Invaze dehtů

Které palivo je výhodnější?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod luk 24. 8. 2005 22:24

V dnešní MF DNES zcela nekriticky velebili naftové motory. Zdůrazňovali jen jejich výhody, zatímco ty horší stránky (hlavně pro ty, kdo za nějakým nafťákem jedou) ponechali bez povšimnutí.

Samozřejmě nechyběla vyjádření zástupců automobilek, které nejvíc propagují naftu (v čele s VW). V závěru jsem se dočetl dokonce (jako "pozitivní fakt"), že leckde má nafta daňové výhody (u nás bohužel také).

Úplně mě to děsí, už takhle je těch dýmajících smraďochů na silnicích spousta. Zatímco se urputně bojuje proti kouření (také ho nemám rád, jsem nekuřák), tenhle způsob získání rakoviny plic se naopak propaguje :x
<--- Odpůrci aut fkombíku by si měli uvědomit, že...
luk
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Alex.. 24. 8. 2005 22:29

no nevím...jestli volit mezi menším nebo větším zlem..
Nejlepší by byl nový čistý pohon a né benzín nebo nafta..ani jedno není dobré..
Alex..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kosch 24. 8. 2005 22:33

njn, MF DNES jsou noviny s použitelností Rudého práva (akorát možná příjemnějším papírem Mr. Green ) tak co čekat jinýho....
...automobilky do vývoje naftových motorů investovaly obrovské částky, takže je budou propagovat za každou cenu a když vezmeš v úvahu, že schopnost přemýšlet je u většiny lidí taková, že by preventivně měli být zbaveni svéprávnost a máš situaci jaká je a bude pořád horší...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JirkaK 24. 8. 2005 22:56

Bohužel máš pravdu. Pomalu mizející Trabanty a Wartburgy nahradily oktáfky f tédéíčku, nejlíp s powerboxem, prasáckým čipem, nebo podobným hnusem.
Bodejť by se nevytahovali, jak na křižovatce každýmu ujedou, když ti za nima pro kouř nevidí na cestu!!!!!
Tragédie této země spočívá v tom, že vždy když se v ní začne náhodou dařit lépe, přijdou politici a ve jménu vyšších zájmů všechno zkurví.
Líp už bylo......
JirkaK
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Jim 24. 8. 2005 23:09

JirkaK: no, nemyslím, že ty diesely jsou tak strašný jako trabanty, 120, lady, apod....akorát si trochu čmoudnou při akceleraci a hotovo, zatímco trabanta dřív cítíš než ho vidíš... :(
Nakonec mám dojem, že zprzněných chipů či powerboxů na TDI je minimum vzhledem k tomu, kolik jich jezdí...
Fabia RS Dieselpower - 274PS@578Nm - EX
BMW 335Cd Dieselpower - 340PS@707Nm
Jim
TDI tuner roku 2007

Odeslat příspěvekod stealth 25. 8. 2005 06:22

JirkaK: Tak to jsi mě po ránu dobře pobavil... Díky :)

Jinak já se stále ve větším měřítku potkávám s diesly, které prostě při zrychlení používají kouřovou clonu. Majitelé takových dieslových nesmyslů se zřejmě často dívají na špionážní filmy.

Jsem proti dieslům a nic můj názor nezmění. Sorry Lukku, ale ani 330d. :)
BMW 520d F11; BMW M3 F80
stealth
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 25. 8. 2005 06:56

ja proti dieselum nejsem ale pokud nekdo sprzní motor cipem tak to litaj brikety az na sklo.....pred par dny jsem prohnal nejakeho prazaka s A6 2,5TDI -no hulilo mu to ze jsem ho predjed musel i kdybych nechtel protoze jinak bych musel do mycky,pritom kdyz prozenu na plnej kotel na dalnici nekoho s 530d tak si ani necoudne....diesel je proste zatim jedovatejsi at to je jak chce
nejlepsi co se tyka emisi vs ceny.....alkohol a jeste to zvedne vykon o 15%
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Hustoles 25. 8. 2005 07:07

Divim se,že vám nevadí Škůdky 120, za kterýma je často modrobílej oblak permanentně, ani nemusí akcelerovat /to stejně neumí/. Doporučil bych vám, členům Klubu zapřisáhlých antidehťáků, přečíst si něco víc o charakteru emisí, produkovaných jednotlivými typy motorů. Byli byste celkem překvapeni, jaké kancerogeny produkuje vámi milovaný a opěvovaný benziňák. Ale podle agresivního názvu tohoto threadu v to vůbec nedoufám. Takže pokračujte dál v pranýřování dehťáků. Objektivní diskuze bude asi až příště a někde jinde. :wink:
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod MOMO 25. 8. 2005 07:17

Koudelka: Souhla...
MOMO
Samaritán roku 2006

Odeslat příspěvekod MOMO 25. 8. 2005 07:17

Koudelka:tedy pardon,souhlas :)))
MOMO
Samaritán roku 2006

Odeslat příspěvekod JardaB 25. 8. 2005 07:27

Vcera jsem jel chvili za Focusem TDCi a valil jsem oci, co to delalo pri akceleraci, fakt skoro brikety. Pritom akcelerace nic moc - nevim jestli to byla spis porucha nebo nepovedeny cip, ale co rozjezd to cmoudik.... Myslel jsem, ze tyhle motory jsou uz OK, ale ted nevim. Znamy ma opla, tusim 1,5 HDi, rok stary, a zase si stezuje na hluk. To jsem zas myslel,ze CR by mely mit superkultivovany chod. Naftaka bych uz asi nechtel a Laguna pujde do sveta (dTi - nejvic mi vadi hluk).
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 25. 8. 2005 07:54

to koudelka: ale to prece neee ja nic neopevuju kazdy auto ***** a je jedovaty jen nektery vic a nektery min,s tema 120kama mas pravdu ale cipovany ropaky hulej i víc,na druhou stranu slusne jetej benzin kouří taky pekne-modře :-)
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Bond007 25. 8. 2005 08:11

mayklmaykl: je to vzdycky o tom kdo ten chip dela atd. Znamej ma prechipovanou 2,5TDI a nevyjde mu z toho ani oblacek. Me to taky nehuli... Zalezi proste na tom jak je ten motor serizenej. Kamarad ma 10 let staryho MB E 300D a z neho taky nevyjde ani oblacek koure...proste je to o tom jak se kdo o auto stara a jaky ma svedomi. Treba ja bych nemohl s hulicim autem jezdit protoze by mi to proste vadilo. Ono diesel sice obcas kouri a je citi, ale z benzinaku taky lezou pekny svinstva ktery nejsou videt a citit...
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod luuu 25. 8. 2005 08:51

No tento thread je total mimo pokud by byl nacipovane tdi *****, ještě lépe jen některe tak prosím,ja mam cdi ktery necmoudi a vsadim se ze 99 procent lidi co maj tdi či cdi auta 2,3 roky stary zatezujou ziv.prostredi min nez jakykoliv benzin starsi 5-6 let.Jen naokraj mam v autě treba klimu ktera splnuje normy ktery taky prijdou do evropy-ono klima je svine ,naplne muzou byt ruzne a poskozuji zivotni prostredi doost vyrazne-ozonova vrstva.Takže ve sporu tdi,cdi vs benzin bych byl opatrný a hodnotil kus od kusu.
luuu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martyss 25. 8. 2005 08:58

Bond007 píše:z benzinaku taky lezou pekny svinstva ktery nejsou videt a citit...

Konečně jednou rozumnej názor.. :tleskani
Martyss
Kolemjdoucí

Další stránka