V kolika můžu začít dělat autoškolu?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod wzcom 5. 3. 2007 17:52

Zdravim, jde mi o skupinu B. Slyšel jsem, že autoškolu můžu začít dělat v 17 akorat záveřečná jízda musí být až po 18. narozeninách. Co je na tom pravdy, nikde se mi to nepodarilo najit.
Dekuji
wzcom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mole 5. 3. 2007 17:54

- závěrečné zkoušky můžeš dělat nejpozději rok a půl po přihlášení do autoškoly
- ale taky nemůžeš dělat závěrečné zkoušky pokud nemáš 18 let

=>nejdřív v 16,6 letech
Opel Astra H Caravan 1.8 LPG
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod Fojťan 5. 3. 2007 17:56

presne jak rika mole.
ale byt tebou, tak se na to vykaslu, protoze autoskola je hroznej opruz a ver ze i kdyz se ti ted hrozne chce do ni jit, tak je lepsi se na to vykaslat.
learnin' to fly
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod wzcom 5. 3. 2007 17:59

ok, diky
wzcom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mole 5. 3. 2007 17:59

doporučil bych ti se tomu věnovat dva měsíc před 18... dělat to rok a půl a mít jízdu jednou za měsíc je nepraktické a hlavně budeš pokaždé znova "hledat pedály"
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod Michal P 5. 3. 2007 18:07

Já dělal řidičák na střední, měli jsme to jako volitelnej předmět a závěrečný zkoušky jsem dělal asi 3 měsíce než mi bylo 18.
Ale pravda to bylo v roce 1990.
...
Michal P
Nováček

Odeslat příspěvekod Driver 5. 3. 2007 18:32

Tak jelikož ten samotnej kurz má 28 hodin, je uplně zbytečný dělat autoškolu od 16,5 roku, protože testy stejně můžeš dělat až po dovršení 18. roku, takže i kdybys měl hotový všechny jízdy už v 16ti, stejně bys řídit nemohl a musel rok a půl čekat. Akorát bys to všechno zapomněl.

Já sem se předem domluvil s instruktorem, jak dlouho ten kurz bude trvat, rozložil jsem si to tak, jak jsem chtěl a dělal jsem to od konce lostopadu roku "1" do konce unora roku "2" a protoze narozky mam prave koncem unora, vyšlo mi to přesně jak jsem chtěl :)
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod martanc 5. 3. 2007 19:52

presne tak idelani je zaci tak 2 az 3mnesice pred 18 a zaverecky udelat v 18 :D
martanc
Nováček

Odeslat příspěvekod petrumr 5. 3. 2007 20:02

začíná se od 14 na M,v 17 A za rok C,v 19 E.Copak je to za řidiča,když se nezačne fichtlem. :cry:
škoda fabia HTP combi edice 08 elegance
petrumr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod anonymni 5. 3. 2007 20:30

Já dodělal sk. C ve svých 17ti letech a měl jsem v řidičáku napsáno, že do svých 18tých narozenin můžu jezdit pouze v objektu závodu svého zaměstnavatele (DP Praha). :roll:
P.S. Řidičák byl tenkrát jako skládané leporelo, kam se dalo leccos dopisovat 8)
anonymni

Odeslat příspěvekod Plexisklo 5. 3. 2007 20:52

No pre mna autoskola vopruz nebola, ja som tam vzdy vsetko vedel, nebolo co... okrem toho ma to aj celkom zaujimalo... :) a preto zo skusok bol fullhouse
Opel Vectra Caravan 1,8l 2005 a Honda Accord ´95
Plexisklo
Hodnostář

Odeslat příspěvekod Ardeth 5. 3. 2007 21:18

Idealni je delat ridicak tak 2 mesice pred 18,at zase moc nespechas a zase aby ten vycvik mel trochu nejaky svih. Ten kdo to dela pul roku,nedela moc dobre. Mit jizdu jednou za mesic,tak se do toho rizeni asi moc nedostanes. Jen si pockej...ja jsem si taky pockal Mr. Green Mr. Green
Ardeth
Inventář

Odeslat příspěvekod Driver 5. 3. 2007 21:32

Doporucuju ale jezdit i pred autoskolou (vim, ze se to nemá :D ), ale pak z toho nejsi tak vyklepanej, kdyz vis, jak co funguje atd... Ja sem jezdil pomerne dlouho predtim, nez sem sel delat papiry a pak jsem byl v pohode. Stacilo se naucit predpisy a teorii a ovladani auta bylo bez problemu.
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod mole 5. 3. 2007 21:43

Driver píše:Doporucuju ale jezdit i pred autoskolou ...

tak tak... zajet s taťkou někam na parkoviště a dár autíčku co proto... pak v autoškole se nemusíš zabývat tím co který pedál dělá a můžeš se věnovat provozu, značkám atd...
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod Driver 5. 3. 2007 22:26

Presne tak... naucit se plynule se rozjizdet, prerazovat, brzdit, pracovat s volantem... To zni blbe co kdyz si to tady ctou zkuseni ridici? :D :D :D ale je to tak
Das Auto
Driver
Štamgast

Další stránka