pozpatku_fijA píše:někdo by se mohl ve VW hluboce zamyslet a dát vyhřívání i do nádržky kapaliny ostřikovačů ... aby se pak zjistilo, že než to došplíchne z ostřiku na světla/čelní sklo, tak to stihne zchladnout ...
Vyhřívání nádobky interně je poněkud zbytečné, když vedle té nádržky máš 150kg horkého železa.
Tady by nepomohlo nic, celé to koryto pod čelním sklem bylo plné ledu a s ním i trysky ostřikovače.
-- 18. 2. 2025 10:48 --Btw. dneska jsem vzal do práce starého Golfa, který skoro 2 týdny stál, páč měl vybitou baterku, a po 500m jsem skoro dostal záchvat rrrraptického vzteku, jak říká Vaculík.
Auto začalo řvát, kontorolka oleje, nízký tlak oleje, zastavte motor. Už jsem jen *****ě očekával, až se vyvalí dým z kapoty a já budu muset shánět náhradu. Naštěstí to po nastartování a 10 minutách na volnoběh už nic nepsalo. Nejspíš moc tuhý olej při -12 st., které tady dneska byly.
Nicméně, to auto mě začíná čím dál víc srát, už to má 3. baterku za poslední rok a půl. Nejdřív odešla stará-ok, pak za měsíc a půl nová, když auto stálo přes vánoce a teď na Nový rok další.
Odlepujou se tomu všechny tapecírungy na dveřích, asi důsledek 13let provozvání v Itálii.
Stropnice odpadává a ještě do ní kdysi zateklo.
Netopí to v zimě, nechladí to moc v létě - klima doplněná.
Jako každá 1.6MPI to trochu žere olej, trochu mizí chladící kapalina.
Prostě stará vražda, akorát nervy, ale za 40k zase, co lepšího bez stopy rzi seženu.
Díval jsem se na nějaké menší elektro, ale na trhu nic pořádného není, jen velikosti Citigo apod.
Což je prostě malé auto bez kufru, bez pořádného battery managementu, takže rychlá degradace a ještě za to chtějí 300k po 5 letech.