Pojistit nebo ne?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod bojler 15. 5. 2007 08:16

Nejhorsi na pojisteni je, ze za par let to auto stejne zaplatite a pokud ho ukradnou, tak dostanete stejne jenom cast...asi bych spis volil misto pojisteni vyhledavani auta, skrytej vypinac a garaz.. jenze dalsi vec - garazovy stani v baraku, kde bydlim stalo 320 000...bylo tak drahy, ze jich asi 10 zbylo, takze parkuju zadarmo :-)

// Oddeleno, puvodni diskuzi najdete tady, unknown
bojler
Inventář

Odeslat příspěvekod Good 15. 5. 2007 08:19

Radek O. píše:David: co by na to meli rici? Ze pravdepodobnost nalezu je blizka nule? Myslim, ze lidi stale jeste nepochopili osobni odpovednost a predchazeni problemum.

Stale jsou tisice lidi, kteri si nepojisti barak a pak beci po povodni, jsou lidi, kteri neresi zabezpeceni/pojisteni auta a pak beci atd. atd.

Mozna je to draha, ale dobra zkusenost. Ne ze bych to tomu cloveku pral, to vubec ne a vim jak mi bylo, kdyz nam zlodeji vybrali barak. Pokud mu je jenom z poloviny tak dobre, tak potes koste.

Radku, co to meleš? Jaká osobní odpovědnost? POjištění proti krádeži je optional. Vem si do ruky kalkulačku a sčítej roční pojistné, pak si najdi statistiky krádeží, uprav je dle tvých podmínek a zjistíš, že většině lidí se pojištění nevyplatí. Ale je to o psychice a míře nesení rizika...

Jen takový příklad - roční pojistné v rodině (3 auta) by dělalo dohromady kolem 60. tis. ročně (odhad), a to každým rokem za dobu posledních 10 let. Pravděpodobnost, že ukradnou všechny 3 je 0. Za posledních 10 let uvažované rodině ani jedno auto neukradli a a byla jen drobná nehoda za cca. 15.tis. Což znamená že rodina si uspořila 585tis. ... I kdyby se teď jedno auto prodalo, koupilo nové za 550.tis. a to bylo obratem ukradeno, tak pořád je to na + - zůstatek, který má rodina a ne pojišťovna...

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 15. 5. 2007 08:23

Good: pokud mas auto do 3 let, mas EuroGap za 15tis. na auto do 750tis. na 3 roky. To je dle meho nic. Pak uz je to horsi a havarijka zacina byt tezce nevyhodna.

Jinak ja mluvim obecne o odpovednosti jedincu za sve pocinani. Kdyz stoji teda pojisteni 20tis. rocne a nevyplati se, existuji zabezpecovaci systemy za par stovek s temer 100procentni ucinnosti. To uz prece nikoho v ramci ceny vozu nezabije. Jednorazova investice 2 litry a mam klid.
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 15. 5. 2007 08:24

Ano, taky nepojistuju, za prachy co jsem za cca 10 let usetril na pojistkach si muzu koupit nove auto. Ale vymazlenou O1 bych si teda nekoupil ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod mfilip 15. 5. 2007 08:25

Shodou okolnosti jsem si nechal otypovat auto a pojistit jen proti odcizeni, pro hodnotu mojeho auta O1 1.8T = 170 000 a 5% spoluucast vychazi pojistka jen na 4 tkc rocne.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod NiceOne 15. 5. 2007 08:26

Good píše:Radku, co to meleš? Jaká osobní odpovědnost? POjištění proti krádeži je optional. Vem si do ruky kalkulačku a sčítej roční pojistné, pak si najdi statistiky krádeží, uprav je dle tvých podmínek a zjistíš, že většině lidí se pojištění nevyplatí. Ale je to o psychice a míře nesení rizika...

Jen takový příklad - roční pojistné v rodině (3 auta) by dělalo dohromady kolem 60. tis. ročně (odhad), a to každým rokem za dobu posledních 10 let. Pravděpodobnost, že ukradnou všechny 3 je 0. Za posledních 10 let uvažované rodině ani jedno auto neukradli a a byla jen drobná nehoda za cca. 15.tis. Což znamená že rodina si uspořila 585tis. ... I kdyby se teď jedno auto prodalo, koupilo nové za 550.tis. a to bylo obratem ukradeno, tak pořád je to na + - zůstatek, který má rodina a ne pojišťovna...
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod hlobilp 15. 5. 2007 08:30

mfilip: za ty prachy bych o tom ani chvilku nevahal a sel do toho.

Kdyz jsem dvema roky kupoval Sonatu, ptal jsem se na pojisteni a bylo mi receno, ze to temer nema cenu. Tyhle auta se temer nekradou, je uz osm roku stara. Cena nula nula nic.... Zlodejum se to nevyplati. Tak jsem se na pojisteni vy.....
Hyundai i30
Sony Xperia Neo V
Fujitsu AH531
hlobilp
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 15. 5. 2007 08:31

JardaB píše:Ano, taky nepojistuju, za prachy co jsem za cca 10 let usetril na pojistkach si muzu koupit nove auto. Ale vymazlenou O1 bych si teda nekoupil ;-)

ano, usetril jsi, ale ted si vem, ze by sis to auto koupil a za rok by ti ho slohli, takze bys po deseti letech nemel ani penize a ani auto
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod Good 15. 5. 2007 08:31

Radek O. píše:Good: pokud mas auto do 3 let, mas EuroGap za 15tis. na auto do 750tis. na 3 roky. To je dle meho nic. Pak uz je to horsi a havarijka zacina byt tezce nevyhodna.

