Za kolik jezdíte s dieselem?

Které palivo je výhodnější?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MELLO 17. 11. 2012 14:13

A neměl bys tam přidat trochu operační paměti?
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Filo0 17. 11. 2012 14:14

Jop, asi si to kúpim, rozmýšlal som nad dvojitým karburátorom s vanadiovými tryskami umiestnenými priamo v ňom a navyše s metalurgickou úpravou ojníc a piestov vrátane kovaných bezpečnostných pásov s výstužou v oblasti kolien a navyše čo som čítal, tak najlepšie zlepšuje jazdné vlastnosti tribotonické rozstrekovanie paliva ale na to potrebuješ tie trysky.
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod dj.kure 17. 11. 2012 14:32

MELLO píše:A neměl bys tam přidat trochu operační paměti?

Není potřeba :)

-- 17. 11. 2012 13:33 --

Filo0 píše:Jop, asi si to kúpim, rozmýšlal som nad dvojitým karburátorom s vanadiovými tryskami umiestnenými priamo v ňom a navyše s metalurgickou úpravou ojníc a piestov vrátane kovaných bezpečnostných pásov s výstužou v oblasti kolien a navyše čo som čítal, tak najlepšie zlepšuje jazdné vlastnosti tribotonické rozstrekovanie paliva ale na to potrebuješ tie trysky.

Výborně, ale to si pak můžeš koupit úplně jiný polotovar ;)
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pajjoun 17. 11. 2012 15:00

Typickej majitel starýho naftovýho Meganu. :D Netřeba se nad tim pozastavovat...
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 17. 11. 2012 15:02

Už sem ho vysmál i v jiném vlákně. Osvěta se musí šířit
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod dj.kure 17. 11. 2012 15:08

No já nikde nerozhlašuju, že je to bůh ví jak skvělý auto (ani to pravda není, je to prostě starý přemisťovadlo), ale spíš mi vadí, jak tu všelijací chytráci vyvrací něco, co mám vyzkoušené a spočítané. Pojedli vší moudrost světa a co oni nemají ozkoušené, nebo neznají, to neexistuje, nebo není možné. Takové fakt nesnáším.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pajjoun 17. 11. 2012 15:11

To víš, auto, který mělo před skoro 15 lety 95 koní, který dokáže i přes úbytek výkonu ject o víc jak 20 víc, než je maximálka a při tom žrát pět litrů na sto, to zní jako sen a všichni závidíme.
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod dj.kure 17. 11. 2012 15:21

Tak zaprvé - to auto mělo 98 koní :-P

Za druhé - jsou to jen papírové hodnoty, kus od kusu se liší - teď je podle měření na válcích výkon rovných 100 kobyl. Není nic zvláštního, že má auto větší výkon, než je psáno v TP, je to naprosto běžný jev. Záleží na tom, co tam taky lejete. Já se snažím tankovat kvalitní Vervu a přidávám aditiva.

Co se rychlosti týče - může se jednat o odchylku měření, nikdo netvrdí, že to muselo být přesně 215km/h. V reálu to mohlo být klidně o 15km méně (GPS nemusí být vždy přesná), ale to je přece naprosto nepodstatné. Důležitá je průměrná rychlost, která celou trasu činila 155km/h. Při této rychlosti JE 5.3l/100km naprosto bezproblémově udržitelný stav. Nikde nepíšu, že ta spotřeba byla při maximálce, ale průměr. To že to neznáte neznamená, že to nelze. Uvědomte si, že to auto váží jen lehce přes tunu.

Je mi jasné, že dnešní common railové motory citlivé na každý prdík za tolik nejezdí, jen když je šolícháte (to vím, že i méně - s firemním 1.5 cliem dCi to jde i pod 4), ale když se na to šlápne, tak jsou to najednou dvojciferné hodnoty.

-- 17. 11. 2012 14:23 --

MELLO píše:Už sem ho vysmál i v jiném vlákně. Osvěta se musí šířit

Vysmál se leda vlastní hlouposti a zatvrzelosti :)
dj.kure
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pajjoun 17. 11. 2012 15:27

dj.kure píše:Tak zaprvé - to auto mělo 98 koní :-P

Za druhé - jsou to jen papírové hodnoty, kus od kusu se liší

To je pravda, ale že by výkon s věkem stoupal, to slyšim prvně. :D

A ten průměr si počítal jak? Z toho co si tu napsal bych to viděl: (90+160+215)/3=155. :D
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod tycoon 17. 11. 2012 15:30

Spotřebě 5,3 taky moc něvěřím. Na druhou stranu, že se Méganem dTi dá dosáhnout rychlostního průměru 155 km/h a zároveň poměrně nízké spotřeby (dejme tomu 6 litrů), tomu věřím. Na dnešní dobu je lehký a zároveň má dobrou aerodynamiku. A hlavně má přímovstřikový dieselový motor, který se nemusí trápit s emisema (plní jen Euro 2), takže pravděpodobně pracuje s vyšší účinností než kterýkoliv dnešní motor.
FR 1.4 TSI 92 kW
ex Fabia 2.0 MPI 85 kW LPG
tycoon
Inventář

Odeslat příspěvekod dj.kure 17. 11. 2012 15:34

Pajjoun píše:
dj.kure píše:Tak zaprvé - to auto mělo 98 koní :-P

Za druhé - jsou to jen papírové hodnoty, kus od kusu se liší

To je pravda, ale že by výkon s věkem stoupal, to slyšim prvně. :D

A ten průměr si počítal jak? Z toho co si tu napsal bych to viděl: (90+160+215)/3=155. :D

Neříkám, že výkon věkem stoupá, samozřejmě, že klesá.
Ale výkon "na začátku" mohl být třeba 110 kobyl, teď je tam o 10 méně. Ten stav mohl být jakýkoli, to teď bohužel nemůžu říct ani nijak jinak doložit.

Průměr jsem vymýšlel z hlavy (i jsem to tam psal), že jsem jel nějakou část 90, nějakou část 160 a nějakou tu maximálku. Ve výsledku to pak hodilo 155km/h. Tak nevím co v tom rejpeš nebo co v tom hledáš za forky. Náhodou to vyšlo 155km/h (když ty hodnoty sečteš a vydělíš 3ma, ale to nebyl úmysl).

-- 17. 11. 2012 14:40 --

tycoon píše:Spotřebě 5,3 taky moc něvěřím. Na druhou stranu, že se Méganem dTi dá dosáhnout rychlostního průměru 155 km/h a zároveň poměrně nízké spotřeby (dejme tomu 6 litrů), tomu věřím. Na dnešní dobu je lehký a zároveň má dobrou aerodynamiku. A hlavně má přímovstřikový dieselový motor, který se nemusí trápit s emisema (plní jen Euro 2), takže pravděpodobně pracuje s vyšší účinností než kterýkoliv dnešní motor.

Mrzí mi, že nemám PP, moc rád bych vám to dokázal.
Podle mého názoru dělá hodně na spotřebě palivo. Když jsem lil bionaftu, tak i po městě jsem měl 6/100. Když jsem na stejné stanici pak tankoval obyčejnou naftu, tak 5.5/100. Když jsem pak přijel k Benzině a tankoval kvalitní Vervu, tak mám po městě 5.3-5.4 a to nejezdím nijak šetrně.

Po dálnici pri 130 odhaduji bude spotřeba někde mezi 4.3 až 4.6 l / 100km.
Ale to už je jen odhad podle toho, jak vím, jak se to auto chová při různých typech jízdy.
dj.kure
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skype 17. 11. 2012 15:42

Takže ve skutečnosti průmĕr okolo 130 :)
Odeslat příspěvekod dj.kure 17. 11. 2012 15:44

Ne, průměr 155km/h, jen různé rychlosti po různou dobu jízdy.
dj.kure
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skype 17. 11. 2012 15:51

Vzhledem k tomu že sis ho vymýšlel...
Já jsem 800km trasu jen po autobahnech jel vĕtšinou přes 180GPS a stejnĕ průmĕr vyšel myslím 142km/h.
Odeslat příspěvekod MELLO 17. 11. 2012 16:03

To je zbytečný se s ním o tom ještě vůbec bavit. Ale jako sranda dobrý
MELLO
MELLO

Předchozí stránkaDalší stránka