Chiptuning BMW 320d

Vše o doplňcích na auto, chiptuning.

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Milda 20. 4. 2005 23:27

Máte někdo zkušenosti s chiptuningem motoru v BMW 320d, 110kW. Jednak s tím co nabízí přímo prodejci a nebo od nějaké specializované firmy. Díky.
Milda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukke 21. 4. 2005 12:16

Já jsem odpůrce čipování, takže ti moc neporadím... Nejprve jsem chtěl také čipovat, ale pak jsem si řekl, že chci, aby mě to auto dlouho vydrželo, prodávat ho asi nebudu, takže bych si zbytečně po několika set km přidělával třeba problémy. Pokud chceš vyšší výkon, měl sis koupit 330d. Tvůj motor jede výborně, nevidím důvod ho nějak čipovat, zvyšovat tak kouřivost (v BMW...) a životnost. Vliv to bude mít určitě na turbo, samozřejmě pokud se k tomu budeš dobře chovat, tak bude vše bez problémů. Ale vždy je tam to ale... Rozhodně ti tu plno lidí doporučí jít do toho, rozmysli se sám...

Pokud chceš opravdu do toho jít, nechal bych si to udělat u AC Schnitzer, přímo od dvorské ladičské firmy BMW. Vyzkoušené (kamarádi) mají také http://www.diesel-technik.cz, kde si kamarád nechával čipovat 330d, najeto 100t a zatím bez problémů. Ale nikdy nevíš, jak ti motor, turbo a spojka bude vypadat po dalších 100k...
autorevue.cz: BMW 330i E90, 190 kW + BMW 525d F11, 150 kW
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
mobilmania: Galaxy S9+
Lukke
Nováček

Odeslat příspěvekod acizek 22. 4. 2005 13:08

taky o tom uvazuji, stale se ovsem nejak nemuzu rozhodnout. pokud budes mit blizsi info, pripadne uz budes mit chipnuti za sebou, dej mi prosim vedet.
dik, A.
acizek
Nováček

Odeslat příspěvekod Vlastimil Vobořil 22. 4. 2005 19:29

Určitě do toho jdi!!Nevím jak 320d,ale TDI se dá načipovat někdy i o 60% navíc bez snížení životnosti (nebo ruku na srdce,vy s autem najjezdíte víc jak 200 tisíc kilometrů?) 110kW bys mohl nechat načipovat na nějakých 140kW bez sebemenších problémů!!!!!!Chytráků co nemají žádné skušenosti se nevšímej a jdi se zeptat do nějaké odzkoušené (!!!!) tunerské firmy!!!!Proč jezdit s motorem,který je předimenzovaný (nevím tedy jak zrovna 110kW 320d).
VolksWagen Passat 1.9 TDI čiplý na cca 140 kW
Vlastimil Vobořil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GTEVO 26. 4. 2005 10:46

[quote="Vlastimil Vobořil";Určitě do toho jdi!!Nevím jak 320d,ale TDI se dá načipovat někdy i o 60% navíc bez snížení životnosti (nebo ruku na srdce,vy s autem najjezdíte víc jak 200 tisíc kilometrů?) 110kW bys mohl nechat načipovat na nějakých 140kW bez sebemenších problémů!!!!!!Chytráků co nemají žádné skušenosti se nevšímej a jdi se zeptat do nějaké odzkoušené (!!!!) tunerské firmy!!!!Proč jezdit s motorem,který je předimenzovaný (nevím tedy jak zrovna 110kW 320d).a/quote]

Vlastíku,ty tady plodíš tak úžasné moudra,až mě až mrazí v.... :tleskani
GTEVO
Nováček

Odeslat příspěvekod GTEVO 26. 4. 2005 10:50

Milda-Má tvá 320d euro-4?
Čipovat 20d není vhodné.Pokud ale na tomto trváš,tak jedině od AC-Schnitzer.Cena se sice pohybuje okolo 60 000kč,ale mají to velmi dobře vychytané.
GTEVO
Nováček

