Za kolik jezdíte s elektromobilem?

Které palivo je výhodnější?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod podikk 22. 4. 2017 22:34

j3s: Super, diky. Zkusim neco o tom pohledat.

edit: Tak na dtestu se to da spocitat jeste dodatecne, ze prej ma dodavatel jeste kapacitu a vychazi to o 3000,- lip. Na to zatim prdim, i kdyz je to skoro jedna zaloha.
Naposledy upravil podikk dne 22. 4. 2017 22:53, celkově upraveno 1
RAV4 2,5 HSD
Caddy Maxi 1,9 TDi
podikk
Štamgast

Odeslat příspěvekod -pb- 22. 4. 2017 22:36

už jsem myslel... do toho tak občas frknu vysavač, ale nabíjet si tam přes noc auto by se asi nesetkalo s všeobecnym pochopením :-)
-pb-
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 22. 4. 2017 22:38

Vysavac me napadl, protoze ty na benzince nikdy nefungujou (haha, moje stesti na vsechny sluzby proste), ale jsem na to moc liny :D. Asi by teda nikdo ani keci nemel, ale staci me ten pocit, ze by meli keci.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod j3s 22. 4. 2017 22:56

podikk píše:j3s: Super, diky. Zkusim neco o tom pohledat.

Pro začátek se podívej sem. Je to nekomerční. Mají to pěkně zpracované a dozvíš se i rozpad ceny a podmínky dodavatelů. "http://kalkulator.tzb-info.cz/"
j3s
Štamgast

Odeslat příspěvekod runner42 26. 4. 2017 09:20

V neděli jsem zavolal policajty na i3 jedoucí po D11 na Prahu. Přesněji, nikoliv jedoucí, ale nebezpečně plazící se 50kou po dálnici. Z rychlého pruho to vypadalo, že skoro stojí a předjížděl ho kamion jedoucí 80. Chápu, že hodně fičelo, sám sem měl spotřebu o třetinu vyšší, ale blbeček místo aby sjel na nejbližším exitu, když má vozidlo nezpůsobilé 80km/h, se to podle mě pokoušel dojet až do Prahy.

Jako ať si klidně majitelé elektromobilu trpí, když si to vybrali dobrovolně, ale tohle byla vážně nebezpečná bezohlednost. Fakt super kára, jen se nesmí jet daleko, nesmí se jet rychle, nesmí sněžit, nesmí foukat, nesmí být zima, nesmí být horko, nesmí.....
runner42
Nováček

Odeslat příspěvekod Moucha 26. 4. 2017 11:22

klidně může jet 50 ale
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod JardaB 26. 4. 2017 11:32

Pokud kvuli technickemu problem nemuze jet 80, musi dalnici opustit na nejblizsim sjezdu.
Jako vazne, ze dalnici zasekaji v pravym takovyhle ***** a v levym kamiony je trosku desiva ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Moucha 26. 4. 2017 11:32

to jo, ale dyť technickej problém nemá :D
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod JardaB 26. 4. 2017 11:35

Ma, nema stavu na rychlejsi jizdu ;-) Kamiony by meli mit cestnou povinnost takovyho kokota neagresivne vybrzdit do 0, baterky uz rozjezd nedaji a na odtahovce pojede rychleji :-P
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Nekenieh 26. 4. 2017 13:08

Nemáš šanci mu prokázat nějaký přestupek. A jet po dálnici 50km/h je podle předpisů. Bohužel.
K jízdě po dálnici musíš použít pouze vozidlo, které je technicky schopno se na rovině rozjet na 80km/h. Ovšem nemusíš to dělat. Vlastně můžeš jet klidně i dvacítkou.
Nekenieh
Štamgast

Odeslat příspěvekod JardaB 26. 4. 2017 13:10

Pak takovym nezbyva, nez poprat potkat kamionaka sledujícího film nebo ctouciho noviny ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Nekenieh 26. 4. 2017 13:12

Popral potkan potkana...... :-D
Nekenieh
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonym 26. 4. 2017 13:12

Dneska jak jsem jel v buse tak jsem byl vysoko a vedle kamčák tam normálně položenej noťas vedle volantu a aj čučel do mobilu, jsem to chtěl vyfotit ale byl hned fuč
anonym

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 4. 2017 13:12

§ 36

(2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km/hod, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu.4

Ovsem pokud se nejednalo o zavadu a navic ten usek nebyla idealni rovina, ale naklonena rovina, pak zakon nikde tu rychlost neomezuje.

Slo by ale pouzit

§ 4

Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen

a) chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní....
anonymni

Odeslat příspěvekod Moucha 26. 4. 2017 13:59

škoda, že nikdo nevymyslel výsuvnou plachtu pro elektromobil, při cestě z Prahy na HK většinou fouká vítr do zad a ten vítr poslední dobou by bohatě stačil na to aby se elektromobil nabil i dojel
Moucha
ing. Spokojený

Předchozí stránkaDalší stránka