Křižovatkový kviz pro řidiče.. :-)

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Bond007 6. 11. 2006 13:29

loop: jako B :)
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod speleo 6. 11. 2006 13:32

na papíry auto nejezdí ... :D

Aby svítila současně zelená jak pro hlavní tak pro vedlejší, přičemž se dráhy vozů kříží, je poněkud nezvyklé a zavání to havárkou. To už by bylo lepší tam nedávat žádný semafory ...
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod sMartin 6. 11. 2006 13:34

headquest: Diky za pochvalu :D Na moje bodove konto nastesti jeste nedoslo, snad to tak zustane :lol:

loop: Smerove sipky by tuhle jednoduchou krizovatku jeste vic pos.aly, to uz by se tu nedomluvil nikdo Mr. Green
sMartin
Štamgast

Odeslat příspěvekod speleo 6. 11. 2006 13:36

loop píše:Popřemýšlejte, kde takovou křižovatku projíždíte a jak to tam funguje.f/quote]

To je úplně jednoduché. Nejdřív svítí zelená pro hlavní a Bčko stojí, pak blikne červená Ačku a zelená na vedlejší. Případně tam nejsou semafory, Bčko dá přednost těm na hlavní a vyjede si na výhled a když má volno tak vyrazí ... co řešit ...
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod loop 6. 11. 2006 13:37

smartin: vůbec ne

zajímalo by mě, jestli někdo příjde, že některá křižovatka takto funguje.
loop
Štamgast

Odeslat příspěvekod sMartin 6. 11. 2006 13:38

speleo: Na papiry sice nejezdi, ale bez tech papiru brzy dojezdi ;-) Kua co se ti na tom furt nezda? Proste semafory jsou nad znackama nadrazene! Az ti bude blikat oranzove svetlo, tak teprv se divej na znacky!
sMartin
Štamgast

Odeslat příspěvekod Bond007 6. 11. 2006 13:39

speleo: kdyby prisli na obe vedlejsi zaraz zeleny, to by byl teprve amsakr :D
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sMartin 6. 11. 2006 13:40

loop: Jo, velmi velmi podobna a funguje. Nechci te tam potkat!
sMartin
Štamgast

Odeslat příspěvekod Kibitz 6. 11. 2006 13:40

loop: funguji, ale urcite si nevzpomenu ktere...ono mi to totiz neprijde jako nic tak divnyho abych si to zapamatoval
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod sMartin 6. 11. 2006 13:41

Bond007 píše:speleo: kdyby prisli na obe vedlejsi zaraz zeleny, to by byl teprve amsakr :D

A tak to podle nekterych pisatelu ma nejspis fungovat... Mr. Green
sMartin
Štamgast

Odeslat příspěvekod jayD 6. 11. 2006 13:44

XXTeens píše:Pánové, s některými z vás bych se teda tb]fakt nechěll/b] potkat na křižovatce. Vy co tvrdíte, že má přednost A, běžte odevzdat dobrovolně řidičáky, než někoho zabijete.

Je sice fakt, že takto seřízené semafory budou málokteré. Ale pokud by náhodou byly,platí normální pravidla na normální světelné křižovatce (pokud tam samozřejmě není vozidlo s právem přednostní jízdy). Tzn. pokud padne normální zelená, je úplně jedno, jestli jste na hlavní nebo ne, tak jedete. Pouze v případě zahýbání vlevo dáváte přednost protijedoucím vozidlům.
jayD
Nováček

Odeslat příspěvekod Caddy 6. 11. 2006 13:45

loop píše:bond: proč ne?

v normálním provoze to takto být seřízené nemůže /quote]

ale muze, uz jsem to videl nekolikrat a taky me to zarazilo :)
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod loop 6. 11. 2006 13:47

caddy: bez toho aby u A byl druhý semafor jen pro odbočení? docela by mě zajímalo kde?
loop
Štamgast

Odeslat příspěvekod Wolfi 6. 11. 2006 13:49

Ta Křižovatka je blbost....jestli je to takhle někde v reálu, tak klobouk dolů před místní dopravní komisí.
Obdobná křižovatka je v Hodoníně (Velkomoravská-Štefánikova vs. Národní třída). značky tam jsou sice jinak, ale nikdy by mě nenapadalo (co by řidiče vozidla A) vyjet nebo ohrozit vozidlo B, přesto že mi svítí zelená, protože ten moment ta značka "Hlavní silnice" neplatí.....
Takže resume: v tomto konkrétním případě, má přednost vozidlo B, protože nemusí pouštěť vozidlo v protisměru....
Wolfi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sMartin 6. 11. 2006 13:51

loop: Ja takovou krizovatku znam, akorat je tam jeste jeden pruh pro odbocovani doprava (u auta "B", aby se nemuselo cekat na svetlech). Ale to nemeni nic na faktu, ze auto "B" pojede rovne... Takze mu davas stejne prednost.
sMartin
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka