Vyber motorky - jakou

O motorkách a lidech kolem nich

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 22. 6. 2025 17:56

nevi nekdo o necem lehkem na leto na nohy? jako ty dziny fajn ale to je tezkotonaz a chtelo by to neco odlehcene. mel sem kdysi fest lehke. jen trochu kevlrau a mela chranice na koleni. ale uz nejsou
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 22. 6. 2025 20:11

No s .téma vecma je to bohužel až na vyjímky tak, že buď je to tezkotonazni a chrání to a nebo je to odlehčené a ta ochrana je tak do 50 kmh...

V létě holt dávám trochu víc přednost menší ochraně a většímu pohodlí, což považuji za formu pasivní bezpečnosti
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Lu_TSI 22. 6. 2025 20:17

A o tom to je! Buď je ti zima, nebo teplo. Vzpomínám na časy na Vespici, kdy jsem si ke kraťasům vzal jen otevřenou helmu a jel. Teď už to nedávám. Do práce teda boty, bunda, rukavice ale normoš jeansy. Ale to beru prostě jako riziko, ale nechce se mi převlíkat na hajzlu furt.

-- 22. 6. 2025 20:18 --

Dneska jsem skoro hitnul 200km/h. Bylo tam 195 nebo kolik :)
Lu_TSI
Štamgast

Odeslat příspěvekod maincoonsback 22. 6. 2025 20:22

A proto po městě jezdím na Vespe. Pařit se mi na motorce ve městě fakt nechce.

Bezu jen airbagovou vestu, mikinu, kraťasy, někdy otevřenou helmu, civil boty a trada...

A když jedu dál, tak na moto, ale to beru kraťasy do kufru a prevlikam se /na jednání/
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 22. 6. 2025 20:30

jaky je rozdil ve vespe vs motorce v ramci obleceni. tedy proc na vespu toto a na motorku ne? kdyz pokedu stejne jsou nasledky stejne…
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 22. 6. 2025 20:34

To ano. V rámci tvého teoretickeho vyrypovani bezpochyby.

Na druhou stranu, na motorce pojedeš rychleji při té možnosti téměř vždy /už jen že se zapomeneš - prostě 10 koní a 120 koní je prostě rozdil/ a při případném pádu je nepochybně taky sakra rozdíl, jestli na tebe lehne 130 kg Vespa a nebo 220 kg Tracer.

Mimoto je Vespa obratnější, tedy šance že se případně nějakému tomu stuchanci od auta vyhnes je aspoň za mne větší.

Tím neříkám, že následky nehody na Vespe nemůžou být nepříjemné, ale s tím rizikem prostě do toho jdu.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 22. 6. 2025 20:56

jako pochopim jinou rychlost po dalnici ale v meste tezko. ale ok.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 22. 6. 2025 20:58

taky na vespu se člověku nechce na každou jízdu oblékat do skafandru

jinak samozřejmě riziko nehody je asi tak stejné
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 22. 6. 2025 20:59

jezdit po meste neoblikam se ani na motorku. jezdic po dalnici oblikal sem se i na forzu…
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Lu_TSI 22. 6. 2025 20:59

No nechce no. Prostě chceš vypadat jak z Italského filmu, tak vezmeš helmu a jedeš.
Lu_TSI
Štamgast

Odeslat příspěvekod maincoonsback 22. 6. 2025 21:00

Jasne
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 23. 6. 2025 07:45

deset ocasu s ocasem jak svicka a pak toto... dobry vyjeb
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Lu_TSI 24. 6. 2025 08:06

Fuu, tak jsem ráno cestou do práce myslel že se mi podfoukly pneu, protože to v jedné zatáčce a to sem jel pomalu tak divně jelo. Tak zastavím na benzínce, čeknu to a přesně kolik má být. Tak jsem dal pár rychlejších rozjezdů, trošku toček a rázem se to zlepšilo. Asi fakt je potřeba ty lepivé pneu dobře zahřát, než začnou fungovat. Zajímavé, člověk se furt učí
Lu_TSI
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka