Jak vyřešit tuto křižovatku

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 4. 1. 2007 21:28

Tak panove v Brne je divna krizovatka a nevim jak ji legalne vyresit.

Obrázek

Takže o co tam jde, já chci jet po modré, mám tam svůj semafor, ten mi ukáže zelenou a já můžu vyrazit.

Jenže pro ten rovný pruh, jak je tam naznačeno, je semafor jakoby za křižovatkou. Auta stojí asi 20-30 metru před ním na čáře pro ně určené.

Jenže, když odbočuji po modré, tak sice na svém mám zalenou, ale podjížím ten druhý semafor pro rovný směr, na kterém je červená. Takže bych v podstatě měl zůstat stát, protože na semaforu předemnou se z ničeho nic objevila červená.

Nikdy jsem si to ani neuvědomil a to tam jezdím každou chvíli, jenže dneska jel předemnou nějaky řidič a ten když to uviděl, šlápl na brzdu a zastavil. Vcelku pochopitelně, protože měl najednou před sebou červenou. Sice sem ho objel a nechal ho tam stát, ale přesto..

Prostě ten semafor je tam daný blbě a v podstatě bysme tam měli zastavit. Co vy si o tom myslíte?
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod King of Potato People 4. 1. 2007 21:31

rozhlidnout se a jet... semafor je tam asi blbe, dal bych to k prezkoumani. kde ta krizovatka v brne je?
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 4. 1. 2007 21:37

Hněvkosvského - Kaštanová u Makra jak se najíží na D2/D1 případně Avion park
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod Fido+ 4. 1. 2007 21:43

Mas zastavit na kraji krizovatky nebo u cary a ne u semaforu.
Treba v USA jsou semafory vsude az za krizovatkou a taky auta nezastavujou uprostred krizovatky. Me se jejich system libi (ac je jinak nemam rad) protoze na semafor je z auta videt a nemusim koukat kamsi nad sebe, coz casto ani nejde.
Fido+
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod WRX 4. 1. 2007 21:49

Tak nikdy jsem tamtudy asi nejel...ale takhle bych selskym rozumem rekl, ze ten semafor je urcen jen pro ty kteri jsou v "rovnem" pruhu....maji stat na hranici krizovatky, t.j. care na silnici.....ty tam pak zadnou takovou nemas
WRX
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 4. 1. 2007 21:50

Fido: jenze ten seamofr v cervene barve vidim i z mista odkud odbocuji, dle zakona bych vlastne nemel do krizovatky vzjizdet, protoze legalne nemuzu pokracovat dale kdyz ten semafor podjizdim
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod 911 4. 1. 2007 22:14

hmm, tam to znam, ale nikdy me to nenapadlo...no a je nejaky duvod, proc je ten semafor tak daleko?
Never a frown with golden brown
911
Inventář

Odeslat příspěvekod CHiP 4. 1. 2007 22:29

Já bych taky zastavil. U nás zase máme ještě semafory před vjetím do kruhového objezdu a pak ještě v něm. Občas si těch uvnitř řidiči nevšimnou a profrčí na červenou :D
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Honzusko 4. 1. 2007 22:39

co posunout ten semafor ne za křižovatku, ale před? :hm
tj. tam kde je teď čára pro zastavení...
Naposledy upravil Honzusko dne 4. 1. 2007 22:40, celkově upraveno 1
Honzusko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Bond007 4. 1. 2007 22:40

goes: nemas to nakresleny trosku blbe? me prijde ze tam ty semafory v konfliktu nejsou...
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bond007 4. 1. 2007 22:47

no kazdopadne ten semafor je v pravym pruhu, ten odbocovaci se pripojuje do levyho a zaroven nikde neprejizdis tu caru ktera ti uakzuje kde mas zastavit, tim padem neni duvod zastavovat,...
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 4. 1. 2007 22:48

Bond: to je mozne, ale pod tim semaforem podjizdis a navic, kdyz jedes od marka (jako ja) tak na ten semafor vidis
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod msp_x 4. 1. 2007 22:54

Fido+ píše:Treba v USA jsou semafory vsude az za krizovatkou a taky auta nezastavujou uprostred krizovatky. Me se jejich system libi (ac je jinak nemam rad) protoze na semafor je z auta videt a nemusim koukat kamsi nad sebe, coz casto ani nejde.

Semafory naproti jsou dobre u jednoduchych krizovatek, nejlepe pravouhlych. U slozitejsich krizovatek to uz dela vic skody nez uzitku.
Treba nam se zrovna stalo, ze na jedne takove slozitejsi krizovatce (velka krizovatka pres cely dalnicni most, celkem krizeni 6ti ruznych smeru) jsme dostali zelenou, vyrazili a dojeli k semaforu s cervenou u ktereho vubec nebylo jasne, jestli patri nam nebo ne. Tak jsme radsi zastavili, ozvala se rana a meli jsme navstevu v kufru.
Ackoli jsme pozdeji zjistili, ze tato cervena pro nas neplatila, otazka viny/neviny se vyresila jednoduse - ten, co nas naboural i s upravenym predkem a krasne sycicim chladicem ujel :lol: (nase auto bylo pojistene a z pujcovny, takze pro nas bylo takhle mnohem snazsi)
msp_x
Nováček

Odeslat příspěvekod Honzusko 4. 1. 2007 22:54

Ale takových situací je Brně několik, třeba u IBC jak je ta křížovatka z druhé strany (jak vede ten most přes cestu) tak když jedeš směrem od Moravského např.do Vaňkovky, tak ten semafor na té křižovatce je tak pěkně schovaný za stromy, že není vidět moc z dálky. Určitě by nebyl takový problém tam ty větve prosekat, aby se zlepšila jeho viditelnost. :hm
Honzusko
Pozorovatel

Další stránka