ko.oti jeste nevymreli

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod King of Potato People 21. 8. 2007 22:15

m4lcolm píše:
JencekSF píše:s byl preklep, omluva velevazenemu m4lcolmovi...

V pohodě, já se dobře bavím... :D /quote]

vod toho snad ta garaz je, ne? :!: :?: :idea:
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod m4lcolm 21. 8. 2007 22:21

:D
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod -JxJ- 21. 8. 2007 22:47

nepamatuju si při předjíždění za cedulí, že by předjížděný nezrychloval ... prostě s tím počítám ... a je blbost si myslet, že každý počká až ho předjedeš ... prakticky (i když to tak podle našeho zákona není) toho předjížděného také nesmíš omezit, při jeho rozjíždění
-JxJ-
Nováček

Odeslat příspěvekod Snail 21. 8. 2007 23:07

m4lcolm píše: Kdyby nebyli takoví tupci, co na retardéru nezpomalují
Kalousek: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy (Rath) se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat"
Snail
Inventář

Odeslat příspěvekod ´eavy 22. 8. 2007 01:21

Snail píše:
Renault Mégane Coupé 2.0 ´98 bez tuzingu ;-)

Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=xHrMQ-ONWGA
´eavy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Vody 22. 8. 2007 01:23

retardér přejíždím v cca 20kmh samozřejmě na volnoběh, zrychluju až potom, brzdit na retardéru tak nevím co mi zbyde z auta
MB W202 C200 100KW
Vody
Inventář

Odeslat příspěvekod Wolfi 22. 8. 2007 07:05

No z logického úsudku vyplývá, že pokud vyhodím blinkr a začnu předjíždět tak k tomu musím mít důvod, tzn. že v mém pruhu předemnou jede pomalejší vozidlo....No ale pokud tam to pomalejší vozidlo není, tak se nejedná o předjíždění ale o podcenění dané situace, kdy se ten magor hodně přecenil a tudíž sám zapříčinil vznik krizové situace... např. Kdyby ty auta jeli tři, a ten prostřední začal akcelerovat (byť na to výkonem auta evidentně neměl) a ten poslední by v domění že předchozí dokončí předjížděcí manévr zabral jeho místo, tak kam se ten druhý bude vracet.... Prostě podle mě to byl k...t co danou situaci podcenil.

A ať mě nikdo nevykládá že když pojedu ve svém autě (170k) a při výjezdu z obce začnu normálně akcelerovat, že jsem porušil zákon tím, že jsem neumožnil bezpečné předjetí vozidlu, které se třeba 10metrů za mnou pokouší o nemožné.... To může tvrdit akorát tak nějaký hnidopych....né člověk s normálním rozumem...

Podle mě zákon při předjíždění řeší situace kdy jedou dvě vozidla víceméně konstatní rychlostí a jedno chce prostě jet rychleji...podmínka je, že na to musím výkonově mít a nesmí ohrozit svým předjížděním ostatní účastníky silničního provozu...
Wolfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deli 22. 8. 2007 07:18

m4lcolm píše:S Feldou toho mimo obec moc nepředjedeš, takže chápu tvůj boj... :lol::/quote]

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

By ses divil :P :D
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod King of Potato People 22. 8. 2007 08:23

Deli píše:
m4lcolm píše:S Feldou toho mimo obec moc nepředjedeš, takže chápu tvůj boj... :lol::/quote]

to ale nesmis byt lopata a na predjizdeni se nachystat... ne jak nekteri exoti, co zacnou zrychlovat az kdyz uz je v protismeru volno... :idea:
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod Alex.. 22. 8. 2007 09:40

speleo píše:
Alex.. píše:
loop píše:jacek: proto nemám rád vychovávače, mravokárce a spelea. l/quote] Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

závidíš že moje popularita stoupá, co? Mr. GreenG/quote]

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Alex..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod m4lcolm 22. 8. 2007 10:18

Deli píše:

Ani ne, kdysi jsem ji měl. Chce to patřičnou přípravu, zrychlit přesně jak říká Jencek včas a pak doufat, že nezačne ten traktor zrychlovat. Mr. Green Mr. Green
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod m4lcolm 22. 8. 2007 10:21

Snail píše:
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zvejkal 22. 8. 2007 10:27

JackNO.1 píše:
m4lcolm píše:Já si ten zákon vykládám tak, že se držím svého jízdního tempa - tedy žádné naschvály a zrychluju stejně, jako obvykle. 8) Ale abych čekal, až mě předjede na výjezdu z obce maník ve FI htp se zařazenou pětkou, to ne... Mr. Greenk/quote]

hm, tak to je chyba na tvé straně... Pokud Tě někdo předjíždí, ty mu NESMÍŠ zrychlovat a jinak znesnadňovat předjíždění...e/quote]

A ked ta predbieha niekto, kto ide pomalsie :) Mam brzdit az do zastavenia?
:)
zvejkal
Nováček

Odeslat příspěvekod King of Potato People 22. 8. 2007 10:27

m4lcolm píše:
Deli píše:

Ani ne, kdysi jsem ji měl. Chce to patřičnou přípravu, zrychlit přesně jak říká Jencek včas a pak doufat, že nezačne ten traktor zrychlovat. Mr. Green Mr. Greene/quote]

pokud traktorem myslis o1 1,9TDI 66kW tak ten si muze zacit zrychlovat z 90km/h jak chce, kdyz se k nemu priplizim a do protismeru vjizdim rychlosti 110+km/h nez se mu ten pekac rozcmudi, uz su davno pred nim...
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod zvejkal 22. 8. 2007 10:33

JackNO.1 píše:
hlobilp píše:JackNO.1: tohle mi prave prijde divne... to jako mam pri vyjezdu treba z obce prestat zrychlovat kdyz se nekdo rozhodne, ze bude predjizdet a nema na to? To ho mam pote, co me 60km/h predjede opet ja predjizdet? To by v tom pripade on taky musel prestat zrychlovat... beru to z pohledu meho auta co mam, kdyz by se nejaky majitel S105 rozhodl, ze me predjede. Ne ze by mi to nejak vadilo, ale moje akcelerace z 50 na 90 je asi 3x rychlejsi.... tak proc bych se mel nechat omezovat a zvysovat riziko na silnici

hele, zákon hovoří jasně :-) ty nesmíš nikomu znemožňovat předjetí ;-) nikde se nepíše, jestli je výjimka při výjezdu z obce...j/quote]

A este nieco - ty sa odvolavas na odstavec, ktory hovori o tom ako sa ma spravat predbiehane vozidlo. Zabudas vsak (neviem, ci zamerne - pretoze tu na viacerych miestach obhajujes nespravne/dementne spravanie vodicov na cestach), ze z casoveho hladiska tomu vsetkemu predchadza faza, ked sa druhe vozidlo rozhoduje o predbiehacom manevri a ma sa riadit uplne inym odsekom vyhlasky. Odcituj aj ten, nech je to objektivne.

Inak predpokladam, ze ten dement nevyhodil smerovku, takze vlastne ani nepredbiehal, hehe.
zvejkal
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka