Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Já vím, že jsi předjížděl. Snažil jsem se vysvětlit, že kdyby se řidiči těch asi čtyřech aut chovali jak měli (nebo trochu přemýšleli a zajímali se také o to, co se děje za nimi), tak by jsi se včas dozvěděl, že nemáš předjíždět a bouračka by nebyla.JackNO.1 píše:vždyť já jsem předjížděl, nestěžuju si na předjíždějícího!/quote]
Při otáčení nesmíš ohrozit ostatní účastníky sil. provozu. To plyne jak ze zákona, tak ze selského rozumu. V konkrétním případě o kterém vzniklo toto téma nešlo o dvě auta jedoucí za sebou. Už jsem tu psal, že v takovém případě by druhé auto nezanechalo tak dlouhou brzdnou stopu. A to by se ještě dalo spekulovat o tom, že tomlaurin měl asi problém otočit se plynule bez couvání na silnici takřka bez krajnic. Zkus si to. Prostě nemůžeš přijíždějícímu autu náhle zablokovat celou silnici autem postaveným na štorc. To snad uznáš.Pavel Mareš";[quote="Jarda2 píše:Rozhodně se nemůžeš otáčet jak chceš. Takový názor je cestou do pekel.d/quote]
Jak chceš ne,ale otočit se můžeš.To,že to ten za tebou nepředpokládá je jeho blbost.Totéž jako spousta lidí nepředpokládá,že bys taky brzdil a tak.k/quote]
Přesně tak, občas se s tím setkávám. A nebo, když už za ním skoro stojím (bojím se ho předjet, protože netuším, proč zastavuje) zastaví u krajnice, nebo zajede do vjezdu k vratům. A já vypínám varovné blinkry a na jedničku se rozjíždím. To fakt potěší.SKAJA píše:Záleží na konkrétní situaci, jelikož spoustu lidí odbočuje (otáčí se) stylem, že zpomalí, ještě zpomalí, potom začnou zatáčet a zároveň pustí blinkr, v takovým případě ten, co se blíží zezadu netuší, proč nějakej jouda před ním jede jako s hnojem a jelikož nebliká, začne ho předjíždět, nebo se chystá a když se potom ten odbočující ani nepodívá do zrcátka, než odbočí, tak se nemůže divit, že má v sobě zboku (zezadu) auto pozor2n/quote]
marepa píše:tak se divam, ze je tu vetsi a vetsi magljas
takze kdyz se mi onehda stalo, ze auto blikalo doleca, najelo si ke stredove care a ja sem ho podjidel zprava a v tom to ten blb strhl doprava .. takze na vine bych byl jako ja?
ja si myslim, ze spoluvina je asi nejlepsim resenim
kazdopadne existuje jedno univerzalni reseni .. radeji zpomalit a pockat co se bude dit
osobne bych to ale taky resil tak jak se tu psalo .. kdybych se chtel otocit, tak bych napred blikal doprava a zastavil bych .. pak bych pockal az nikdo nepojede a otocil bych se (s blikanim doleva)
brasci píše:Nestojí náhodou v zákone, že pri zmene smeru jazdy nesmieš nikoho ohroziť ani obmedziť? Otáčanie by som za zmenu smeru jazdy rozhodne považoval...a/quote]
SKAJA píše:[quote="Pavel Mareš";Joudo a ostatní joudové:Když jedu a začnu se na silnici otáčet,tak ten za mnou to má nejen předpokládat,ale také mi má otočení umožnit! Kde je v zákonu napsáno,že při otáčení mám zastavit u kraje a počkat,až nic nepojede? Opakuji,že na silnici se nejezdí jen dopředu rovně,ale také se odbočuje,zatáčí a ač to někteří asi nikdy neslyšeli a neviděli otáčí.a/quote]
Ale musíš aspoň blikat, pokud neblikáš a začneš spomalovat, může tě kdokoliv předjíždět a když mu potom vjedeš do dráhy, tak nenadělá nic pozor2n/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků