Kdo mohl za nehodu???

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Jarda2 20. 5. 2007 20:09

[quote="Pavel Mareš";Jarda2: Pokud jedu,tak pokud mě nikdo nepředjíždí,tak mám přednost před všemi co jedou za mnou.A můžu se otáčet jak chci.

Ale uznávám,je to nekonečný.To by chtělo probrat u stolu.A nakreslit si to případně.i/quote]No jednak nelze mluvit o přednosti, protože ti co jedou za tebou a nepředjíždí tě, ti nekříží cestu a proto jim přednost nemůžeš dát, ani nedat, ani ji mít či nenít; jednak i vůči za tebou jedoucím účastníkům máš poměrně dost povinností (na což bohužel spousta řidičů kašle).
Rozhodně se nemůžeš otáčet jak chceš. Takový názor je cestou do pekel.
Naposledy upravil Jarda2 dne 21. 5. 2007 21:27, celkově upraveno 1
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod Ufi 20. 5. 2007 20:31

když je široká silnice, tak je nejlepší, pokus se chci otočit a jedou za mnou auta, hodit to na pangejt, počkat až zmizí a pak se v klidu otočit. protože občas se najde střelec, co doletí kolonu a hned začne předjíždět, aniž by se nějak zorientoval kvůli čemu je kolona. a ještě vyletí do protisměru bez blinkru.
chce to být radši opatrný a počítat s tím že ostatní můžou být piráti silnic. dneska sem taky mohl bejt možná viníkem nehody na jedný křižovatce, měl bych na krku možná nedání přednosti. dojížděl sem k ní, podíval se doleva, tam nic, pak se podíval zběžně doprava jestli mi tam něco nestojí a vidím přijíždět dvě auta nalepený z mýho úhlu těsně za sebou. ta křižovatka je ve tvaru křivýho T a do kopečka. no, a když tam vjíždím, tak zjistím, že to nalepení bylo způsobený tím, že to druhý auto začalo předjíždět v tu chvíli kdy jsem se podíval. no, že by tam někdo předjížděl mě v tu chvíli nějak nedocvaklo, páč vím že je tam plná čára a velmi dobře viditelná. navíc ten mamlas ani nebliknul, aby to člověkla koplo dřív, že se něco děje mimo pravidla.
nikdy neříkej nikdy. to bylo: kdo si může takovej hnus koupit (roomster). a už ho mám doma.
Ufi
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 5. 2007 21:06

Súhlasím s Jardom2,tak by sa to podľa všetkého vyhodnotilo.
anonymni

Odeslat příspěvekod Kibitz 21. 5. 2007 17:09

Kazdy to chape a predstavuje si tu situaci uplne jinak a resi jiny veci. Jeden blinkr, druhej prednost, treti samotny tecnicky provedeni otaceni.. Tohle nema smysl
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod JackNO.1 21. 5. 2007 17:37

Jarda2 píše:
JackNO.1 píše:přesně toto se mi stalo... Předjížděl jsem asi 4 auta za sebou a to první odbočovalo... Snažil jsem se vyhnout, ale nevyšlo to, borec mě nabral a vina byla moje, i když byl jsme mladej a blbej, nehádal jsem se, protože auto mělo havarijní pojistku a tudíž v podstatě o nic nešlo...a/quote]Když zastavuji mimo obec, nebo i v obci tak, kde to nelze předpokládat, za autem (auty), které odbočuje vlevo (nebo z jiného důvodu zablokuje provoz), dávám varovné blinkry. Pokud auto předemnou odbočuje vlevo, najedu k pravé krajnici, aby ti za mnou viděli jeho blinkr.
Jistě se můžete oprávněně zlobit na blbce předjíždějící kolonu aut, z nichž první odbočuje vlevo, ale jak on to má čmuchat, když jsou všichni nalepení na středové čáře, nikdo nezapne varovná a často nesvítí ani brzdová světla, protože auta již chvilku stojí.
Takže kritika ano, ale také prosím ke krajnici a případně i zapnout varovné blinkry.m/quote]

vždyť já jsem předjížděl, nestěžuju si na předjíždějícího :wink:
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 21. 5. 2007 17:39

Jouda.II píše:[quote="Pavel Mareš";Jarda2: Pokud jedu,tak pokud mě nikdo nepředjíždí,tak mám přednost před všemi co jedou za mnou.A můžu se otáčet jak chci.

Ale uznávám,je to nekonečný.To by chtělo probrat u stolu.A nakreslit si to případně.i/quote]
Takovejch expertů jako ty je tady víc a opravdu bych vás na silnici potkat nechtěl.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 21. 5. 2007 17:41

Jarda2 píše:Rozhodně se nemůžeš otáčet jak chceš. Takový názor je cestou do pekel.d/quote]

Jak chceš ne,ale otočit se můžeš.To,že to ten za tebou nepředpokládá je jeho blbost.Totéž jako spousta lidí nepředpokládá,že bys taky brzdil a tak.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Jouda.II 21. 5. 2007 17:43

Pavel Mareš";[quote="Jouda.II píše:[quote="Pavel Mareš";Jarda2: Pokud jedu,tak pokud mě nikdo nepředjíždí,tak mám přednost před všemi co jedou za mnou.A můžu se otáčet jak chci.

Ale uznávám,je to nekonečný.To by chtělo probrat u stolu.A nakreslit si to případně.i/quote]
Takovejch expertů jako ty je tady víc a opravdu bych vás na silnici potkat nechtěl.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 21. 5. 2007 17:47

Pavel Mareš";[quote="Jarda2 píše:Rozhodně se nemůžeš otáčet jak chceš. Takový názor je cestou do pekel.d/quote]

Jak chceš ne,ale otočit se můžeš.To,že to ten za tebou nepředpokládá je jeho blbost.Totéž jako spousta lidí nepředpokládá,že bys taky brzdil a tak.k/quote]

Takže Ty se mírnyx-týrnyx obrátíš do protisměru a tenhle manévr má jako člověk jedoucí za Tebou předpokládat? Má Ty prostoto.. :hm
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod Jouda.II 21. 5. 2007 17:49

Ten člověk totiž vůbec nechápe smysl věty "dbát zvýšené opatrnosti" při otáčení.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod Kibitz 21. 5. 2007 17:50

Jouda: tak nam ji prosim preloz, ja ji asi take nechapu :oops:
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod marepa 21. 5. 2007 18:00

tak se divam, ze je tu vetsi a vetsi magljas :)

takze kdyz se mi onehda stalo, ze auto blikalo doleca, najelo si ke stredove care a ja sem ho podjidel zprava a v tom to ten blb strhl doprava .. takze na vine bych byl jako ja?

ja si myslim, ze spoluvina je asi nejlepsim resenim

kazdopadne existuje jedno univerzalni reseni .. radeji zpomalit a pockat co se bude dit :)
osobne bych to ale taky resil tak jak se tu psalo .. kdybych se chtel otocit, tak bych napred blikal doprava a zastavil bych .. pak bych pockal az nikdo nepojede a otocil bych se (s blikanim doleva)
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář

Odeslat příspěvekod SKAJA 21. 5. 2007 18:13

Záleží na konkrétní situaci, jelikož spoustu lidí odbočuje (otáčí se) stylem, že zpomalí, ještě zpomalí, potom začnou zatáčet a zároveň pustí blinkr, v takovým případě ten, co se blíží zezadu netuší, proč nějakej jouda před ním jede jako s hnojem a jelikož nebliká, začne ho předjíždět, nebo se chystá a když se potom ten odbočující ani nepodívá do zrcátka, než odbočí, tak se nemůže divit, že má v sobě zboku (zezadu) auto pozor2
OII 2.0TDI - dlouhodobá spotřeba 9,8l/100km
SKAJA
Štamgast

Odeslat příspěvekod Jouda.II 21. 5. 2007 18:14

headquest píše:Jouda: tak nam ji prosim preloz, ja ji asi take nechapu :oops:

Tak ti doporučuju taky ty kondice v autoškole. Ono by možná vůbec neškodilo, aby referentský školení bylo zase povinný.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod Kibitz 21. 5. 2007 18:15

Jouda: vtipalku. Misto blbych kecu se vymackni :wink:
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Předchozí stránkaDalší stránka