Prapodivný víkend

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod JackNO.1 23. 4. 2007 11:01

půlce lidem na silnicích vzít papíry... Akorát nevím, co s těma chodcema bez mozku... :-)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Manli2 23. 4. 2007 14:07

JackNO.1 píše:půlce lidem na silnicích vzít papíry... Akorát nevím, co s těma chodcema bez mozku... :-):/quote]
dát jim ty papíry do hlavy aby v ní něco měli... Mr. Green
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod Deli 23. 4. 2007 14:08

Nebo jim dát papíry na hlavu a zákaz vycházení... :D
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Bassmann 23. 4. 2007 14:53

Tak já taky přidám jednu ze soboty.

V sobotu dopoledne stojím u přechodu pro chodce, čekám na zelenou. Zelená padne, tak vstoupím na přechod. Za mnou projíždí auto, které odbočovalo doprava a dávalo mi přednost, ten borec to asi nějak nemohl vydýchat, že mi ji dává, tak stáhl okýnko a začal řvát: Jsi barvoslepej, frajere?!
Doteď přemýšlím, co tím chtěl říct.
Bassmann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ace2 23. 4. 2007 14:58

Hmm jo chodci, už jsem na tom asi špatně s nervama co se týče chodců. Nedávno jsem jednomu dal koňara do holeně narazníkem, protože se mi zdálo, že jde moc pomalu po přechodu.

Padla mi zelená a já se chtěl rozject a vola nejenže nanapadlo nic jinýho než začít přecházet, ale neměl snahu ani se uspíšit a s pocitem mě se nic stát nemůže, jsem chodec, na přechodu dostal nárazníkem koňara, moc se mu to asi nelíbilo, protože vyletěl najednou jako čertík a kopnul mu vztekle do pneumatiky :D Do poslední chvile mě očkem pozoroval a myslel si, že před ním těsně zastavím, ovšem na mě takové triky nefungují.

No smál jsem se ještě doma :D

Když už pouštím tak skupinku lidí, aby tam byla efektivní podstata a ne že 2t auto zabrzdí a zase se rozjede kvůli jednomu chodci, zbytečný nápor na matku Zemi. Nehledě na to, že nějaký dobrák zákonitě začně prozkoumávat zadní deformační zóny.

A samozřejmě zastávám názor, že ten kdo chodí pěšky z logiky věci nepospíchá, jinak by jel autem a tedy si klidně může počkat :D
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 23. 4. 2007 15:03

Bassmann: no chtěl tím říci, že má zelenou a tedy by rád pokračoval. Tys jsi měl vyhodnotit, že jako chodec můžeš počkat a tím pomoci k rychlejší vyklízení křižovatky a teprve pak pohodlně přejít. Zbytečné blokování odbočujících aut jedním chodcem není z pohledu dopravní situace efektivní. Takže příště bych se koukal na dopravu tak nějak globálně a ne jen binárně zelená=go červená=nego ať se děje co se děje.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Bassmann 23. 4. 2007 15:06

ace2: Náhodou, z protější strany šli dva další chodci.

Ale jinak, dobrý nápad, od teď jedině globální náhled - a stačí globálně brněnský nebo je třeba mít globálně celorepublikový?
Bassmann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ace2 23. 4. 2007 15:15

stačí globální v okruhu 150 metrů, to bohatě stačí pro městský provoz, pro dálniční bych to viděl na 750metrů.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Deli 23. 4. 2007 15:18

ace2 píše:Hmm jo chodci, už jsem na tom asi špatně s nervama co se týče chodců. Nedávno jsem jednomu dal koňara do holeně narazníkem, protože se mi zdálo, že jde moc pomalu po přechodu.

Padla mi zelená a já se chtěl rozject a vola nejenže nanapadlo nic jinýho než začít přecházet, ale neměl snahu ani se uspíšit a s pocitem mě se nic stát nemůže, jsem chodec, na přechodu dostal nárazníkem koňara, moc se mu to asi nelíbilo, protože vyletěl najednou jako čertík a kopnul mu vztekle do pneumatiky :D Do poslední chvile mě očkem pozoroval a myslel si, že před ním těsně zastavím, ovšem na mě takové triky nefungují.

No smál jsem se ještě doma :D

Když už pouštím tak skupinku lidí, aby tam byla efektivní podstata a ne že 2t auto zabrzdí a zase se rozjede kvůli jednomu chodci, zbytečný nápor na matku Zemi. Nehledě na to, že nějaký dobrák zákonitě začně prozkoumávat zadní deformační zóny.

A samozřejmě zastávám názor, že ten kdo chodí pěšky z logiky věci nepospíchá, jinak by jel autem a tedy si klidně může počkat :D /quote]

:lol: :lol: :lol:

aceho story s chodcema mě vždycky pobaví... :D
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod p0etrik 23. 4. 2007 15:33

ace2 píše:Bassmann: no chtěl tím říci, že má zelenou a tedy by rád pokračoval. Tys jsi měl vyhodnotit, že jako chodec můžeš počkat a tím pomoci k rychlejší vyklízení křižovatky a teprve pak pohodlně přejít. p/quote]

To je sice pekne, ale vetsinou je problem v tom, ze chodci maji zelenou podstatne kratsi dobu nez auta. Takze zatimco chodec by pockal nez prejedou tri auta, blikla uz by mu zase cervena. To by mohl u toho prechodu cekat az do vecera. Nehlede na to ze preci jen vetsina ridicu vi, ze kdyz odbocuji nekam, kde je prechod a chodci maji zelenou, ze je musi pustit, takze by z toho zbytecne vznikaly nedorozumeni.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod ace2 23. 4. 2007 15:37

kratší zelená znamená výzvu, stačí popoběhnout :D tedy donutit tělo k pohybu rychlejšímu než je zdravotní procházka v lesoparku. což je mimochodem nejběžnější tempo na přechodech.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Ota 23. 4. 2007 16:03

ace2 píše:Hmm jo chodci, už jsem na tom asi špatně s nervama co se týče chodců. Nedávno jsem jednomu dal koňara do holeně narazníkem, protože se mi zdálo, že jde moc pomalu po přechodu.
o/quote]

Na tohle pozor. Az tohle udelas nejakymu magorovi, tak padne k zemi a zavola si zachranku, protoze ho "nejak divne boli koleno". Az budes resit DN se zranenim, on te ten humor prejde :-).
Ota
Štamgast

Odeslat příspěvekod jaccub 23. 4. 2007 18:27

ace2>hezka story.
taky si obcas rikam co nektery lidi maj v hlave, kdyz je vidim jak se vrhaj do silnice.
ted nedavno sem videl zenskou, ktera prejizdela precho tesne pred jedouci kolonou. mela to fakt o koucicek a ridici jedouci po silnici dobrzdili taky jen tak tak a z vypetim vsech sil
-2b, -1000,-
jaccub
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod bobo23 23. 4. 2007 19:03

No přidám taky zážitek s chodci... před nepřehlednou zatáčkou si to v mojem směru štrádovala postarší baba (šla stejným směrem, jakým já jel..), takže sem ji musel objíždět... ovšem ze zatáčky vyjelo auto a já musel rychle strhnout řízení... málem jsem tu babu vzal zrcátkem....

Zastavil jsem abych se do ní pustil, ale než jsem stačil cokoli říct, začala mi nadávat do blbců atd... když ji došel dech, tak sem ji konečně spražil jedinou větou... "Na druhé straně ulice máte chodník..."

Nasedl jsem a babu s hubou dokořán sem nechal za sebou.... do teď přemýšlím, co ji vedlo k tomu aby si to šinula po silnici... :hm :hm
16.11.07
Tohoto dne se dráček (Fiat Uno, r.v. 83) vydal na svou poslední cestu. Čest jeho památce... :cry: :cry:

5.11.2010
R.I.P. Fáčko :(
bobo23
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Valdauf 23. 4. 2007 19:56

Tohle je v Písku vcelku normální,na jedný straně chodník a v mém pruhu chodci.Malejma parchantama počínaje,důchodci a cikorkama konče.Zvláště poslední skupinka se snaží ostatní přesvědčit,že mají všude přednost :hm
A jak jsem psal,vedle tý silnice je pěší i cyklostezka,podle mě totálně vymaštěná famílie.
Což o to,já bych jí blbounovy plácnul,ale když vyhrožuje hned na začátku,že se na mě zahojí,radši se na něj vyseru,nestojí ani za to. :roll:
Kuk na tygra!!Tááák,teď mám hovínečko!!!!
P405 1.9D......
Konečně rvu asfalt...................
Valdauf
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka