Software pro vedení spotřeby

Které palivo je výhodnější?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod evlo 13. 9. 2010 22:07

No tak furt lepsi mobilni interface nez spritmonitor ma fuelly zejo, kdyz uz bys chtel takovy nahrazky.

-- 13. 9. 2010 23:12 --

Tyjo tak sice jsem to nedavno hledal a resil i na garazi a neuspesne, ale fakt jsem to nasel - jmenuje se to FillPro. Ne, ze by to bylo o moc lepsi nez ostatni, ale alespon to umi poslat na google docs, pochybuju, ze nekdy bude neco lepsiho :).

Dokonce si myslim, ze kdyz jsem to hledal kdysi tak jsem to nasel a zavrhl :) Interface ale hnusny :(
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SAKULPOL 13. 9. 2010 23:28

To buhuzel ne, alespon ty data jdou dostat ven exportem
SAKULPOL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 15. 9. 2010 16:06

moto assistant neni spatnej, ale nevim, jestli lze zadavat spotreby online. Je to jinak program pro PC.
Mobil-man
Nováček

Odeslat příspěvekod EL_XEL 6. 10. 2010 16:42

davpro píše:Čaute, prošel jsem toho dost na webu, ale nenašel jsem nějaké elegantní řešení, jak si vést spotřebu, ideálně na mobilu, tak, aby se data objevila někde v systému na webu.

Představuju si to asi takto:

1. přijedu na pumpu, natankuju do plné
    2. do mobilu zadám stav KM, počet natankovaných litrů a cenu paliva
    3. doma na PC (na netu) mám vše přehledně ve statistikách

Ideálně nějaké řešení, které by bylo pro WM, Android i Symbian.

Existuje nebo na to mám rezignovat a používat http://www.spritmonitor.de ?

Pro mobil s OS Android používám aplikaci Mileage a naprostá spokojenost.
Duševně choré tučňák.
EL_XEL
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Kibitz 6. 10. 2010 18:14

co neco na WM? bylo by?
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod kwoky 2. 11. 2010 15:49

Možná, že bych mohl naprogramovat software podle vašich potřeb. Otázkou zůstává, co všechno by takový program na evidenci měl umět.
správce SuperBenzin.cz - databáze čerpacích stanic
kwoky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod evlo 2. 11. 2010 15:52

Vzdtyt je to jasne definovena
1. jednoduche zadavani
2. webinterface
3. synchronizace telefonu a databaze na interentu
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kwoky 2. 11. 2010 16:01

ad 1) Zadávání čeho? Jen kilometrů, litrů a cen, nebo i něčeho dalšího?
ad 2) Co by měl webinterface obsahovat?
ad 3) Tento bod je asi nejdůležitější. Můžete to zkusit trochu rozvést? Jakým způsobem by měla synchronizace probíhat? Proč vlastně synchronizovat a nenechat to jen v mobilu? Atd...
kwoky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kibitz 2. 11. 2010 16:07

Tak ja treba marne hledam soft, ktery by umel pracovat s autem na lpg. Sice se da nastavit jako palivo lpg, ale uz se nijak nezohlednuje, ze je potreba tankovat i benzin. Lidi to supluji vedenim dvoji databaze, coz je ale nepohodlny a neprehledny.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod major 2. 11. 2010 17:06

Na windows mobile bych to mohl naprogramovat, ale nevím jak na tom budu do vánoc s časem. :(
major
Nováček

Odeslat příspěvekod Kibitz 2. 11. 2010 17:45

hlasim se klidne jako tester :-)
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Honza42 2. 11. 2010 18:00

Napiš si zezadu na účtenku stav tachometru, což ti zabere asi 10 sekund.
Doma to pak v klidu přepíšeš do Excelu. Garantuji ti, že to je absolutně nejrychlejší a nejlevnější řešení.
Ale je to nevědecké a zaostalé, zastaralé a vůbec. A tak budeš radši furt hledat nějaký fíčury, furt se ti někde něco bude kousat, někde budeš něco stahovat a synchronizovat a zabereš s tím času až hanba. Ale budeš IN a ONline. Hlavně vždycky popojeď od stojanu.
Honza42
Inventář

Odeslat příspěvekod hombre_71 2. 11. 2010 18:03

Přesně tak to dělám, jen to pak píšu do spritmonitor.de, taky nějak nechápu o co v tomhle vlákně kráčí :)
hombre_71
Nováček

Odeslat příspěvekod kwoky 2. 11. 2010 18:25

No právě proto se snažím zjistit, co by ten software měl umět, aby mělo vůbec cenu se s tím dělat. Pokud dáme dohromady požadavky, nakonec to může dopadnou dobře pro všechny.
kwoky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PeTr7650 2. 11. 2010 22:51

ja pouzivam stoletou aplikaci delanou na miru jedny dopravni spolecnosti. Za tech 8 let, co to mam me to dycky stacilo, ale PC FAND 4.0 nejde pod W7x64, tudiz taky hledam neco noveho.
Ideal by bylo neco pro Android/WM/Symbian/PC,at si muze clovek vybrat.
Monitoring tankovani, spoluprace s gps pro ulozeni mista tankovani, zapis ceny a jeji pripadna aktualizace na web pro informovani ostatnich. Monitoring oprav, samozrejme tankovani nejen benzinu, ale i olej je treba dolit. Pote fixni naklady samozrejme.
A z tohoto vseho pak statistiky: Spotreba (rocni/mesicni), naklad na phm, naklad na opravy, fixni naklady, naklady celkem (rocni/mesicni), atd. atd.

Na tydle statistiky i evidenci mam prave ten softik, ale jeho funkcnost je omezena dobou jeho vzniku /199x/. Za funkcni a aktualizovanou vec klidne pustim chlup . .
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka