Jarda2 píše:Name_and_Surname - Zvláštní snaha o výmluvu, vlastně se tím přiznáváš, žes udělal chybu, vlastně několik chyb, např.
- jedničku už si měl mít zařazenou (zažil jsem obhajobu paní, která z parkovacího místa nacoubala do boku projíždějícího auta - než jsem nastoupila do auta, tak jsem se rozhlédla a nic nejelo - jistě chápeš, že to neobstálo)
- řadí dvojku už v křižovatce a přitom to neumí. Nedaří se zařadit = tvoří překážku = jasná vina, byť se to snažíš zahrád na tech. stav auta - nutno prokázat... Ostatně po bouračce nebo přejetém chodci by ses také vymlouval, če se ti nepodařilo zabrzdit, ty pedály sis nějak popletl, nebo nefungovali či co?
- Jak víš, že přijíždějící auto nemuselo výrazně zpomalit, když si ho zahlédl pozdě, na chvilku a měl si plné ruce práce s řazením? Tady každý bude věřit policajtům, ti to vidět mohli. A nechtěj přeně definovat pojem "náhle". Je to zbytečné. Vlastně je jedno, jestli brzdil málo, nebo hodně, nebo gumoval. Jde o to, že brzdil náhle - ve chvíli, kdy auto vjíždějící z vedlejší takřka zastavilo v křižovatce.l/quote]
Jen k tomu dodám - nejd o výmluvu, jde o to, jak to viděl řidič a už vůbec ne o příznání nějaké chyby! To bys pak musel pokutovat každého, kdo se pomalu rozjede do křižovatky a nebo má pomalé vozidlo a tak podle tebe nesmí na silnici???? Co to plácáš za kraviny!!! Až ti bude z vedlejší na hlavní vyjíždět traktor s plným vlekem a nebo naložený tirák, prostě i když pojedeš po hlavní, budeš muset přibrzdit, možná i zastavit. A nebo to do něho napálíš, protože jsi měl přednost a on ti jí nedal??? A co měl asi dělat, když v době, kdy byl v křižovatce, tebe neviděl a že mu projetí trvá delší dobu přeci nedává tobě právo si něco vynucovat!
Další - pokud se mi v křižovatce nepodaří zařadit dvojku (ať už z jakéhokoliv důvodu), musí přijíždějící auto i s takovou to událostí počítat (máš jako řidič přece předvídat - zkus srazit chodce, co ti vstoupil náhle do vozovky, uvidíš, kdo bude vinnen) a podle toho přizpůsobit jízdu. Nakonec, může ti tam klidně i zhasnout motor a i když jsem překážka provozu, nemůžeš i přes nejlepší vůli překážku včas odstranit a natož pak označit. Okolní řidiči prostě musí předvidat...
A pak, bude předvolán k podání vysvětlení - příjíždějící vozidlo tedy NEMUSELO výrazně zpomalit a ani výrazně měnit směr jízdy. Tolik vysvětlení. Pokud to bylo jinak, ať to dokážou brzdnou drahou, resp. video záznamem. Jinak je to trvrzení proti tvrzení a rozsvícená brzdová světla ještě neznamenají intenzivní brždění.