Odeslat příspěvekod Alex.. 26. 4. 2005 10:53

Vlastimil Vobořil: No já mám najeto za 31 měsíců 173 000km...takže nevím nevím co Ti na to říct..
Alex..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vlastimil Vobořil 26. 4. 2005 14:51

GTEVO: nějaký problém??????!Jen jsem mluvil z vlastní zkušenosti,proč jezdit s předimenzovaným motorem a nevyužít plný potenciál vozu!!!!Prakticky za směšné peníze!
Vlastimil Vobořil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mirek-607 26. 4. 2005 15:00

[quote="Vlastimil Vobořil";GTEVO: nějaký problém??????!Jen jsem mluvil z vlastní zkušenosti,proč jezdit s předimenzovaným motorem a nevyužít plný potenciál vozu!!!!Prakticky za směšné peníze!
Každá práce se udělá sama, jen se jí na to musí nechat dostatek času.

Honda Civic 8G 1.8i-VTEC Sport, Opel Astra G 1.4 16V, Gilera Runner 50DD
Mirek-607
Štamgast

Odeslat příspěvekod Vlastimil Vobořil 26. 4. 2005 15:08

Mirek: Asi jsi žádné TDI ještě nevlastnil,protože bys věděl,že když se nechá načipovat přesně podle MAP,tak ten motor nekouří!!!Jen se zvýší výkon a musí se dávat na motor(turbpo)víc pozor.V závodě je nastaven nižší výkon protože když do toho sedne každá holka,aby to hned nezničila,ale pokud člověk ví jak se k motoru chovat,není právě vůbec problém toto nechat zvýšit a využívat opravdu plnáý potenciál vpzu!!!!!Když na to šlápnu,zakouří se jen jako sériový tdíčko.
Vlastimil Vobořil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pucmeloud(smazano) 26. 4. 2005 15:28

Mildo,
nechapu, proc si kupujes auto za nemaly peniz a pritom by jsi chtel silnejsi? To je nejak na palici ne?
Pucmeloud(smazano)
Nováček

Odeslat příspěvekod Vlastimil Vobořil 26. 4. 2005 15:39

Pucmeloun:No ono je to o tom,že proč vrazit do třílitru o nějakých 300 tisíc víc,když můžeš tu 320d nechat nečipovat a tomu šestiválci se s PŘEHLEDEM vyrovná!!Stačí to pěkně načipovat podle map,aby to nekouřilo a 140kW není problém!!330d je těžší motor,takže nebude tak obratný jako 320d!!!A o tom to právě je.Mít nenápadný auto co dobře jede za směšný peníze!!!!
Vlastimil Vobořil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Koby 26. 4. 2005 15:41

Vlastimil: Ty si tady dlouho nebyl, stejskalo se mi po tvých podobných větách, jako třeba: Vy s autem najezdíte někdo víc jak 200t km? :-)) To fakt nemá chybu. Ve starym foru byl Goes předsedou tvého funklubu, ted už ale povýšil na moderátora, ale kdybys měl zájem, předsedu ti budu dělat klidně i já:-)
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Inventář

Odeslat příspěvekod Vlastimil Vobořil 26. 4. 2005 15:43

koby:Tohle nebudu komentovat.Ruku na srdce,já měním auta po 150kkm.Tak mě nezajímá,jestli najedu 400 nebo 600tisíc.Proto jsem to psal.
Vlastimil Vobořil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 4. 2005 15:55

Vlastik: tvoje zarputilost v chipovani jde prirovnak z delani zlata z ho-vna. Kde nic neni nic neni i kdyz je pravda ze v tom ho-vne se nejake castice zlata najdou. Tvoje teze o chipovani mne vzdy dokazou super pobavit. Ne kazdy chce maleho, prd jedouciho, kouriciho chrochtaka a pak z toho delat jakymkoli zpusobem zazraky. Ver tomu, ze auta, co maji od serie onen vetsi vykon maji dimenzovany i ostatni casti vozu na tento vykon. Vse je kapku sladenejsi a ruku v ruce to pak funguje lip :)
anonymni

Další stránka