Za kolik jezdíte s elektromobilem?

Které palivo je výhodnější?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod PatV 2. 3. 2025 00:32

Goesson píše:hele 99% nabojeni je doma. takze se nevyplati si platit pausaly apod. holt jednou za rok to bude drahe

Není potřeba platit tarif, stačí jen registrace. To stejný ČEZ.
PatV
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 2. 3. 2025 00:35

U tank ono taky za 20 místo 30 když má člověk registraci
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Arnie J 2. 3. 2025 02:55

pozpatku_fijA píše:tak tomu nerozumím, čekal bych, že to bude mít stejnou chemii i stejný battery management :hm
Ale věřím ti

Věř. To co píšu je ověřeno i testy.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 3. 2025 08:52

PatV píše:
Goesson píše:hele 99% nabojeni je doma. takze se nevyplati si platit pausaly apod. holt jednou za rok to bude drahe

Není potřeba platit tarif, stačí jen registrace. To stejný ČEZ.

:) dyt tu mame
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 2. 3. 2025 11:18

Arnie J píše:
pozpatku_fijA píše:tak tomu nerozumím, čekal bych, že to bude mít stejnou chemii i stejný battery management :hm
Ale věřím ti

Věř. To co píšu je ověřeno i testy.

Však jo, jen to nechápu proč. Kde asi udělali soudruzi z NDR chybu? :hm
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 3. 2025 11:51

proc chybu. to ze mas dve baterky ktete maji stejny elementarni chemicky proces neznamena ze funguji stejne. spalovaky taky maji stejny princip a kazdy je jiny

jinak muzeme tu teorii overit v praxi. mame jak 85 tak 85x. jen ze zatim se nikde nepodsrilo jet na ty maxima. takze asi bude treba vygenerovat graf v excelu
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 2. 3. 2025 11:55

Nejde jen o chemický složení, ale o skutečnost, že jsem měl pocit, že jsou to totožné baterky.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 3. 2025 11:56

no vidis a neni. ale zase dela to tak kazdy vyrobce
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 2. 3. 2025 12:01

No třeba tezla má u model 3 LR totožnou baterku s totožným maximálním nabíjecím příkonem 250 kW jak u zadokolky, tak u čtyřkolky, nižších 170 kW max. má u zadokolky s LFP baterkou.

Podle se mě úplně nevyplatí dávat rozdílné baterky, lépe řečeno čím míň variant, tím efektivnější výroba a možné slevy, ni? :hm
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 3. 2025 12:09

trojka ma taky dle verze baterky tri vyrobcu. u 4kolky u skody je vetsi vykon takze se asi hodi barerky s jinou vybijeci krivkou apod.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 2. 3. 2025 13:33

Nebo prostě se jim podařilo nakoupit víc druhů baterek a je potřeba je všechny nějak udat :)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Ingos 2. 3. 2025 14:39

Je to jen klasická demence koncernu, že mají 6 dodavatelů na jednu kapacitu baterky. To je celé. Už se samozřejmě přišlo na to, že je to na ***** a mění se to.
Ingos
Inventář

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 2. 3. 2025 15:13

volejme sláva a tři dny se radujme :D
BTW koukám na byd seal a ptám se, kdy koncern nabídne něco podobnýho za podobnou cenu ...
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 2. 3. 2025 15:20

proc by meli
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod yndezit 2. 3. 2025 15:28

Slunkobaronům jen se spotovou přirážkou 20 procent.
yndezit
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka