skutečně jednalo o tuto "drobnou" součástku. Je však otázkou jestli při několikerých rozborkách a sborkách v servisu nemohlo dojít k poškození dalších součástek na vozidle, obzvlášť když jsem byl upozorňován na částečně nedoizolované a zkorodované kabely, nebo netěsné kabelové spojky a konektory.
Pajkyt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod puk123 15. 1. 2018 10:05

Kdy jste tam volali, že měli volno až počátkem ledna?
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Pajkyt 15. 1. 2018 11:07

Posledního listopadu. První volný termín byl 10. ledna.
Pajkyt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 15. 1. 2018 12:15

Měsíc se už stává pravidlem, +do toho Vánoce. Se divím, když je závada na Váha vzduchu, že ti první blbci nevyzkoušeli snímač teploty, tam jiný čidlo ani není.
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 15. 1. 2018 12:25

To asi jde. Já jen, že to vlákno se narodilo koncem srpna.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 15. 1. 2018 12:27

tak to je smutný příběh, naštěstí s happy endem.
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Lexx 15. 1. 2018 14:53

Dobrý příběh, skoro by stálo za to zveřejnit názvy obou servisů :-)
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Inventář

Odeslat příspěvekod Marek Zrak 15. 1. 2018 15:19

Po každé návštěvě servisu PSA chodí dotazníky, já bych jim to tam hezky vyplnil.
To je masakr teda.
992 GTS MT
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2
Coupe JCW KW3
Scania R490

hoonring.cz
Marek Zrak
Inventář

Odeslat příspěvekod Pajkyt 1. 2. 2018 23:26

Zatím mi žádný dotazník nikdy nedošel, takže mohu své pocity prezentovat pouze tady. Týden po "opravě" se ozval první servis s tím, že by se pokusili opravu dokončit. Odmítl jsem. Naše "radost z opravy" však nevydržela dlouho a náš Peugeot Boxer opět zkolaboval. Stejná hláška na displeji je nyní doprovázena pádem motoru do nouzového režimu a ztrátou výkonu motoru. Podle servisu se k nim mám s vozem dostavit. Padesát kilometrů bych hlemýždí rychlostí snad mohl zvládnout a diagnostika snad ukáže více. Přestávám věřit, že se naše problémy někdy podaří vyřešit. Letošní mírná zima je k nám milostivá a tak budeme moci zatím chodit pěšky.
Pajkyt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 2. 2018 23:50

Jaaaaj
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod 970ka 2. 2. 2018 00:14

Mě se něco podobného stalo několikrát na Multivanu a vždycky byl překousnutej kabel k tomu čidlu od kuny,swině jedny.
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Inventář

Odeslat příspěvekod Lukas063 2. 2. 2018 09:46

zabít málo
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod polda 2. 2. 2018 10:40

Servis nebo kundy?
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 2. 2. 2018 10:59

pro začátek ty kuny
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Pajkyt 4. 2. 2018 20:43

Kuny se v místě kde parkuji nevyskytují. To spíš ten servis. Nechal jsem auto zkontrolovat na diagnostice a nyní to vypadá na něco jiného. "Chyba P0480 - Ventilátor chlazení. 1 řídící obvod. Přerušení". Ventilátor se na první stupeň se nerozjede, na druhý stupeň spuštěný z diagnostiky běží. Pokud se bude měnit ventilátor, tak je to min. 14 tis. Kč a více jak týden bez auta. Uvidím co se dozvím zítra v servisu.
Pajkyt
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka