Vyber motorky - jakou

O motorkách a lidech kolem nich

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 3. 2025 12:37

co si beru osobne? ja mam motorku na rozdil od vas jako dejly kar. jezdim s tim od jara do zimy a pres zimu. do prace na jednani apod. tomu odpovoda vyber a typologie. kupuju si presne co chci takze co si mam brat osobne? ze to neni rocket od triumphu? ehm…
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 3. 2025 12:41

pfff, já to mám taky jako daily

a ano, na NT by se mi asi blbě lezlo, už i to ADV mám celé okopané jak se mi ne vždy podaří zvednout dostatečně nohu :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod garážmistr 14. 3. 2025 12:56

Na výstavě stála Forza 750 a NT nedaleko od sebe a překvapilo mne, že rozdíl ve velikosti není velký.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 3. 2025 13:05

absolutne to bude podobe. delka sirka bude jako u motorek. spise jak nalizat na to je rozdil
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 14. 3. 2025 13:07

To píšu, že NTčko je spíš pokračování řady skútrů. Podle mě to dává velkou logiku a tady Goes je toho důkazem. Honda celkem logicky očekává, že se zkušenostmi lidi budou chtít upgradovat tím jak se zvyšuje zkušenost a zvyšují nároky. Takže v téhle línii je NTéčko DCT logickým upgradem pro bývalé skútraře.

Mě osobně právě Forza 750 nikdy nedávala smysl. Jezdí to blbě jako skutr, jezdí to blbě jako motorka. Vůbec jsem nepochopil jaký to má určení. Někdo kdo jezdí 40 km do práce především po silnicích typu městský okruh a podobně. Jinak je lepší si pořídit Forzu 350, nebo tady to NTéčko. Stojí to tuším 314 tis nebo kolik a je to tedy levnější než T-Max od Yamahy. A to NTéčko je samozřejmě někde jinde výkonem i technikou, a to nemluvím o prodejní ceně kdy se zbavit NTéčka bude asi menší ojeb a projeb než drahýho skutru co stál snad téměř 4 kila ve výbavě.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 3. 2025 14:03

ok, pockame az to ejsa prejde a az se vrati na zem a budem pokracovat v dalsi diskuzi
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 14. 3. 2025 14:11

Zase to ego...
To je přesně to o čem jsem psal.
Fakt škoda...
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 3. 2025 14:21

vidis veci co neexistuji. ale proste treti pul strankovy post o tom stejnem jak oklikou rici co rika je proste cely on. kdyby mel aspon kule vysmat se rovnou no
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 14. 3. 2025 14:36

Snažím se to tak nebrat.

Byla doba, kdy jsem mezi velkýma pohodlnýma motorkama a maxiskutrama neviděl uživatelsky skoro rozdíl. Viz. déčko, na to už nemám sílu reagovat. Milionkrát se tady psalo těžiště výška sedla atd... Zbytečný no.

Dneska uvažuju nad naháčem, právě proto, že jsou prostě vlastnosti, které ti cesťák nedá, byť by byl sportovní jak by chtěl... Když jsem kupoval Tracera, chtěl jsme univerzála, což asi tak nějak splňuje a výborně, teď už s přikoupením dalších strojů směřuji i jinam.

Jo... Právě proto, že využiju max. 60 koní..., proto už jsem měl málem sepsanou smlouvu na nahatej čtyřválcovej litr (bohužel jsem včera zjistil, že je vyfouklý (jsem se tam nedostal kvůli tomu se se zhoršilo počasí, tak hledám dál, proto včera i ta Yamaha)

:-)
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 3. 2025 14:44

130k nahace jsem mel a neni to to co chci. supersporty mne nebavi a predstirat tady v diskuzi jak za to beru a jedu pilu 2-3-2-3-2-3 apod jak ace se mi nechce o to vice kdyby mel aspon neco co by bylo kulervouci.

honda je to u mne primarne proto ze je to jediny kdo ma automat. ano nyni probylo bmw a yamaha ale zatim to ma male rozsireni v ramci modelu a taky nechci byt testovaci kralik. za jedni generaci stroju klidne pujdu dal a ze bych si umel vybrat.

kdyz sem mel pucenou h2 tak tam mi automat vxlozene chybel :)

kazdopadne to ze bych chtel rt asi definuje muj zajem
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 14. 3. 2025 15:35

maincoonsback píše:Snažím se to tak nebrat.

Byla doba, kdy jsem mezi velkýma pohodlnýma motorkama a maxiskutrama neviděl uživatelsky skoro rozdíl. Viz. déčko, na to už nemám sílu reagovat.

Ty hlavně nemáš argumenty.

maincoonsback píše:Jo... Právě proto, že využiju max. 60 koní..., proto už jsem měl málem sepsanou smlouvu na nahatej čtyřválcovej litr

Najs. Málem si měl sepsanou smlouvu na nahatej čtyřválcovej litr, tak to dokazuje, že využíváš víc jak 60 koní. :D
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod T.E.CH 14. 3. 2025 16:02

K86 píše:Ukočítovat 150 - 160k motorka jde, je to o palici a ruce

Tak zas ty to umíš, tak jak jezdíš ty, většina lidí jezdit neumí , myslím že to víš. :-)
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 14. 3. 2025 16:04

Tenhle ten tvůj argument, hlavně ten první je na stejné úrovni, jako když si ten Rom stěžuje, že s ním ten lékař nechce probírat jeho zdravotní problémy. Nechce. Ono to omrzí se bavit s někým, kdo je mimo mísu. Takže jo, jsi mimo mísu a nějak mě to už s tebou nebaví.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 3. 2025 17:04

T.E.CH píše:
K86 píše:Ukočítovat 150 - 160k motorka jde, je to o palici a ruce

Tak zas ty to umíš, tak jak jezdíš ty, většina lidí jezdit neumí , myslím že to víš. :-)

a videl ho nekdo nekdy jezdit? ja jen aby to nebyl druhy ace
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 3. 2025 12:37

tak skutr uz je na dilne, domontuji mlhovku a kufr a ve stredu jedem...
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka