Kutik mladeho ciptunera ~ zaujimave upravy motora a ine...

Vše o doplňcích na auto, chiptuning.

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Hifizdenda 12. 9. 2024 13:58

Jako pro možného budoucího zájemce o čip je to pro mě zajímavá debata, fandím všem, čim více info, tím líp :D
Hifizdenda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 12. 9. 2024 14:07

A co ta zaujima?
Lebo na pana s krabickou nema zmysel reagovat, to co pise je jedna kravina za druhou a len chce byt zaujimavy.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Hifizdenda 12. 9. 2024 14:24

Mám OOOO 45 TFSI, motor DKNA a po těch letech s naftama je ten benzín pocitově trochu "mrtvý na spodek" i přes to, že je v reálu dynamicky lepší, než ty nafty, které jsem měl, chybí tomu ten TDI efekt gradace výkonu.
Ne že by to nejelo, jenom bych si představoval, aby to šlo trošku líp za plynem a možná i méně podtáčelo..
Hifizdenda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 12. 9. 2024 14:32

to je 180 kW? tam bůhvíjak velká rezerva není
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Tomas B 12. 9. 2024 14:35

tam bude jen lepící
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod glider 12. 9. 2024 14:35

Arnie J píše:to je 180 kW? tam bůhvíjak velká rezerva není

Vykonova je.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 9. 2024 14:36

glider píše:A co ta zaujima?
Lebo na pana s krabickou nema zmysel reagovat, to co pise je jedna kravina za druhou a len chce byt zaujimavy.

zajima ho treba rust ztrat na grafech co zde davas pomchipnuti. oroc tomu tak je pane odborniku. protoze ti tvoji profici jaksi banuju za tyto otazky…

dale by mne zajimalo jak se menrenim na brze zjisti funkcnost turba

kdyz toto zodpovis takbze to bude davat smysl tak ti podekuju a zrusim si ucet
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod tslany 12. 9. 2024 14:37

Hifizdenda píše:Mám OOOO 45 TFSI, motor DKNA a po těch letech s naftama je ten benzín pocitově trochu "mrtvý na spodek" i přes to, že je v reálu dynamicky lepší, než ty nafty, které jsem měl, chybí tomu ten TDI efekt gradace výkonu.
Ne že by to nejelo, jenom bych si představoval, aby to šlo trošku líp za plynem a možná i méně podtáčelo..

Seš kunda a shoř v pekle, když ten motor neumíš používat.
Goesson píše:zda turbo tlaci jak ma se z brzdy nedozvis. z brzdy tak jan ji zde dlouhidobe orezentuje se nedozvis nic. protoze meri a publikuji kraviny. vana tobzde nekolikrat rozebiral. nejsou schopni fundivane komunikovat. kdyz se jich zeotas na ty neseovnalosti prestanou odat apod.

ve finale te sice omeri pred a po ale nema to vliv na to co ti nahraji stejne maji jednu verzi a jen ti daji pocit pekelneho narustu.

nedelaji nic jineho nez to co dostanes nakupem krabicky kterou na rozdil od prepisu rj neprijdou naprimo ale budou mit indikaci spatnych dat z jednotek.

Lžeš s krabičkama, nelžeš s tlakem a brzda graf.
glider píše:Ok tak este raz aj pre jednoduchsich.

- cip poznat je, pocet prepisani jednotky sa zvysi o 1 vzdy takze aha niekto prepisoval jednutku pane

Lžeš, na miatě mám flash count 0, je to o nástroji.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Hifizdenda 12. 9. 2024 14:43

Je to 180 kW verze a v tom odkazu autowerks píšou, že se to týká těch 195 Kw verzí, co přišly později. Pak je taky otázka, co by na případné větší navýšení výkonu a krouťáku řeklo DSG.
Jinak pro všechny kterých se můj koment k TSI/TFSI dotknul bych rád dodal, že ten motor špatně nejede, když se jede "sportovně" je to na pohodu, jde spíše o tu nenucenou sílu při klidnější jízdě, takže klídek :-))

-- 12. 9. 2024 14:44 --

A rezervu v kufru to má :D
Hifizdenda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomas B 12. 9. 2024 14:46

tslany štěká jen na internetu, v reále nemluví, tedy klasický internetový hrdina 8-) :D
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 12. 9. 2024 14:47

glider píše:
Arnie J píše:to je 180 kW? tam bůhvíjak velká rezerva není

Vykonova je.

mno spíš krouťák podle toho co dal gm ... výkon nějakých ani ne 20%, kvůli tomu nevim jestli bych si ***** motor
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Tomas B 12. 9. 2024 14:49

když je to "jen" o 20% tak to *****í právě nebude snad takový, ne
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 12. 9. 2024 14:52

každé čipování nad výrobcem stanovenou hranici je z principu *****í motoru :) jediné kdy je to úplně v pohodě je případ, že máš softwarově schválně udušenou variantu, která má ale úplně stejný HW jako silnější verze

toto tady je přesně opačný případ, kdy už sériový výkon 180 kW se docela blíží limitu hardwaru
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 12. 9. 2024 15:00

Neee.
180kW sa cipuju k 230-240kW.

To je podobny pripad ako 162kW na 220kW.
Dlhodobo to tak jazdi.
glider
Ja chcem Slovak

Předchozí stránkaDalší stránka