Vyber motorky - jakou

O motorkách a lidech kolem nich

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod brasci 15. 4. 2024 11:28

No neviem stále tam chýba to, prečo potom ludia chcú automat. A to vyhodnotenie kedy aká rýchlosť má byť zaradená a aj zrealizovanie. Tu akurát v celom procese nemusíš vykonať jeden úkon ale stále to tam musíš kopnúť ty. Ako náhradu za DCT to nevidím. Ale fajne pre toho, kto sa bojí spojky a rozbehov.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 4. 2024 11:39

otazkou je, proc pak nedat DCT, kdyz vlastne delas veci, abys tu spojku nepotreboval. A u DCT lze mit u vybranych modelu i radici paku na noze..
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 15. 4. 2024 11:44

Pri ktorých? Čo som skúšal rôzne Hondy s DCT nemala ani jedna. Ale je to možné neviem.

Nechápem presne čo myslíš tou prvou vetou ale to je jedno. Mne tá espojka nedáva až taký zmysel, mali by rovno ponúkať viac modelov s DCT a kto chce radiť nech má spojku. Možno si spravili nejaký prieskum medzi majiteľmi a zistili, že najviac ludí chce DCT aby nemuseli spojkovať a nevadí im rozhodovať a realizovať zmenu prevodových stupňov a možno sa len tak rozhodli, že toto je dobré riešenie. Neviem... Aj tak dnes tie QS tú spojku použiješ len na rozbeh a zastavenie, potom to tam už len stačí kopať.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 4. 2024 11:48

Pisu to stejne ze mi ta auto spojka nedava smysl. A radici paku u dct na noze lze mit minimalne u afriky. Zda u NC cu rebelu nevim
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 15. 4. 2024 11:51

Len píšeš tak, že môj dekódovací prístroj to nepobral úplne :D Dlho som tu nebol, odvykol som si na tvoj štýl :D

Jo tak to som nevedel, myslel som, že je buď s manuálom alebo DCT ale takto som to nepostrehol. Ale spojka tam potom chýba alebo je prítomná?

Ja som už skoro kúpil NT ale naštastie som si to rozmyslel v poslednej chvíli, po jazde som zistil, že to nie je môj štýl.
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 4. 2024 11:53

Ne. Spojka tam neni. Jen paka na noze a muzes rsdit packami na riditkach nebo na noze a bez spojky
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Žulda 15. 4. 2024 12:09

Na NC ta nožní páka může být taky. Stojí kolem 5k.
Žulda
Nováček

Odeslat příspěvekod maincoonsback 15. 4. 2024 13:49

Tak jako za mne je to kokotina všechno, ale umím ocenit, že to Honda má a nabízí to. Je spousta lidí, co to chce a nebo využije, takže za tohle Hondě velké plus a třeba mne trochu mrzí, že tohle třeba Yamaha vůbec neřeší.

BUT

Na druhou stranu, aniž bych chtěl aby to vyznělo jako rýpnutí (byť vím, že to tak vyzní, ale fakt nechci), tak zase kdo jiný by měl zavádět do výroby věci, které ty motorky svým způsobem KASTRUJÍ, když ne Honda... Doba už je taková. Ale věřím, že lidi co si fakt kupují motorky pro pocit z jízdy, tyhle věci ve skutečnosti ani nechtějí (ale taky si uvědomuji, že to nejsou jediní lidi, co na motorkách jezdí).

DTTO si myslím o elektru a hybridech v moto...(ale jo, ve finále to může být funkčně super, ale někdy vadí i "dokonalost")
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Žulda 15. 4. 2024 14:25

Za 2 týdny je u nás Honda Test Days, jestli bude počasí, chci tu eSpojku zkusit. Nebo až to budou mít na předváděcím stroji v Letech.
Žulda
Nováček

Odeslat příspěvekod maincoonsback 15. 4. 2024 14:28

Tak minimálně ve srovnání s rychlopalem to bude šetrnější k převodovce, takže tam minimálně v tomhle pozitivum vidím.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod brasci 15. 4. 2024 14:39

A pritom spravit z toho full automat by uz nemuselo byt narocne. Daju na tiahlo nejaky elektromagnet co bude hybat radickou a davat kvalty. A ked chces tak si odradis a odspojkujes a v meste v zapchojovi to prepnes a mas…
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod speedfred 15. 4. 2024 16:51

Tak ja asi mením GS za MS.
Boxer moc nebaví, a taloši v servise snáď aspoň kávu budú variť a podávať.
speedfred
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 4. 2024 16:59

Pekne oekne. Ja mam vyber omezen na dvc stroje
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 15. 4. 2024 17:02

já počkám na Forzu 400 :D

ale to není motorka vlastně :nenapadne
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod speedfred 15. 4. 2024 17:05

Arnie J píše:já počkám na Forzu 400 :D

ale to není motorka vlastně :nenapadne

Forza bola nejaká hra, nie? :-)