Kdo mohl za nehodu???

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod tomlaurin 19. 5. 2007 14:36

Ahoj.
Dnes jsem jel z Jeseníku do Liberce. Kousek před Hradcem byl stopař, řekl jsme si že ho vezmu, ale až když jsem ho přejel, silnice široká, ale z obou stran pangejty a žádná krajnice, čára přerušovaná. Tak jsem se rozhodl, že se otočim, no první otočka v pohodě, ale když jsem přijel ke stopařovi, opět jsme se musel otočít, tak jsem dal blinkr do leva, přibrzdil, zatočil a v tom do zadních dvěří nabourala felcka. Brzdná dráha felicie cca 5-10m

Já měl dojem že viník jsem já, ale teď si tak řikám, že možná ne... Měl v tahu jen blinkr a odřený nárazník a vůl si odžel kapotu, když z ní rukou smetaval střepy z mého okna. Já bohudík v tahu jen dveře, ale přesně uprostřed, takže sloupek a podběch v pohodě...

No policajty jsme nevolali a já jsme usoudil, že jsem vyník, tak jsem mu dal 2500,- a rozešli jsme se...

Tak jak to je? Mohla za to felcka, protože nedodržela odstup nebo já, protože jsem se chtěl otočit, i když to nebylo nikde zakazaný a na druhý straně silnice byly vjezdy k rodiným domům?
tomlaurin
Štamgast

Odeslat příspěvekod PeTr7650 19. 5. 2007 14:41

vinik byl on, protoze nedodrzel bezpecnou vzdalenost. ty jsi blikal, jestli jsi zatacel nebo se jen otacel, je uplne jedno
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod sMartin 19. 5. 2007 14:45

Pokud v tom miste, kde jsi odbocoval doleva byla prerusovna cara a na druhe strane nejaky vjezd, tak to nebyla tvoje vina. Samozrejme predpokladam, ze jsi byl najety tesne na stredove care a mel jsi blinkr doleva. On te v tom pripade mel "podjet" z prave strany - teda pokud bylo misto, ale rikas siroka silnice tak asi bylo... Ovsem jestli jsi byl nekde na prave strane u krajnice a chtel to otocit na sirce sinice, tak to by uz bylo tvoje selhani.
sMartin
Štamgast

Odeslat příspěvekod Mojm 19. 5. 2007 14:56

sMartin píše:Pokud v tom miste, kde jsi odbocoval doleva byla prerusovna cara a na druhe strane nejaky vjezd, tak to nebyla tvoje vina. Samozrejme predpokladam, ze jsi byl najety tesne na stredove care a mel jsi blinkr doleva. On te v tom pripade mel "podjet" z prave strany - teda pokud bylo misto, ale rikas siroka silnice tak asi bylo... Ovsem jestli jsi byl nekde na prave strane u krajnice a chtel to otocit na sirce sinice, tak to by uz bylo tvoje selhani.

Na co by tam musel být vjezd? Stačí přerušovaná čára.
Mondeo 2000 2.5 V6
Mojm
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Marc159 19. 5. 2007 14:56

Spíš to asi bylo tak, že si najel ke krajnici, aby měl prostor pro otočení a nějak se zapomněl kouknout do zrcátka, že... :hm
Marc159
Inventář

Odeslat příspěvekod tomlaurin 19. 5. 2007 14:59

No tak nějak to bylo. Tu felcku jsme neviděl to přiznávám, ale jak to je v tomto případě, když blikám do leva a najedu si do prava abych se mohl lépe vytočit? Široká silnice byla, ale ne zase tolik, aby když zastavim u prostředního pruhu se mě dalo object... Nabyla tam skoro krajnice...
tomlaurin
Štamgast

Odeslat příspěvekod CHiP 19. 5. 2007 15:02

tomlaurin: To jestli jsi najetý nalevo nebo napravo je úplně jedno, to co napsal sMartin je naprostá kokotina Mr. Green
Já kolikrát musím busem až do protisměru :wink:
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Kibitz 19. 5. 2007 15:03

Jj nadjet si muzes jak potrebujes, dulezity je dat vcas blinkr..
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod CHiP 19. 5. 2007 15:04

V tomto konkrétním případě si netroufnu určovat viníka, klidně by to policajti mohli ohodnotit tak, že každý bude mít spoluvinu :)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod tomlaurin 19. 5. 2007 15:08

CHiP píše:V tomto konkrétním případě si netroufnu určovat viníka, klidně by to policajti mohli ohodnotit tak, že každý bude mít spoluvinu :)

A to platí pak čí pojišťovna? Obou?
tomlaurin
Štamgast

Odeslat příspěvekod marepa 19. 5. 2007 15:13

ja bych to videl na vinu felicie.. to ze blikas doleva a jedes doprava - cili si ridic muze rict ze sis spletl blinkr, tak porad te muze predjet az kdyz si je jisty, jaky je tvuj umysl

nevim.. proste kdyz bych si nebyl jisty, tak bych ty policajty asi zavolal .. i kdyz pokud si se nepodivat a vjel si mu tam, tak bych asi uznal svoji vinu .. proto se logicky nabyzi ta spoluucast 50:50
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář

Odeslat příspěvekod Oops! 19. 5. 2007 15:31

Za dobrotu na žebrotu.

To musela být moc pěkná stopařka, že ses vracel :hm :)
Oops!
Stříbrný avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod marepa 19. 5. 2007 15:36

OT: kdyz uz sme u toho.. ja bych dneska stopare snad ani nebral.. fakt nemuzete vedet jestli to neni nekdo se strunou nebo perovym sprayem ..

nerikam ze sem paranoidni .. ale proste fakt dneska clovek nevi .. navic ***** kdyz si to platim ja, tak co mam nekoho vozit zadara...
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář

Odeslat příspěvekod tomlaurin 19. 5. 2007 15:38

Oops! píše:Za dobrotu na žebrotu.

To musela být moc pěkná stopařka, že ses vracel :hm :):/quote]

Byl to chlap Mr. Green Já sám stopuju občas, tak vim jaký to je čekat a nedočkávat se :-) Mr. Green
tomlaurin
Štamgast

Odeslat příspěvekod M@tezz 19. 5. 2007 15:49

Já bych si asi spíš zajel ke krajinci, mrknul do špíglu a k stopařícímu to docouval. Jednou jsem ale při přibržďování a zajíždění ke krajnici dostal ránu od Tranzita, takže už radši nikdy nikde nikomu nezastavuju :-)
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Režisér roku 2007

Další stránka