Za kolik jezdíte s elektromobilem?

Které palivo je výhodnější?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Petrs77 1. 12. 2024 12:07

pozpatku_fijA píše:
Jedna z nejčastějších lží elektrofanatiků je, že "doma nabíjí zdarma, protože mám fotovoltaiku". I ta fotovoltaika přece něco stála, to je jako bych tvrdil, že když si koupím cisternu nafty a postavím si ji na zahradu, tak potom "tankuju zdarma".

Jako je to jeden úhel pohledu. A pak jsou tu dementi, co si pořídili fotovolatiku (po krachu Maliny to zaplatili podruhé), a pak zjistili, že mají přebytek a co s ním ... a že využijí energii, kterou by jinak posílali Innogy zadarmo, na (alespoň částečné) nabíjení *****.
Ti teda nabíjí za kolik? :hm :mrgreen:

Nechi rejpat, ale ikdybys to platil jen jednou, tak jakou mas návratnost? Já dokážu spotřebovat cca 85% výroby a stejně to bude tak 6-7 let, dle cen energií. Ale u mě byla úspora jen jeden z důvodů, proč jsem do toho šel.
Petrs77
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 1. 12. 2024 12:15

Arnie J píše:Za cenu fotovoltaiky plus cenu ***** :D
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 1. 12. 2024 12:22

Petrs77 píše:Nechi rejpat, ale ikdybys to platil jen jednou, tak jakou mas návratnost? Já dokážu spotřebovat cca 85% výroby a stejně to bude tak 6-7 let, dle cen energií. Ale u mě byla úspora jen jeden z důvodů, proč jsem do toho šel.

Já to prostě chtěl. Stejně jako většina mých aut - ekonomicky nesmysl, ale radost to udělá ...
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 12. 2024 12:25

A já ti v tom fandím.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod saabik 1. 12. 2024 12:37

pozpatku_fijA píše:Jako je to jeden úhel pohledu. A pak jsou tu dementi, co si pořídili fotovolatiku (po krachu Maliny to zaplatili podruhé), a pak zjistili, že mají přebytek a co s ním ... a že využijí energii, kterou by jinak posílali Innogy zadarmo, na (alespoň částečné) nabíjení *****.

Ještě jsi zapomněl připočíst cenu za wall konektor. Nebo ten jsi našel na smeťáku?
Případně mobilní nabíječku.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod yndezit 1. 12. 2024 13:02

A normálně na prodlužku z 220V zásuvky to nejde?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 12. 2024 13:06

Jde, ale bys nabíjel celou věčnost.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 12. 2024 13:07

yndezit píše:A normálně na prodlužku z 220V zásuvky to nejde?

tak nacpes tam tak 2kwh za hodku. takze 2 dny
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod yndezit 1. 12. 2024 13:16

To ale asi prázdnou baterku doplna.
Ale stylem, ráno 20km do práce, od poledne 30km z práce s nákupem, a hned zase dobít, to by se stihlo přes noc, ne?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 12. 2024 13:18

Tak asi jo no.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 12. 2024 13:18

za nic dobijes tak 14-18 kwh. takze ano 70-100 km
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 12. 2024 16:21

saabik píše:
pozpatku_fijA píše:Jako je to jeden úhel pohledu. A pak jsou tu dementi, co si pořídili fotovolatiku (po krachu Maliny to zaplatili podruhé), a pak zjistili, že mají přebytek a co s ním ... a že využijí energii, kterou by jinak posílali Innogy zadarmo, na (alespoň částečné) nabíjení *****.

Ještě jsi zapomněl připočíst cenu za wall konektor. Nebo ten jsi našel na smeťáku?

Na wallbox byla dotace ve výši 100%. Díky všem :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 12. 2024 16:23

:D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 1. 12. 2024 18:04

saabik píše:

nabíječka byla v ceně auta o<:)

-- 1. 12. 2024 18:09 --

yndezit píše:To ale asi prázdnou baterku doplna.
Ale stylem, ráno 20km do práce, od poledne 30km z práce s nákupem, a hned zase dobít, to by se stihlo přes noc, ne?

Nabíječka umí 13A z 240V, případně 16A z 400V
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 12. 2024 18:13

to jde
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka