// Oddeleno, puvodni diskuzi najdete tady, unknown
Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Radek O. píše:David: co by na to meli rici? Ze pravdepodobnost nalezu je blizka nule? Myslim, ze lidi stale jeste nepochopili osobni odpovednost a predchazeni problemum.
Stale jsou tisice lidi, kteri si nepojisti barak a pak beci po povodni, jsou lidi, kteri neresi zabezpeceni/pojisteni auta a pak beci atd. atd.
Mozna je to draha, ale dobra zkusenost. Ne ze bych to tomu cloveku pral, to vubec ne a vim jak mi bylo, kdyz nam zlodeji vybrali barak. Pokud mu je jenom z poloviny tak dobre, tak potes koste.
Good píše:Radku, co to meleš? Jaká osobní odpovědnost? POjištění proti krádeži je optional. Vem si do ruky kalkulačku a sčítej roční pojistné, pak si najdi statistiky krádeží, uprav je dle tvých podmínek a zjistíš, že většině lidí se pojištění nevyplatí. Ale je to o psychice a míře nesení rizika...
Jen takový příklad - roční pojistné v rodině (3 auta) by dělalo dohromady kolem 60. tis. ročně (odhad), a to každým rokem za dobu posledních 10 let. Pravděpodobnost, že ukradnou všechny 3 je 0. Za posledních 10 let uvažované rodině ani jedno auto neukradli a a byla jen drobná nehoda za cca. 15.tis. Což znamená že rodina si uspořila 585tis. ... I kdyby se teď jedno auto prodalo, koupilo nové za 550.tis. a to bylo obratem ukradeno, tak pořád je to na + - zůstatek, který má rodina a ne pojišťovna...Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
JardaB píše:Ano, taky nepojistuju, za prachy co jsem za cca 10 let usetril na pojistkach si muzu koupit nove auto. Ale vymazlenou O1 bych si teda nekoupil
Radek O. píše:Good: pokud mas auto do 3 let, mas EuroGap za 15tis. na auto do 750tis. na 3 roky. To je dle meho nic. Pak uz je to horsi a havarijka zacina byt tezce nevyhodna.
Jinak ja mluvim obecne o odpovednosti jedincu za sve pocinani. Kdyz stoji teda pojisteni 20tis. rocne a nevyplati se, existuji zabezpecovaci systemy za par stovek s temer 100procentni ucinnosti. To uz prece nikoho v ramci ceny vozu nezabije. Jednorazova investice 2 litry a mam klid.
Radek O. píše:JardaB píše:Ano, taky nepojistuju, za prachy co jsem za cca 10 let usetril na pojistkach si muzu koupit nove auto. Ale vymazlenou O1 bych si teda nekoupil
ano, usetril jsi, ale ted si vem, ze by sis to auto koupil a za rok by ti ho slohli, takze bys po deseti letech nemel ani penize a ani auto
JardaB píše:Ano, taky nepojistuju, za prachy co jsem za cca 10 let usetril na pojistkach si muzu koupit nove auto. Ale vymazlenou O1 bych si teda nekoupil
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků