Řidičák na zkoušku - co na to říkáte?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Souhlasíte aby začátečníci měli speciální podmínky?
Ano 29 %  60%  [ 29 ]
Ne 19 %  39%  [ 19 ]
Celkem hlasů : 48

Odeslat příspěvekod Kibitz 4. 2. 2007 18:18

Radek: jj tak o tom zadna...ale je rozdil pachat "prestupky" v podstate v ramci bezpecnosti a plynulosti provozu a nebo "prkotiny" a potencialne nebezpecny prestupky jako jizda na cervenou, nezastavovani na stopce, na prejezdu, alkohol, a td...

Dokonce i to hloupy nezablikani pri objizdeni cyklisty muze byt v kolone pruser...ty to vis, ale vi to aj amater co v zivote neridil, vyleze z autoskoly a rekne si: "tak, a ted uz muzu jetzdit jak se mi zachce!"
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Vody 4. 2. 2007 18:20

Radek O. píše:myslim, ze denne sekam toto:

nedodrzeni Vmax
prejizdim plnou - hlavne v zatackach
jizda po tramvajovem pasu
nedani prednosti chodcum na prechodu
nedani znameni o zmene smeru jizdy pri predjizdeni cyklisty
nepousteni busu pri vyjezdu ze zastavek
+ hafo dalsiho

- to jsou me denni seky a neverim, ze lidi co denne trajdaji po mestech a silnicich, nesekaji podobne prestupky po desitkach.

jakoze tohle delam taky, vono to sou prestupky? :hm :hm :D
MB W202 C200 100KW
Vody
Inventář

Odeslat příspěvekod TomZ 4. 2. 2007 18:35

No ono je sice hezky ze byste nekoho omezovali na 2 roky, zprisnili byste mu pravida atd. Ale imho o to nejde.

Velky faktor je, ze nekdo pro rizeni bunky ma a nekdo ne.
Kdyz porovnam segru a sebe. Mame najezdeno cca stejne.
Ma ridicak 5 let.
Ona proste pro to nema cit.. chce predjizdet v 90 ale ma tam petku a nenapadne ji si podradit.. a pak se divy ze to nejede. Na silnici prvni tridy za slunecneho pocasi jede 80tacho, takze vytvari krizove situace a vsichnio ji predjizdi. atd atd. Ale pravne je vse v poradku. Jezdi podle pravidel atp. Ale kdyby se dostala do krizove situace tak mozna tak stoupne na brzdu a zavre oci.
Mam ridicak cca 3 roky. Auta me bavej a myslim ze umim slusne jezdit.
Ja sice jezdim trochu rychleji (ve meste ne, mimo mesto max +20 dalnice +30) Kdyz je prehledny usek a nesmyslna plna tak predjedu. Ale snazim se prestupky atp minimalizovat. Ano delam taky chyby. Jako kazdy. 2x z toho byla skoro kolize.

Ale na to nepomuze zadny ze budu jezdit 2 roky o 10 mene nez je limit. Mozna hrozba ze by driv odebrali ridicak by pusobyla. Skola smyku jako soucast autoskoly by sla.. nebo proste neco podobneo.. autoskola j bidna. Ale clovek se nauci jezdit az sam vetsinou.
TomZ
Štamgast

Odeslat příspěvekod Corsar 4. 2. 2007 20:04

No jak to tak tady čtu, tak nejlepší řešení bude nechat všechno tak, jak to funguje teď. 8)
Corsar
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Manli2 4. 2. 2007 20:46

Vody píše:Co vy na to? Já s tím moc nesouhlasím, protože ne všichni začátečníci jezdí tak "špatně" aby tohle mělo nějaký pozitivní účinek na jejich chování

http://auto.idnes.cz/ridicak-na-zkousku ... fdv_/quote]

já sem pro... pač mě už se to netýkaá... :D :D :D 8)
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod CHiP 4. 2. 2007 20:53

Manli: Nemachruj :)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Plexisklo 4. 2. 2007 20:56

No ja neviem, tak asi preto cit mam... ked ma v 14tich posadili sameho za volant na jednom velkom parkovisku, tak som sa normalne na prvy krat rozbehol... :)
Opel Vectra Caravan 1,8l 2005 a Honda Accord ´95
Plexisklo
Hodnostář

Odeslat příspěvekod qwix 4. 2. 2007 21:05

Ja viem že o nezmyselnosti tychto testovych otazok nikto nebude pochybovat, ale ako ilustracia toho, co je dnes nutne vediet na vodicak: (nemohol som odolat)

Obrázek
183.Táto dopravná značka znamená:
a Diaľková návesť.
b Smerová tabuľa (s dvoma cieľmi).
c Návesť pred križovatkou.

