Vyber motorky - jakou

O motorkách a lidech kolem nich

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 30. 4. 2024 13:35

to jo... ale ten design no... asi jako forza vs xadv
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod K86 30. 4. 2024 14:21

garážmistr píše:Výbušnost u 175k motorky už by spousta pilotů nepřežila. Vlastně ani nevim k čemu u motorky 175k je. Jak se výkony navyšují, tak se jen u pilotů snižujou procenta na kolik jsou schopný ho využít.

Strasny rozdily jsou v tom, z ceho tech 150 - 170 koni udelas
jestli V2, V4, R4
do toho palivovy mapy a kdejaky jiny ficury a vaha motorky
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod garážmistr 30. 4. 2024 15:13

Jo jasně. Měl jsem nějaký čas k dispozici R1, tenkrát ještě ve verzi 110kW a věděl jsem, že to není cesta pro mne.
V2 jsem měl litr s 88kW a už se k tomu nechci vracet. To nejsou motorky za který může tahat každej vohnout.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 30. 4. 2024 15:21

garážmistr píše:
Goesson píše:Jinak ve ct jdu kuknut ba nudnou nt1100 a afriku. Nekupuju jen kukat

NT1100 už jsi tušim nekoupil před 2 lety.

Kamos mel stejny dilema, ale mel to ulehceny vzhledem. Je fakt, ze Afrika je afrika :)
maXX_CZ
Veterán

Odeslat příspěvekod K86 2. 5. 2024 07:38

K86 píše:kdo uvažuje nad Multikrávou, neuvažuje nad GS

jediný co tyhle dva stroje spojuje je to, že to má dvě kola a sedí se na tom vzpřimeně

Tvrzení beru zpět, bezemocni motorky jsou to obe, je to jedno
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

K86
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 5. 2024 09:37

tak sem teda byl v te Honde na to NT a na tu Afriku a... jako je to jasne, afrika je proste kus motorky, pocitove to je jiny svet, kulotvorbove. NT je proste paprda. Byt pravda v te modre to bylo dost pouzitelne.

Co jsem tedy zjistil az ted tak to, ze s automatem DCT to nema brzdy na packach, jako mam napr. u xadv predni i zadni, ale zadni brzda je na noze jako u bezne motorky. Coz je pro mne dost opruz a bere to body dolu a to vyrazne vuci xadv.

na druhou stranu pokud nema nekdo postavu ditete, jako treba arnold, ale postavu chlapa, jako treba ja, tak to xadv je proste hranicne male na komfortni jizdu. ty nohy proste neni kam dat. V tom oboje motorky jsou o parnik lepsi a urcie se mi na nich sedi lepe. U NT bych ani zasadne nemusel zvedat riditka u afriky asi jo, ale co jsem videl i cetl, tak kabelaz je dost kratka na to, abych tam jebl ty 2 cm navic.

oboje ma na ***** to, ze byt to ma car play, tak to musi byt kablem a bohuzel jak to u motorky byva, tak to ma nabijecky u ridictek a pod sedlem neni zadne misto. Takze stejne by to muselo byt na nejakem drzaku a na kabelu. Ano, jsopu nejake BT pycoviny, co by clovek napojitl na to usb a slo by to na dalku, ale zase stejne se mobil vybiji...

Nicmene NT je o parnik levnejsi a vyhodou je, ze to ma kufry symetricke a hlavne nevycnivaji moc z motorky bokem. Bo nekdy clovek potka GS a kazda kufr leze z profilu motorky o upl metr je to pekne nahovno.

Kazdopadne nevim co bych pripadne z teto dvojice vybral. Dynamicky to bude podobne. Pak uz jsou to jen detaily bo i vybava je podobna. Ano afrika ma elektronicky podvozek. Je zase ve finale tak o kilo-kilo pade drazsi. Vyhodou afrriky je taky 25l nadrz, proti 20l. Pokud budu brat spotrebu nekde okolo 5,5 litru, tak mit funkcni dojezd 400 km misto 200 km dnes by bylo prima. U NTb ych byl nekde na tech 320-350 km funkcniho dojezdu.

vyhodou xadv je ze ma jeste ten podsedlovy prostor, ktery mam proste na blbosti. to nevim kam bych jebnul ani na jednom tom kuse. S NT se da zit s obcnakama v podstate porad u afriky by to musel byt ten velky 50l horni kufrt bo bocni vylizaji moc ven.

NT ma taky vice ochrany pred vetrem + deflektory apod. kokotiny.

Tudiz jeste ze nekupuju ani jedno.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 2. 5. 2024 09:59

něco tak pěkného mi dneska ještě nikdo neřek, že mám postavu dítěte :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod K86 2. 5. 2024 10:06

Páprda nebo paráda? :hm
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

K86
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 5. 2024 10:08

Je tomu tak. A nejen postavu
Přílohy
IMG_4061.jpeg
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 2. 5. 2024 10:30

Záleží jaký máš cestovatelský choutky. Pochybuju že pojedeš na týden na moto výlet a ujedeš několik tisíc km. Pak by NTéčko dávalo smysl. Afrika je asi cool, ale offroad dělat nebudeš a na dálnici až se budeš přesunovat na místa zájmu ta absence ochrany bude otravovovat. Bude na tom zima, větrno a turbulentno.

Kup si Goldwinga v automatu.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 5. 2024 10:40

Ok. Meli tam tri tak jim napisu.

-- 2. 5. 2024 10:40 --

Jinak ta afrika dventure sport je cestak.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 2. 5. 2024 11:05

Goesson píše:Je tomu tak. A nejen postavu

to už tak pěkné není :(
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Žulda 2. 5. 2024 11:13

Afrika je na mě moc velká, NT se mi moc nelíbí, i když kamarád ho jednu sezonu měl a pochvaloval si to. Tak jsem si včera na NC střihnul 500 km Šumavaring, pěkný to bylo.
Přílohy
sumavaring.jpg
Žulda
Nováček

Odeslat příspěvekod Tomas B 2. 5. 2024 11:14

Goesson píše:Je tomu tak. A nejen postavu

:D
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod garážmistr 2. 5. 2024 11:21

Žulda píše:Afrika je na mě moc velká, NT se mi moc nelíbí, i když kamarád ho jednu sezonu měl a pochvaloval si to. Tak jsem si včera na NC střihnul 500 km Šumavaring, pěkný to bylo.

NC by goesovi řešilo ten kastlík.
rwd
garážmistr
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka