Řidičák na zkoušku - co na to říkáte?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Souhlasíte aby začátečníci měli speciální podmínky?
Ano 29 %  60%  [ 29 ]
Ne 19 %  39%  [ 19 ]
Celkem hlasů : 48

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 2. 2007 15:45

Vody - nikde nie je napisane, ze vodicak musi mat kazdy ;). To so pise Radek znie celkom dobre, jeden pokus a opravak a potom pa na par mesiacov...by si kazdy rozmyslel kedy uz toho vie dost na to, aby to "riskol".
anonymni

Odeslat příspěvekod Plexisklo 4. 2. 2007 16:12

Inak tieto dva roky na skusku sa daju celkom pekne obist. Staci aby si dotycny vodic spravil v 15tich AM, zacne u plynut skusobna lehota, a na 18tiny ma B bez lehoty... :)
Opel Vectra Caravan 1,8l 2005 a Honda Accord ´95
Plexisklo
Hodnostář

Odeslat příspěvekod petrumr 4. 2. 2007 16:29

to by se dalo vyřešit,že na každou skupinu dva roky,ztratil by B,mohl byjen na motorce,popřípadě na traktoru. :wink:
škoda fabia HTP combi edice 08 elegance
petrumr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Plexisklo 4. 2. 2007 16:35

No na Slovensku je to tusim tak, ze len pri prvovodicoch su 2 roky lehota, no pri rozsirovani skupin uz nie ;)
Opel Vectra Caravan 1,8l 2005 a Honda Accord ´95
Plexisklo
Hodnostář

Odeslat příspěvekod Goggy 4. 2. 2007 16:49

Sem proti. Chybama se clovek uci. Nebo bych to daval na skousku ale pro zavazny prestupky.. treba 2x za sebou jizda na cervenou (nikdo ste se neprehlidnul), 2x za sebou prekroceni rychlosti o vic nez 20 a tak...
Neaktivní
Pro kontakt použijte ICQ.
Goggy
Inventář

Odeslat příspěvekod OS 4. 2. 2007 17:24

Klidně může být, o nic nejde, v nejhorším případě bych ve zkušební době jezdil minimálně a bylo by.
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 4. 2. 2007 17:30

Ty přestupky by taky byly nespravedlivý.Jsou lidi,co je cajti ještě nestavěli a jsou lidi,co na ně maj štěstí furt.

Nebo by bez přestupků byli ti,co nebudou řídit a zapomenou to.A ti co se budou snažit řídit a sem tam udělají přestupek o papíry přijdou.

BLBOST! BRAVÓ!
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Kibitz 4. 2. 2007 17:33

Souhlasim s ridicakem "na zkousku". Ale uz ne s formou jaka je prezentovana v clanku. Byl bych pro to aby se napriklad prvniho pul roku mohlo jezdit pouze v doprovodu osoby ktera uz ma ridicak xx let.

Socasne pak prvni 2 roky by hrozilo odebrani ridicaku stylem 3x a dost, mozna i 2x a dost(mne osobne se to zda malo, ale je to tim ze jezdim relativne hodne a nejaka ta chybka se obcas stane) Cely tenhle odstavec by se dal vymazat a nahradit "odladenim" soucasnyho bodovyho systemu, jen s tim rozdilem ze ridic-zacatecnik, by neprisel o papiry na pul roku,ale treba na 2 roky. Tykalo by se to vaznejsich prestupku, prekroceni rychlosti o 20(Jarda2 a dalsi, prosim zdrzeme se komentovani toho ze pausalni omezeni rychlosti(ruzna hustota provozu,spatne znacky na spatnych mistech,povetrnostni podminky) je spatne,ano je, ja si to taky myslim, ale vazne si myslite ze by mel 18ti lety klucina(ridic amater) stejny usudek jako "vyjezdeny" ridic? Tak aspon at neprekracuje max. rychlost a tim si nezvyka jezdit kilopadesat ve meste), projeti stopky, nedani prednosti, jizda na cervenou, alkohol, nepripoutani se!, vozeni pasazeru v kufru! :D , nebezpecny predjizdeni a td a td...

Taky bych chtel, a nejenom v souvislosti s ridicakem na zkousku, aby se nebezpecnost ridicova chovani posuzovala v kontextu vsech okolnosti (predjizdeni pres nesmyslnou plnou na prehlednym useku, nedodrzeni nesmyslne znacky a td..) ovsem toho se nedockame. Takze aspon neco.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod brasci 4. 2. 2007 17:35

pavel: to chce klud a hlavne si uvedomit, ze zivot nie je fer tak nemozes chciet nejaky spravodlivy system.... ako som spominal bolo to (mozno este aj je) na slovensku ja som mal 2 rocnu skusobnu lehotu kde dva velke priestupky (alebo jeden :hm) alebo tri male znamenalo, ze mas po papieroch a pohoda.... rozhodne som nejazdil pomaly a nejak bojazlivo a bez problemov... robite z toho priliz velku vedu...
Naposledy upravil brasci dne 4. 2. 2007 17:35, celkově upraveno 1
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kibitz 4. 2. 2007 17:35

Pavel Mareš: pokud nekdo jezdi a dela jeden prestupek za druhym,tak na silnici nema co delat. A to ze jezdi hodne ho neomlouva..
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 4. 2. 2007 17:37

brasci: Proč ale ze základu nastavovat pravidla nespravedlivě.Buď řidičák dát se všema právama a povinnostma nebo ne a basta fidli.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod brasci 4. 2. 2007 17:39

pavel: nemyslim si, ze je to nespravodlive.. proste prve dva roky od ziskania vodicaka si za svoje spravanie prisnejsie posudzovany.... a to vsetci...
to ci niekto tie dva roky bude jazdit alebo nie je len jeho vec a rozhodne ten kto prve dva roky nejazdi tak nejazdi z dovodu, ze by mal byt prisnejsie posudeny ako po dvoch rokoch ale casto iny dovoc (nema vlastne auto atd..) tak isto nemusi jazdit prve dva roky ani keby nebolo to prisnejsie posudzovanie...
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod qwix 4. 2. 2007 17:50

ja som za sprisnenie podmienok vydavania vodicaku, ale preco niekoho buzerovat len za to, ze je mlady / ma cerstvy vodicak?

v klude to s tou skuskou dat len 1. pokus a jeden opravak (blby den moze mat kazdy - ten opravak tam musi byt). samozrejme ze by bolo treba aj sa pohrat so samotnou skuskou:
- netestovat schopnost nabiflovat sa paragrafy (neviem ako u vas, ale na SVK su tie testy priserne!)
- skuska by nemala prebiehat systemom - tu daj prednost, tam zastav na stopke a mas to. Jeden z autoskoly si robil kondicne, lebo vodicak robil v Londyne a trochu mu robilo problem nejazdit v protismere :) Tam vraj skusky funguju systemom, ze Ta na 20 (15?) minut nechaju jazdit (v klude v spicke, v centre) a ide o to nenazbierat X zlych bodov (Y bodov za nezastavenie na stopke, Z za nedanie blinkru, N bodov za ...; v klude Y>X). Kto ich nazbiera skusku nema.

Inak ja som robil vodicak v autoskole, co mala vlastne cvicisko a za dobu vycviku boli 3 hodiny cviciska. Pointa bola, ze instruktor nesedel v aute, ale vo vezi, odkial mohol v pripade problemov auto zastavit. A len hovoril - teraz zaparkuj tam, teraz chod hento, teraz chod tamto. A bolo to super, ze si clovek mohol v bezpecnom prostredi osahat auto sam, bez toho aby mu do toho niekto kecal (a naozaj zistit ako sa sprava - co, priznajme si - pocas jazd neslo lebo instruktor...).
qwix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 4. 2. 2007 17:59

head: No já například při každé jízdě autem dělám přestupky a nikdy jsem nikomu ani neublížil ani jsem neplatil pokutu,takže vidím spíš problém v nastavení sankcí a represi.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod brasci 4. 2. 2007 17:59

pavel: tak ale je rozdiel robit priestupky a byt pri nich prichyteny ;)
brasci
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka