Nedaní prednosti v jizde ... a uz se vezu.

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Desperado 9. 10. 2006 18:01

Tak se mi pred par hodinama stala pro me nepochopitelna vec.

Jel jsem v jedne neobydlene prumyslove casti obce po vedlejsi silnici. Prijedu na STOPku, zastavim, rozhlednu se a jedu. V puli krizovatky se jeste rozhlednu a vidim, ze z prave strany do krizovatky dojizdi auto, ktere jsem ale nez jsem vjel do krizovatky nevidel. Nijak jsem ho neohrozil, mozna kvuli me musel trochu pribrzdit (takze pravdepodobne mirne omezil).

Pokracuju v ceste dal a po 4 km me dozenou policajti a zastavuji me. A pry ze videli, ze jsem na krizovatce nedal prednost v jizde. Zadne vybavovani, pry na miste 2500 a 4 body dolu nebo spravni rizeni.
Hledel jsem na ne s otevrenou hubou, tomu se proste nedalo uverit ! Pry videli, jak kvuli me muselo nejake auto pribrzdit a ja ze jsem tedy omezil ! Odmitl jsem uznat vinu a zaplatit a tak se mnou sepsali papir na spravni rizeni a poslali me do *****.

Ptam se, je na tyhle gestapaky nejake reseni ? Kdybych vedel ze jsem udelal nejaky zavazny prestupek tak to neresim, ale tohle se mi prici a tak hledam zpusob, jak se tomu vsemu vyhnout.
Existuje nejaky ?

Existuje vubec normalni policajt ?
Desperado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek_trefny 9. 10. 2006 18:09

mají důkaz?
Marek_trefny
Nováček

Odeslat příspěvekod NiceOne 9. 10. 2006 18:12

Na co dukaz? Pokud te chyti na miste tak nic nepotrebujou.

...jinak byli nejaci horlivi, na silnici spousta prasat a ty v zivote nezastavi.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod King of Potato People 9. 10. 2006 18:15

no tak ted to bude problem, oni jsou dva sic ko*oti tak uniformovani a tem se obecne veri. leda sehnat toho cloveka, co tam na tu krizovatku dojizdel a vysvetlit si zda jsem jej omezil nebo ne a pokud ne, tak jej zakomponovat do spravniho rizeni.
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod Auto1 9. 10. 2006 18:25

sehnat dva důvěryhodné svědky
Auto1
Servismen

Odeslat příspěvekod Desperado 9. 10. 2006 18:26

Jela se mnou zena a trimesicni miminko, takze jsem jel maximalne opatrne. Rikal jsem policajtum, ze kdyz jsem vjizdel do krizovatky, tak tam zadne auto nebylo. Mohlo se tam priritit klidne stosedesatkou ale je tu vubec nezajimalo, pry jsem ho omezil a hotovo.
Desperado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mojm 9. 10. 2006 18:29

A to ze nekoho "chytli" na miste znamena ze nemusi mit dukaz?
Navic jak rekl dojeli ho az po 4km. Neznam presne tady ty d...i zakony ale podle normalniho zdraveho rozumu ho proste nevidel..takze proste musel trochu pribrzdit..to by tam taky mohl stat do nekonecna..
Mondeo 2000 2.5 V6
Mojm
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod King of Potato People 9. 10. 2006 18:29

vsak omezit ho muzes, pokud se nepletu nesmis ho ohrozit... nejsem si jist, pripadne me opravte
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod CHiP 9. 10. 2006 18:30

Desperado: Je to tak ... kolega to valil na parkovišti u jednoho Hypermarketu hodně přes 50 km/h, vjel mu tam někdo zleva, samo že ho trefil ... dostal pokutu za nedání přednosti v jízdě ... držkoval, že kolega jel o hodně víc, než povolených 20 km/h, policajti ho uzemnili, že i kdyby jel jak rychle chtěl, pořád to nemění nic na tom, že mu měl dát přednost ...
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod CHiP 9. 10. 2006 18:31

JencekSF píše:vsak omezit ho muzes, pokud se nepletu nesmis ho ohrozit... nejsem si jist, pripadne me opravte

Dát přednost v jízdě znamená počínat si tak, aby jsi řidiče, jenž má přednost neohrozil, ani neomezil
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Desperado 9. 10. 2006 18:31

No prave ! Neohrozil jsem ho, zadne skripeni brzd a nadavky, ja jsem jen zahledl, jak vjizdi do krizovatky ! Ti mantaci me museli videt z hodne velke dalky, protoze jim trvalo 4 km nez ke me dojeli. A ja jel tak maximalne 60.
Desperado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod King of Potato People 9. 10. 2006 18:32

Aha takze kdyby on mi pribrzdil sam od sebe a mavl mi at jedu je vsechno v poradku. dokazte mi, ze to tak nebylo...
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod CHiP 9. 10. 2006 18:33

JencekSF: Přesně tak, řidič se své přednosti může ze své vůle klidně vzdát
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Mojm 9. 10. 2006 18:33

Proc se kua takove veci neresi individualne? Vubec nechapu tady ten system. V britanii nemaji ustavu. Tim padem soudy resi pripady tak ze to soudi individualne, a pak se jeste divaji na starsi pripady stejneho typu a podle toho se tresta.
Mondeo 2000 2.5 V6
Mojm
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod CHiP 9. 10. 2006 18:34

... ale nesmí si přednost vynucovat!
CHiP
Autobusák roku 2009

Další stránka