m4lcolm píše:Arnie J píše:GP píše:Taky se přiznám:
Aktuální spotřeba: 7,8l![]()
Fiestu (2002) 1,6 16V 100k mám asi měsíc, najeto (za ten měsíc) asi kolem 5000 km. Stále doufám že to půjde dolu ale asi to vypadá tak že se s tím musím smířit. Holt předtím Grande Punto 1,2 (48kw) jezdilo dlouhodobě kolem 6l. Ale utěšuji se myšlenkou, že ten litr dělá klimoška.
co vede člověka k tomu, aby vyměnil grande punto za starou fiestu?
To by mě taky zajímalo
Finanční problémy, potřeboval jsem hotovost, pak jsem byl 1/2 roku bez auta a potřeboval jsem jezdit. Tak volba padla na Fiestu, na víc prostě nebylo. Ale na druhou stranu i když se to asi nebude zdát jako pravda (GP bylo r.v. 2006 a Fiesta je 2002) mám takový pocit, že jsem si v hodně věcech paradoxně polepšil: podvozek, řízení, klimatizace, výkon, lepší dílenské zpracování, větší kufr a 5 dveří (GP jsem měl 3d) jdou ve prospěch Fiesty. Sakra já dal tenkrát za 3dvéřový GP s 1,2l motorizací 300 klacků a to ještě bez klimatizace, nemluvím o navýšení leasingu vč. zbytečně drahého havarijka. Takže jsem za auto dal přes 450 tisíc. Fiesta stála 86 tisíc a jezdí se mi v ní líp.
-- 17. 6. 2011 12:21 --
evlo píše:Nevim, ja slysel neco o tom, ze pry to je fiat.
Fiat jezdil dobře, já to auto měl v podstatě rád, bylo to moje první. Ale když se podívám zpětně ... nechci tady moc rozmazávat detaily.Žádné velké problémy nebyli ale spousta malých otravných prkotin. Shrnul bych to asi tak, že Fiatu už se příště vyhnu, té značce u nevěřím.