Vyber motorky - jakou

O motorkách a lidech kolem nich

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 3. 2024 11:12

Skoda no ze je to manual jinak to byla super motorka. Hold avd je avd
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 8. 3. 2024 13:51

T.E.CH píše:
Goesson píše:a tracer je jakoze co vuci versysu? dyt to jsou oba cistokrevni cestakove, jen ano jeden subtilni nedodělek a druhy dotažený versys...

Jo jasně... :D Pravda na obouch se dá cestovat, na Versysu o hodně lépe. Já tu motorku měl, znám rozdil v reálu...na Traceru 500 kilaků jet ve dvou nechceš a ne že by to nešlo. I motor je zhola jiný, na cestování prostě horší...lepší je zase jinde.

-- 8. 3. 2024 09:35 --

speedfred píše:TECH automat u moto nehaním ale ja ho ešte nechcem.

jasný v pohodě, to já jen že lidé žijí v omylu, že se s tím nedá jezdit sportovně a že to je nuda. Ač pro někoho to tak bejt může....

-- 8. 3. 2024 09:36 --

Arnie J píše:tak versys je čtvrttunové monstrum, které bych já osobně tahat nechtěl a ani bych z toho pořádně nedosáhl na zem, ale motorka je to krásná :D

Zvládneš to zcela v pohodě....

Nebudu to číst celé, jen napíšu malý poznatek z mých zkušeností.

Kdybych měl postavu Goese, tak mám dnes Versys, ale nemám. Pro mne by byl zbytečně velký a těžký. Tracer zvládá cestování ve dvou celkem v pohodě, ale je prostě menší. Kdyby člověk věděl, že bude cestovat s batůžkem, tak je Versys jednička. Pro člověka do +-180 cm výšky je podle mne Tracer lepší motorkou než Versys.

Obecně je samozřejmě Versys lepší skoro ve všem s jedinou vyjímkou, kde zásadně nesouhlasím. A to je motor. Tracer od +- toho modelového roku co mám já je úplně jinde (necuká dá se v podstatě lechtat kolem 2000, což dřív absolutně nešlo, ale zároveň umí být sakra výbušný) a ve srovnání i s Versysem za mne výrazně lepší. Pokud srovnám ty motorky z pohledu motoru, tak u mne vyhrává Tracer. V ostatním je horší (pro mne ta ovladatelnost je teda taky plusem).

Ale to se musí vyzkoušet. Ten rozdíl ve velikosti je prostě znát daleko víc, než by se zdálo podle těch pár cm. Já bych se z dlouhodobého hlediska na Versysu prostě trápil, proto jsem tehdy uvažoval spíš nad ZX (nebo jak se ten litr cestovní jmenoval). Ten mi velikostně sedl a vzhledem k váze a poloze jezdce to už bylo i motorově víc než adekvátní.

-- 8. 3. 2024 12:55 --

Jinak ještě...

Aktuální 900 GT+ podle mne (když jsem si to teď zkoušel na výstavišti) musel aspoň pocitově Versys dorůst a dovážit. Stala se z toho pěkná kráva a už bych to asi nechtěl a hledal bych jinde.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 3. 2024 14:05

tak jasne, versys je pro chlapy, děcka si holt koupi tracer...

jinak na to, zes na versysu ani nesedel, natoz abys s nim jezdil je zajimave tve hodnoceni motoru apod...

ale tak wolf
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 8. 3. 2024 14:14

Myslím, že od té doby jsem ve finále na tom Versysu najel možná podobné km, jako si najel ty na tom svém. Ale tak tlachy tvoje jsou pořád stejné a výsledek stále nula. Protože jediné, na čem si něco najel víc než málo je to ADV
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 3. 2024 14:16

takze jsi na tom ani nesedel, diky za potvrzeni
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 8. 3. 2024 14:58

Jistě.
https://www.motorkari.cz/clanky/redakcn ... ?kid=56471

Nenapsal jsem nic jiného než co se dá jinými slovy dočíst tady. Jenže ty si na Traceru nikdy nejel, na Kawe si jel akorát tak jako na všem akorát z KC do Rousínova (plus možná jednou do Beskyd), udělal si 10 fotek a tím celá ta paráda skončila.