Jinak ja mluvim obecne o odpovednosti jedincu za sve pocinani. Kdyz stoji teda pojisteni 20tis. rocne a nevyplati se, existuji zabezpecovaci systemy za par stovek s temer 100procentni ucinnosti. To uz prece nikoho v ramci ceny vozu nezabije. Jednorazova investice 2 litry a mam klid.

proč to počítáš na auto? Copak s prodejem auta končí tvůj finanční život? To je hlavní omyl.

Co je výhodnější? "Vydělat" na pojištění jednoho auta? Nebo za život mít ukradená 2 auta a stejně ušetřit 200tis. ?

Dílčí bitvu můžeš prohrát, ale důležité je skore celé války. ;)

Odeslat příspěvekod Good 15. 5. 2007 08:33

Radek O. píše:
JardaB píše:Ano, taky nepojistuju, za prachy co jsem za cca 10 let usetril na pojistkach si muzu koupit nove auto. Ale vymazlenou O1 bych si teda nekoupil ;-)

ano, usetril jsi, ale ted si vem, ze by sis to auto koupil a za rok by ti ho slohli, takze bys po deseti letech nemel ani penize a ani auto

ty bys neměl ani s pojištěním ;) protože by jeho výdaje na auto byly oproto současnému stavu o 400tis vyšší, takže to pojištění by to maximálně dorovnalo ;)

Odeslat příspěvekod David T. 15. 5. 2007 08:37

Vymazlenou? Tak tu přesně měl. Vybíral skoro rok a já mu pořád říkal že přebere. Byl to dovoz z německa a bylo v plné výbavě mimo kůže a navigace. Hlavně jsem ale obdivoval zachovalsot vozu. Nikde žádný škrábanec na původním laku, interier to stejný. To auto vypadalo jak kdyby vyjelo s fabriky. Němci se přeci jen chovají k autům jinak a hlavně s tím chodí jen do aut. servisů. Když auto přebíral tak dostal fakturu že těsně před prodejem jsou vyměněny všechny náplně, rozvody, kotouče včetně destiček. Tohle se vám v ČR prostě stát nemůže. Jinak se kradou všechny octy. Zrovna ráno mu policajti říkali, že před časem ukradli i O1 1.6 bez výbavy jejich kolegovi. Podle mě to jde potom na součástky a to je pak jedno jestli to kolo nebo dveře pochází z 1.6 nebo 1.8T.
Superb Sportline 2.0 Tsi 206kw 4x4
David T.
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 15. 5. 2007 08:38

Good: tak si to vezmeme realne

mam 500 000, koupim auto, pojistim a platim 20 000 Kc

auto mi po roce ukradnou. Me naklady 520 000. Od pojistovny dostanu treba 400 000.

Me skore 520 000-400 000= - 120 000

Auto nepojistim a auto mi ukradnou.

Me skore 500 000-0 = - 500 000

Ano, treba mi dalsich 20 let auto neukradnou a za 20 let pri 20tis. pojisteni usetrim 400 000 Kč.

Takze pokud mi ukradnou jednou auto za 500000, tak az po 20 letech by mne vyslo vyhodneji, kdyz bych neopjistil a tech 20 000 odkladal a setril.

Nejlepsi by bylo auto neukradnou a zaroven ho nepojistim :)
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod antracit 15. 5. 2007 08:42

No já mám Golfa IV a raději jsem si ho taky pojistil, vlastně jsem ani nepřemýšlel o tom to neudělat... a to stojím na vesnici, kde se nic neděje.. po roce placení slyším v noci hlasy, odjíždět auto - auto vykradené a poškozené.. kdybych neměl pojištění platím ze své kapsy... Zatím jsem s odečtením ročního pojistného v plusu 6.000 Kč. Opravdu bych nechtěl ráno koukat, jak tam je jen prázdné místo a říkat si jó to jsem ušetřil, blbá pojišťovna ze mě nedostala ani vindru.. ono se to těm co se jim zatím nic nestalo hezky říká - přece nebudu cpát peníze pojišťovně, ale známe zákon schválnosti - nepojistíš ukradnou... já to riskovat nechci, docela to auto potřebuju. :)
Volkswagen Konzern spambot - laufend
VW E-golf MR2016
antracit
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hlobilp 15. 5. 2007 08:47

antracit: Golfa, Skodovku, premiove znacky bych pojistil taky.... v tom ma korejec a starsi k tomu vyhodu. Skoro nikdo jo nechce. Ani v bazaru :-)
Hyundai i30
Sony Xperia Neo V
Fujitsu AH531
hlobilp
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Marc159 15. 5. 2007 08:48

Podle mých zkušeností tu Oktávii nikdo nerozřezává a ani se na to nechystá. Objednal si ji někdo, kdo stejnou naboural či nabouranou koupil. Přehodí značky, číslo karoserie a jezdí vesele dál. Já jednou takhle našel svoje auto dva měsíce po krádeži pár ulic za barákem :wink: Ovšem půl roku trvalo, než mi ho policie vydala. pozor2
Marc159
Inventář

Další stránka