To je spíš ta 10W-40, přesně. Mám o 30k větší nájezd a motor šlape jak hodinky, vše původní. Podle origo VCDS i vstřiky a DPF dobré, rozvody nejsou slyšet. Možná je to tím, že si měním sám olej (podle specifikace) po 10k km, naposled Millers Oils (mezi výměnama si olej drží hladinu, ostatní filtry po 30k km) a tankuju Vervu, MaxxMotion nebo prémiovku u MOL a Shellu, případně VIF (trojnásobná dávka) a EuroOil bez řepky a jezdím dost po dálnici, kde se DPF krásně vypálí.
Pak to vypadá, že ty motory jsou nespolehlivé, ale naopak tyhle BiTDI jsou nadprůměrně spolehlivé, za mě nejlepší TDI motor. Po FL už to má AdBlue a ty slabší zas měly problém s vačkami. Nad chipem jsem teda raději ani neuvažoval. Už takhle nevím co s tím výkonem

. Jo a Dieselgate software jsem v autorizáku odmítl. Samozřejmě kdykoliv se může cokoliv podělat, nechci to zakřiknout. Jen to chce nejít tomu naproti.
Samozřejmostí je i výměna oleje v převodovce, všech 3 diferenciálech nebo chladící kapaliny. Na to dost lidí kašle a v autorizáku je to vše doživotní, pokud nepočítám DSG (S tronic) v těch slabších verzích. Pak člověk v inzerci čte, jak vyzdvihují, že servis jen autorizák = olej často až po 30k km a na automat nikdy nikdo nesáhl.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s