Obrázek
933.Táto dopravná značka znamená:
a Komunálny cieľ.
b Kultúrny, alebo turistický cieľ.
c Návesť pred kultúrnym, alebo turistickým cieľom.

Ludia, tu treba zacat. Az ked nebude vydanie VO o tomto, mozme sa zacat bavit, co robit so zaciatocnikmi na cestach (ktori objektivne - maju menej skusenosti a niektore situacie riesia (vo vseobecnosti) nespravne - a zaciatocnik som aj ja - vodicak mam len nieco vyse roka)
qwix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kibitz 4. 2. 2007 21:26

Plexisklo píše:No ja neviem, tak asi preto cit mam... ked ma v 14tich posadili sameho za volant na jednom velkom parkovisku, tak som sa normalne na prvy krat rozbehol... :)

ja to poprvy oprel bokem o zed..pak me deda prizabil :D Ale bylo mne 8 nebo 9 a pujcil sem si auto bez dovoleni :D
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod mole 4. 2. 2007 21:31

headquest: jojo... co se v mládí naučíš... Mr. Green
Opel Astra H Caravan 1.8 LPG
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod Plexisklo 4. 2. 2007 22:00

qwix: ake by si teda navrhoval riesenie? Inak polozit otazky?
Opel Vectra Caravan 1,8l 2005 a Honda Accord ´95
Plexisklo
Hodnostář

Odeslat příspěvekod Kibitz 4. 2. 2007 22:16

mole píše:headquest: jojo... co se v mládí naučíš... Mr. GreenG/quote]

Nono pozor2 Uz nekradu :D
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod FAN. 4. 2. 2007 22:46

.....ano jsem pro!
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod qwix 4. 2. 2007 23:02

Plexisklo píše:qwix: ake by si teda navrhoval riesenie? Inak polozit otazky?

Univerzalnu odpoved ako to vyriesit nepoznam :? Ale tak povedzme si, co vlastne treba mat/vediet, aby clovek na cestach prezil:

1/ urcite nejaky teoreticky zaklad - vediet co znacky znamenaju = pomerne slusne meratelne testami
2/ mat odhad = nemeratelne, da sa ziskat akurat skusenostou. Tu vidim priestor pre "pravidla pre zaciatocnikov"... Dalsia otazka - ake by mali byt?
3/ uvedomovat si zopar fyzikalnych zakonov, ktore clovek neobabre, a najme dosledky jazdy za hranou = skoly smyku? (realisticke) fotografie z nehod?
4/ uvedomit si, ze to ze jazdim podla predpisov neznamena, ze sa mi nic nestane. Ex-priatelka skoro naburala do auta ked zliezala z dialnice. Hned jak zacal odbocovaci pruh sa zacala preradovat a skoro vpalila do auta co ju predbiehalo po krajnici (ano, bol to chuj o to pokoj, nemal tam co robit - ale pozret do spataku sa mala!)

toto vsetko nejakym sposobom (netusim akym) pretavit do skusok, v klude aj pravidelne opakovanych v nejakych intervaloch, ktore by nedostal kazdy kto sa prihlasi. Ale zial akekolvek zprisnenie = viac korupcie :(
Ked sa nad tym tak zamyslam zistujem ze cesty su asi odsudene na to aby na nich bol bordel :(
qwix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mira.m. 4. 2. 2007 23:15

já sem pro, mě už se to taky netýká a jsem škodolibej takže to ostatním přeju :D :P
Vždy když dojedeš náklaďák je na silnici plná čára a vprotisměru volno.Jakmile
se změní v přerušovanou okamžitě je v protisměru kolona.
mira.m.
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka