Kto vlastní vaše auto

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Čičo 17. 1. 2008 07:58

"Najbližšie, keď budete chcieť odfotiť svoje vlastné auto, zastavte sa a zamyslite: skutočne je to, čo robím, legálne? Nekradnem tým náhodou prácu chudobným dizajnérom a nedopúšťam sa zločinu?
Podľa Fordu sa dopúšťate: firme sa podarilo zabrániť skupine automobilových nadšencov vytlačiť si svoj kalendár, v ktorom mali byť len fotografie áut členov skupiny, ktoré si sami zhotovili. Podľa Fordu totiž autorské práva na dizajn patria výrobcovi a majitelia áut si ich nemajú čo fotiť alebo nebodaj ešte fotografie rozširovať. Hm."

Myslím si iba ja, že tie hamburgerové hlavy sú už dočista-dočista™ vygumované?

Info pôvodne odtiaľto: http://perohryz.eu/blog/2008/01/kto-vlastn-vae-auto.html
Originál tu: http://www.boingboing.net/2008/01/13/ford-car-owners-are.html
Práca ešte nikomu neuškodila. Ale odpočinok tiež nie.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Čičo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dopr 17. 1. 2008 08:41

no to je teda fakt kok*tismus :D
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :.
dopr
Štamgast

Odeslat příspěvekod turboleon 17. 1. 2008 08:54

Parafráze jedné říkanky z bolševismu.
1) Jeden se soudí se všemi
2) Všichni se soudí s jedním
3) Všichni se soudí se všemi
4) Není koho soudit
4) Není co soudit
Ti Donaldi už jsme totálně vymaštění......
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 17. 1. 2008 09:02

No to je ta degenerace té moderní společnosti. To samé je pirátský poplatek za CD. Nebo nepochopím, jak může být ohroženo předávání oskarů, když stávkují scénáristi.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Vana666 17. 1. 2008 09:45

možná mají u fordu strach ať se nedostanou sem:

http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?t=678&postdays=0&postorder=asc&start=0

:)
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod mikicz 17. 1. 2008 09:48

Pavel Mareš: protože jim nenapsali scénář, takže neví jak se to dělá.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod CHiP 17. 1. 2008 09:50

[quote="Pavel Mareš";No to je ta degenerace té moderní společnosti. To samé je pirátský poplatek za CD. Nebo nepochopím, jak může být ohroženo předávání oskarů, když stávkují scénáristi.
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 17. 1. 2008 09:59

no ono to zas neni tak jednoduche. Vy nemuzete pro reklamni ucely pouzivat ochranne znamky nekoho jineho a ani pro jine cinnosti. Pokud chcete vydat kalendar, kde bude logo Fordu apod. tak musite mit jejich souhlas. Bezn praxe.
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod HondaMan 17. 1. 2008 10:10

Nezbývá mi nic jiného než souhlasit s panem redaktorem :-)
"He who sacrifices freedom for security deserves neither." Benjamin Franklin
HondaMan
Řezník Garáže

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 17. 1. 2008 11:48

[quote="Radek Ondrášík"ono ono to zas neni tak jednoduche. Vy nemuzete pro reklamni ucely pouzivat ochranne znamky nekoho jineho a ani pro jine cinnosti. Pokud chcete vydat kalendar, kde bude logo Fordu apod. tak musite mit jejich souhlas. Bezn praxe.[/quote]

No a když děláte test nějakého, např. ojetého auta od Fordu nebo jakékoli jiné značky, tak se necháváte cenzurovat zastoupením dané značky jestli ten nebo onen obrázek můžete zveřejnit na webu? Bych řekl že asi ne.
Podle mne si copyright loujeři u Fordu vykládají hodně svérázně.
Magistr Kelly
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod salam01 17. 1. 2008 12:01

Pokud teda šlo o logo Fordu, každý průměrný grafik by jim to na těch autech v kalendáři nahradil za tohle:
Obrázek
U Fordu jsou opravdu debilové. A nejen v US - loni v říjnu jsem manželce kupoval FF a takové jednání při prodeji nového auta, jako předvedli v auto Palace, jsem fakt ještě nezažil :roll:.
Kdo se bojí, sere v síni.
salam01
Obecní blb

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 17. 1. 2008 12:10

salam01 píše:U Fordu jsou opravdu debilové../quote]

Tím spíš, že jde o kalendář fandů - z podstaty věci velmi nekonfliktní záležitost a de fuc.kto reklama pro Ford zadarmo. Nevím jestli tohle je zrovna skupina lidí, kterou stojí za to si znepřátelit.
Tohle nemůže být nic jiného než pyrrhovo vítězství pro Ford, protože si dokážu představit, že pro řadu z nich je fandovství věc minulosti protože než se nechat takhle buzerovat, tak si možná příště koupí auto jiné značky. O negativním PR ani nemluvě.
Magistr Kelly
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod King of Potato People 17. 1. 2008 12:13

to je mi divne chovani, v podstate reklama pro FORD a oni budou drzkovat a jeste asi chtit nejake prasule za to, ze tam cubrni nove mondeo...

no bud tam bude nejaky osobni spor a nebo DI (dopravni inspektorat, ci debil-index) na vysoke urovni.
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod jannnn 17. 1. 2008 12:19

spis by me zajimalo, jak by se o tom ford asi dozvedel, kdyz to byly jejich soukromy auta a nejaka komercni tiskarna...takze se priklanim jenckovymu "no bud tam bude nejaky osobni spor"
jannnn
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Vana666 17. 1. 2008 12:30

salam01 píše:...U Fordu jsou opravdu debilové. A nejen v US - loni v říjnu jsem manželce kupoval FF a takové jednání při prodeji nového auta, jako předvedli v auto Palace, jsem fakt ještě nezažil :roll:. /quote]

to mi připomnělo jak jsem kdysi v Ostravě chtěl u Hellera koupit Pašíka. Tehdy ještě nebyly s odpočtem a tak se ptám prodavačů (dva týpci) jestli k tomu nemají nějaké info. A oni proč mě DPH vůbec zajímá. A já že s odpočtem by to pro mě bylo o stopadesát tisíc levnější a tím pádem bych si to auto koupil, a jinak že do toho nejdu.
A oni mi s arogantním nadhledem odpověděli že DPH určitě nebude a že jim je stejně fuk jestli mají o zákazníka víc nebo míň

dépéháčkové modely přišly za dva měsíce takže jsem si ho pak koupil, ale samozřejmě už ne u Hellera, tam bych už nepáchl
Vana666
Servismen

Další stránka