od Goesson 2. 5. 2024 09:37
tak sem teda byl v te Honde na to NT a na tu Afriku a... jako je to jasne, afrika je proste kus motorky, pocitove to je jiny svet, kulotvorbove. NT je proste paprda. Byt pravda v te modre to bylo dost pouzitelne.
Co jsem tedy zjistil az ted tak to, ze s automatem DCT to nema brzdy na packach, jako mam napr. u xadv predni i zadni, ale zadni brzda je na noze jako u bezne motorky. Coz je pro mne dost opruz a bere to body dolu a to vyrazne vuci xadv.
na druhou stranu pokud nema nekdo postavu ditete, jako treba arnold, ale postavu chlapa, jako treba ja, tak to xadv je proste hranicne male na komfortni jizdu. ty nohy proste neni kam dat. V tom oboje motorky jsou o parnik lepsi a urcie se mi na nich sedi lepe. U NT bych ani zasadne nemusel zvedat riditka u afriky asi jo, ale co jsem videl i cetl, tak kabelaz je dost kratka na to, abych tam jebl ty 2 cm navic.
oboje ma na ***** to, ze byt to ma car play, tak to musi byt kablem a bohuzel jak to u motorky byva, tak to ma nabijecky u ridictek a pod sedlem neni zadne misto. Takze stejne by to muselo byt na nejakem drzaku a na kabelu. Ano, jsopu nejake BT pycoviny, co by clovek napojitl na to usb a slo by to na dalku, ale zase stejne se mobil vybiji...
Nicmene NT je o parnik levnejsi a vyhodou je, ze to ma kufry symetricke a hlavne nevycnivaji moc z motorky bokem. Bo nekdy clovek potka GS a kazda kufr leze z profilu motorky o upl metr je to pekne nahovno.
Kazdopadne nevim co bych pripadne z teto dvojice vybral. Dynamicky to bude podobne. Pak uz jsou to jen detaily bo i vybava je podobna. Ano afrika ma elektronicky podvozek. Je zase ve finale tak o kilo-kilo pade drazsi. Vyhodou afrriky je taky 25l nadrz, proti 20l. Pokud budu brat spotrebu nekde okolo 5,5 litru, tak mit funkcni dojezd 400 km misto 200 km dnes by bylo prima. U NTb ych byl nekde na tech 320-350 km funkcniho dojezdu.
vyhodou xadv je ze ma jeste ten podsedlovy prostor, ktery mam proste na blbosti. to nevim kam bych jebnul ani na jednom tom kuse. S NT se da zit s obcnakama v podstate porad u afriky by to musel byt ten velky 50l horni kufrt bo bocni vylizaji moc ven.
NT ma taky vice ochrany pred vetrem + deflektory apod. kokotiny.
Tudiz jeste ze nekupuju ani jedno.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”