Minibike

O motorkách a lidech kolem nich

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Automan 24. 4. 2006 19:32

Tak mate nějaké zkušenosti. Jezdí někdo jen tak pro zabavu nebo i zavodne? :D
Automan
Nováček

Odeslat příspěvekod Driver 24. 4. 2006 19:49

Jezdil sem nekolikrat pro zabavu a je to super, ze zacatku sem z toho mel celkem respekt, prece jen se na tom sedi dost divne, ale pak, kdyz si to clovek vychyta, je to super sranda - doporučuju!!! Jo a jede to dost rychle, sice se to nezdá, ale dá se to i postavit na zadní :)

Doporučil bych chrániče kolen, protože v zatáčkách, když se nakláníte, můžete někdy škrtnout o zem...
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod Driver 24. 4. 2006 21:12

Tak to sem čekal, že se to tady rozjede víc, zrovna takový dobrý téma :) a vy nic...
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod Moose 24. 4. 2006 21:35

chtěl sem si to jednou ve zlíně vyzkoušet na motokárový dráze, a byl sem varovanej: v těchle kalhotech radši ne, jestli je chceš eště nosit ... :D
a mrknete se na moje WWW ;)
Moose

Odeslat příspěvekod Koby 24. 4. 2006 21:50

Já to měl doma asi dva roky. Je to sranda, to jo, ale chce to neuvěřitelnou péči. Věčně s tim něco je, ale když to jede, je to super :) Minulej rok sem na to vlez při závodech v Mostě, bylo to tam zadáčo. jenomže měly neskutečně povolenej plyn a když sem za to jenom trošku vzal, a to bylo hned poprvý, tak milá motorka udělal salto a já měl co dělat, abych si nerozbil držku. :D Napodruhý už sem se rozjel, sice sem jel asi pět metrů po zadnim, ale dobrý :) Pak sem si ten plyn radši pošteloval. Trošku mě naštval ten laxní přístup firmy, která to pučovala. Vemte si, kdyby na to sedlo nějaký dítě...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Inventář

Odeslat příspěvekod Haya1 25. 4. 2006 09:27

měl jsem to asi před deseti lety ( to Blata začínal ) pro malou a sám na tom jezdíval na velikonoce po šmigrustu ( když jsem viděl policajty, vzal to normálně pod paží a šel pěšky ), no a do hospody to šlo vzít taky dovnitř :tleskani ale než minibike, který je hlavně na asfalt, bych se dnes díval spíše na dirtbike apod. 8)
Motorkář uz jen duší (první moto-Pionýr v 10, auto Škoda 1202 STW v 16 letech...)
Haya1
Nováček

Odeslat příspěvekod zigi 25. 4. 2006 10:47

Jel jsem na tom, kdyz jsem byl malej. tehda to nikdo tady neznal a Blata zacinal. Tak oslovili nas oddil BMX at se na tom naucime jezdit aby mohli udelat propagacni reportaz do Autorevue (nebo jak se to tehda jmenovalo ten program o autech na CT). Takze jsem se parkrat sesli a krosili to na okruhu co byl udelanej primo u Vltavy :-). Byla to celkem sranda, hlavne kdyz byl clovek jeste mensi, tak se na to dalo vlezt celkem v pohode. Ted uz bych se na tu motorku skladal hur. Par lidi to pak zacalo ezdit zavodne, ale vetsina toho nechala, jelikoz z pocatku to melo byt tak, ze si kazdy koupi motorku za cca 25 000,- a bude se zavodit. Postupne se to vsak zacalo ladit, upravovat atd. Nakonec z toho vzniknul docela drahej sport. Nekteri u toho vydrzeli a presli pak na klasicke motorky napr. Honza Nemec, ktery snad byl uspesny v minibikach na ME.
Sierra fanda
zigi
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Driver 25. 4. 2006 12:22

Zigi: Nebyl ten okruh v Braniku u Vltavy? Jestli jo, tak tam sem taky jezdil :)
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod crawfish 25. 4. 2006 19:43

Pokud by to někoho zaujalo, tak existuje web, kterej se minibikama zabývá (hlavně teda závoděním) a je tam i forum kde se člověk dozví spoustu užitečnejch věcí ..
http://www.minibike-racing.cz/
crawfish
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kibitz 25. 4. 2006 21:57

Kdysi jsem to zkousel,ale kdyz me predjel i muj mladsi bracha a znicil jsem si boty,tak sem na to uz nikdy nevlezl :lol:
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod zigi 26. 4. 2006 11:06

Driver píše:Zigi: Nebyl ten okruh v Braniku u Vltavy? Jestli jo, tak tam sem taky jezdil :)

Ten vyrostl až později. Prvni okruh byl u vltavy kousek ze leteňským tunelem. Bylo to přímo u vody takový malý asfaltový okruh. Bylo tam malé depo, přes které se dalo krásně předjíždět :-) . Braník vzniknul později když se to začalo opravdu jezdit. Tam jsem jel jenom jednou na už závodním minibiku kamaráda, co to začal jezdit.
Sierra fanda
zigi
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Roman D. 26. 4. 2006 13:45

Craw: do jaké nosnosti ty minibike jsou???
Redaktor Autorevue.cz
Roman D.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Automan 26. 4. 2006 14:41

Roman: nějak 110 kilo pišou na blata.cz
Automan
Nováček

Odeslat příspěvekod Roman D. 26. 4. 2006 16:24

Jo, do toho bych se vahove snad vesel :D Bych jim to nerad rozsedl nebo rozbil.... Ale stejne nevim, pri moji vysce 191cm to asi stejne zkouset nebudu.
Redaktor Autorevue.cz
Roman D.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 26. 4. 2006 16:33

Samozřejmě čím míň tím líp.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Další stránka