Motorkáři vs. ostatní (odděleno)

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod CEO 27. 2. 2008 23:58

Folin píše:
JackNO.1 píše:bexx: uvidíme :-) I když nějak extrémně pomalu jsem nejezdil a hlavně jsem si na každé prázdné rovince užíval zrychlení do cca 10-12tisíc otáček, takže si myslím, že budu někde kolem 5-5,5. /quote]

Tak na 5,5 zapomeň,pokud teda nejezdíš předpisovku.Já GSX-R tak kolem 8,ale nikdy jsem to přesně neměřil,na spotřebu si tohle určitě nekupuješ :) Hlavně si to užívej... a bacha na ostatní lidi na silnici,hlavně takový ty kloboukáři,nevidí tě,přednost nepřednost,většina lidí v autě závidí,takže ti nedarujou ani centimetr.k/quote]

nevím jestli je to závist nebo nas.ranost, že se mnozí motorkáři chovají jak hovada a každej druhej mě pálí do obličeje dálkovýma.

IMHO není žádný důvod chovat se k motorkářům tolerantněji než jakémukoliv jinému účastníku provozu. POkud se chce pohybovat na silnici rychleji než ostatní, je to na něm, aby se všemu vyhnul.

// odděleno z http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... sc&start=0 Deli
CEO

Odeslat příspěvekod JackNO.1 28. 2. 2008 10:25

CEO: to s těma dálkovýma je blbost... Ono se to tak jeví, když motorkáři zrychlujou. Já na projíždějící motorky koukám odjakživa a že by měl někdo dálkový jsem viděl jen ve zlomku případů...

Buď já mám štěstí, nebo Ty máš smůlu :-)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Laky 28. 2. 2008 10:45

Ono to, ze si motorkari vynucuju miesto a bezhlavo obiehaju je fakt... a sialencov je medzi nimi nepomerne viac ako medzi sofermi aut...

Folin: uved mi jediny rozumny dovod, preco sa mam uhnut motorkarovi, ktory obieha cez plnu a este ked je v protismere auto....
Laky
Štamgast

Odeslat příspěvekod JackNO.1 28. 2. 2008 10:53

Laky: co třeba jen proto, aby se motorkář nezabil? Nebo budeš šťastnej, když budeš moct v hospodě vykládat, že jsi neuhnul motorkářovi, kterej se pak krásně rozmáznul na v protisměru jedoucí kamion?

Pokud má normálně myslící člověk možnost uhnout, tak snad uhne. Ať už autu nebo motorce...
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 28. 2. 2008 10:54

ja motorkarum nebranim v jizde a nedelam jim naschvaly, ale ze bych jim prehnane usnadnoval zivot to ne. Pokud chce predjet pres plnou, at to udela, ale at neceka, ze budu delat nejake dramaticke akce, pokud mu tam vyjede neco v protismeru. Mam za to, ze i kdyz to strhne do boku, tak se leda odrazi od moji kapoty a jeho problem.

Takze kdyz chce blbnout, no problem, nemoralizuju, ale at si sezere to, co si zasadi..
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod JackNO.1 28. 2. 2008 10:57

Já motorkářům od chvíle co jsem začal jezdit v autě, uhýbám a klidně i přibrzdím, když je potřeba :-) Ale ono je to asi daný tím, že k motorkám tíhnu odmala a bylo jen otázkou času, kdy si pořídím nějakej silnější stroj a třeba taky někdy budu potřebovat, aby mi Laky nebo Radek uhnuli :-)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 28. 2. 2008 11:04

Jack: ja se takhle chovam i vuci autum, proste kdyz chces neco delat, mas na to mit, pokud na to nemas, bude lepsi, kdyz na to prijdes.
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod Laky 28. 2. 2008 11:24

Mozno ked si kupim motorku aj ja (co sa ale na 99,99% nestane) tak sa mozno budem spravat inak....

Nemam problem uhnut ak niekto obieha a nestiha, ale nevidim ziaden dovod, aby som sa niekomu uhybal, ked je blbec a nevie odhadnut na co ma a naco nema...

Jack: A do hospody nechodim...
Laky
Štamgast

Odeslat příspěvekod jandaxx 28. 2. 2008 12:19

Laky píše:Ono to, ze si motorkari vynucuju miesto a bezhlavo obiehaju je fakt... a sialencov je medzi nimi nepomerne viac ako medzi sofermi aut...

Folin: uved mi jediny rozumny dovod, preco sa mam uhnut motorkarovi, ktory obieha cez plnu a este ked je v protismere auto....

Myslíš, že je vhodné potrestat motorkáře smrtí za jeho přestupek? Když Ti vběhne důchodce pod auto, tak ho taky přejedeš, i když by ses mohl vyhnout? Je to přece jeho přestupek, tak ať chcípne že. Jdi se s takovými názory v*****. Já jezdím autem i na motorce. Když je to jen trochu možné, uhnu každýmu. Nevím, kdy to sám budu potřebovat. Taky pouštím ostatní z vedlejčí, i když nemusím. Je to o toleranci na silnici.
jandaxx
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 28. 2. 2008 12:26

jandaxx píše:
Laky píše:Ono to, ze si motorkari vynucuju miesto a bezhlavo obiehaju je fakt... a sialencov je medzi nimi nepomerne viac ako medzi sofermi aut...

Myslíš, že je vhodné potrestat motorkáře smrtí za jeho přestupek? Když Ti vběhne důchodce pod auto, tak ho taky přejedeš, i když by ses mohl vyhnout? Je to přece jeho přestupek, tak ať chcípne že. Jdi se s takovými názory v*****. Já jezdím autem i na motorce. Když je to jen trochu možné, uhnu každýmu. Nevím, kdy to sám budu potřebovat. Taky pouštím ostatní z vedlejčí, i když nemusím. Je to o toleranci na silnici.e/quote]

to je ale riziko, ktere on prijma, kdyz neco dela. Ja nerikam delat jim nejake naschvaly, naopak ja jsem an ne hodny, uhabam jim, kdyz chteji predjet, pred semaforem se postavim vice na stred at mne muzou objet, ale v krizovce mu moc vstric nepujdu, jelikoz je pro mne dulezitejsi muj zivot a me zdravi a nikdy nezvysim pro sebe toto riziko a to ani na ukor zivota nekoho jineho.
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod JackNO.1 28. 2. 2008 12:37

já radši někomu milionkrát na silnici uhnu a sám sebe trošku omezím, než abych zbytek života žil s vědomím, že se někdo rozmastil kvůli tomu, že já neuhnul půl metru vpravo nebo jsem na vteřinku nesundal nohu z plynu...
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod CEO 28. 2. 2008 12:39

Primární idiot je ten, kdo situaci vyvolal.
CEO

Odeslat příspěvekod JackNO.1 28. 2. 2008 12:46

CEO: nikdo neříká, že ne, ale já bych prostě nechtěl žít s vědomím, že jsem mohl zabránit něčí smrti a neudělal jsem to... A je fuk, jestli ten člověk, o kterýho jde, bylo extrémní prase nebo třeba důchodce, kterej špatně odhadnul při předjíždění dynamiku svojí Felicie...
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod CEO 28. 2. 2008 12:49

Ideální řešení je, pokud vidím, že je někdo idiot, tak ho trochu zavřít, čím bys měl průměrného idiota od předjíždění odradit a minimalizovat riziko pro sebe .

Když mu uhneš stejně je riziko, že udělá chybu, lízne se s protijedoucím, nebo ho rozhodí větrná stěna a skončí ti na kapotě.
CEO

Odeslat příspěvekod JackNO.1 28. 2. 2008 12:54

Ovšem když to bude velkej idiot, stejně předjíždět začne a pak se riziko zvedá jak pro něj, tak pro tebe :-)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Další stránka