Kdo mohl za nehodu???

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Deli 21. 5. 2007 20:13

head je z toho nějakej pobožnej... :D
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Kibitz 21. 5. 2007 20:18

to vis, skoda slov.. :roll:
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Manli2 21. 5. 2007 20:28

jdeš cestou poznání? hmm tak z ní nesejdi a mozná dojdeš k osvícení..
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod Jarda2 21. 5. 2007 20:33

JackNO.1 píše:vždyť já jsem předjížděl, nestěžuju si na předjíždějícího :wink:!/quote]
Já vím, že jsi předjížděl. Snažil jsem se vysvětlit, že kdyby se řidiči těch asi čtyřech aut chovali jak měli (nebo trochu přemýšleli a zajímali se také o to, co se děje za nimi), tak by jsi se včas dozvěděl, že nemáš předjíždět a bouračka by nebyla.
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod Jarda2 21. 5. 2007 20:50

Pavel Mareš";[quote="Jarda2 píše:Rozhodně se nemůžeš otáčet jak chceš. Takový názor je cestou do pekel.d/quote]

Jak chceš ne,ale otočit se můžeš.To,že to ten za tebou nepředpokládá je jeho blbost.Totéž jako spousta lidí nepředpokládá,že bys taky brzdil a tak.k/quote]
Při otáčení nesmíš ohrozit ostatní účastníky sil. provozu. To plyne jak ze zákona, tak ze selského rozumu. V konkrétním případě o kterém vzniklo toto téma nešlo o dvě auta jedoucí za sebou. Už jsem tu psal, že v takovém případě by druhé auto nezanechalo tak dlouhou brzdnou stopu. A to by se ještě dalo spekulovat o tom, že tomlaurin měl asi problém otočit se plynule bez couvání na silnici takřka bez krajnic. Zkus si to. Prostě nemůžeš přijíždějícímu autu náhle zablokovat celou silnici autem postaveným na štorc. To snad uznáš.
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod Jarda2 21. 5. 2007 21:00

SKAJA píše:Záleží na konkrétní situaci, jelikož spoustu lidí odbočuje (otáčí se) stylem, že zpomalí, ještě zpomalí, potom začnou zatáčet a zároveň pustí blinkr, v takovým případě ten, co se blíží zezadu netuší, proč nějakej jouda před ním jede jako s hnojem a jelikož nebliká, začne ho předjíždět, nebo se chystá a když se potom ten odbočující ani nepodívá do zrcátka, než odbočí, tak se nemůže divit, že má v sobě zboku (zezadu) auto pozor2n/quote]
Přesně tak, občas se s tím setkávám. A nebo, když už za ním skoro stojím (bojím se ho předjet, protože netuším, proč zastavuje) zastaví u krajnice, nebo zajede do vjezdu k vratům. A já vypínám varovné blinkry a na jedničku se rozjíždím. To fakt potěší. :x
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod qwix 21. 5. 2007 21:30

marepa píše:tak se divam, ze je tu vetsi a vetsi magljas :)

takze kdyz se mi onehda stalo, ze auto blikalo doleca, najelo si ke stredove care a ja sem ho podjidel zprava a v tom to ten blb strhl doprava .. takze na vine bych byl jako ja?

ja si myslim, ze spoluvina je asi nejlepsim resenim

kazdopadne existuje jedno univerzalni reseni .. radeji zpomalit a pockat co se bude dit :)
osobne bych to ale taky resil tak jak se tu psalo .. kdybych se chtel otocit, tak bych napred blikal doprava a zastavil bych .. pak bych pockal az nikdo nepojede a otocil bych se (s blikanim doleva)

obiehat sprava mozes, len ak uz nie je pochyb ze ten pred tebou odbocuje (tak je to v zakone - aspon v SK)... cize skutocnost ze to strhol naspat znamena, ze si si nemohol byt 100% isty ze odboci => je to tvoja vina
qwix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 21. 5. 2007 22:17

brasci píše:Nestojí náhodou v zákone, že pri zmene smeru jazdy nesmieš nikoho ohroziť ani obmedziť? Otáčanie by som za zmenu smeru jazdy rozhodne považoval...a/quote]

Takze kdyz stojis v krizovatce, odbocujes doleva a cekas az budes moct jet, tak kdyz to nekdo zezadu do tebe natankuje tak za to muzes ty, protoze jsi ho svym odbocovanim ohrozil? Mr. Green

Musim trvat na tom co jsem napsal uz predtim, ted to napisu jeste vic ve zkratce: ZALEZI NA KONKRETNI SITUACI.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Kibitz 21. 5. 2007 22:21

:)
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 22. 5. 2007 05:15

SKAJA píše:[quote="Pavel Mareš";Joudo a ostatní joudové:Když jedu a začnu se na silnici otáčet,tak ten za mnou to má nejen předpokládat,ale také mi má otočení umožnit! Kde je v zákonu napsáno,že při otáčení mám zastavit u kraje a počkat,až nic nepojede? Opakuji,že na silnici se nejezdí jen dopředu rovně,ale také se odbočuje,zatáčí a ač to někteří asi nikdy neslyšeli a neviděli otáčí.a/quote]

Ale musíš aspoň blikat, pokud neblikáš a začneš spomalovat, může tě kdokoliv předjíždět a když mu potom vjedeš do dráhy, tak nenadělá nic pozor2n/quote]

Nikde jsem tady netvrdil,že při tom nemusíš blikat.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 22. 5. 2007 05:19

Jarda: Já tady beru situaci dvou aut jedoucích za sebou.Pokud ho někdo předjížděl a on se nepodíval do zpětného zrcátka je chyba na jeho straně.Pokud ovšem včas neblikal - před manévrem toho druhého.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Jarda2 22. 5. 2007 07:43

[quote="Pavel Mareš";Jarda: Já tady beru situaci dvou aut jedoucích za sebou.Pokud ho někdo předjížděl a on se nepodíval do zpětného zrcátka je chyba na jeho straně.Pokud ovšem včas neblikal - před manévrem toho druhého.e/quote]Tak proto asi ta nedorozumění se mnou i s dalšími. V případě, že auta jedou za sebou, má samozřejmě to první právo se otočit (na přehledném místě, mimo přejezd, přechod atd.). Pokud za sebou pojedou dvě auta, nebude to asi až tak velký problém (i tak bude ohleduplnější dát pravý blinkr, zpomalit ke (na) krajnici, nechat druhé auto předjet a pak se otočit), pokud jich ale pojede více včetně dodávek, MPV, nebo náklaďáků, jak zajistíš, abys při otáčení (stilem levý blinkr, pravá krajnice, otočka) nikoho neohrozil?
Jarda2
Inventář

Předchozí stránka