A pak tady děláš ke všemu bla bla, které ani nesouvisí (viz všechny motorky jsou stejný, všechny motorky jsou jiný).

Trapáku.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 8. 3. 2024 15:00

Viděl jsem goese na Versysu na Kachličce. Jestli to něčemu pomůže.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 8. 3. 2024 15:06

Jo to měl po té cestě na Čeladnou...

Takže to sedí... (pro ty nechápající ironii).
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 3. 2024 15:07

maincoonsback píše:Jistě.
https://www.motorkari.cz/clanky/redakcn ... ?kid=56471

Nenapsal jsem nic jiného než co se dá jinými slovy dočíst tady. Jenže ty si na Traceru nikdy nejel, na Kawe si jel akorát tak jako na všem akorát z KC do Rousínova (plus možná jednou do Beskyd), udělal si 10 fotek a tím celá ta paráda skončila.

A pak tady děláš ke všemu bla bla, které ani nesouvisí (viz všechny motorky jsou stejný, všechny motorky jsou jiný).

Trapáku.

Proc lzes ze jsi na versysu najezdil 10tkm? Vzdyt si na tom nenajel vubec nic. Ze mas info nactene jsi mohl rict hmed. To mas fakt takovou potrebu si vymyslet?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod T.E.CH 8. 3. 2024 16:35

Dvě ač různě dobré motorky a je z toho tohle. Motor Traceru je dobrej a Versysu taky, jen každý jinak. Tracer je značně zábavnější...motorově, je tak tvrdší... Versys zase na cetováni lepší. Pohodlnější....nemusíš tam řadit, co utahne šestak je na 4vál až neskutečný...
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 8. 3. 2024 17:25

Ano.

Tracer je prostě sportovnější. Ale podle mne nejvíc na tom má vliv ta velikost a váha.

Já reagoval akorát na jednu věc. Dřív byl Tracer nevychovany/když jsem jel MT09, sám bych ji nechtěl, kratší rozvor, uskakany motor/, ale to už není prostě pravda. Umí už tahat taky ze spodu, nemám problém s ním na tu 6ku s citem taky vyjet z obce na 50ce..., tedy přesně to, co se píše jako charakter u Versysu. Ale k tomu všemu přidává to sportovno, proto jsem napsal, že je motor aspoň pro mne u Traceru lepší. /Není to auto, ale motorka, koukám tedy na to optikou toho, že zábavnost by měla hrát větší roli/.

V dost příspěvcích /už v minulosti/ se tady tohle u Traceru psalo až se z toho stalo klišé.

Thats all.

-- 8. 3. 2024 16:33 --

A jinak... Když já kupoval motorku, tak si pamatuji, že bez ohledu na velikost s ohledem na tehdejší cenu, byl základní Versys lepší nabídkou než základní Tracer. V momentě kdy se ale postavil GT Tracer, tak se to obrátilo. A verze SE, co měl Goes, tam to skočilo rázem o dost peněz nahoru a byla to už zase trochu kategorie sama o sobě/to je i dnes skutečný cestak a Tracer to dohnal až teď s verzí GT+/. Jako ta váha tam byla fakt děs...na každodenní ježdění to nakonec byla trapenka i pro toho Goese... /Být by teď vyprskoval určitě něco jiného/.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 8. 3. 2024 17:43

To posledni co byla trapenla na versysu byla vaha a velikost. Vaha je ostatne u xadv stejna.

Vybusnejsincharaketr motoru yamahy je asi ok. Nejel sem pise se to. Ale co bych rozporozval i pri pohledu na prubehy bude schopnost traceru od nizkych otacek. Tak od 3,5-4 klidne. Od dvou tezko.

Jinak proc jsi lhal s tim zes na versysu najezdil kilometry?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 4. 2024 12:42

Bral bych
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 13. 4. 2024 22:51

Dneska to slo

Obrázek
brasci
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka