Odebrání řidičáku za opakovaný přestupek

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Chipoun 19. 9. 2006 09:45

Pár lidí mi tvrdí, že řidičák vám můžou odebrat, když spácháte dvakrát nějaký přestupek a nedosáhnete u toho 12 bodů. Třeba za překročení rychlosti o méně než 20 km/h v obci.
Modelová situace. Chytli by mě jak jedu třeba 56km/h. Za to jsou 2 body. Za půl roku by mě chytly znova při té rychlosti, to jsou další 2 body. Dohromady bych měl tedy "pouze" 4 body, ale podle mých přátel by mi stejně řidičák vzali, protože mě chytli 2x za stejný přestupek.
Podle mě je to blbost a bodový systém by tím ztrácel smysl. V zákoně jsem ale nic takového nenašel a na stránkách http://www.novapravidla.cz taky ne. Jenže mě to tvrdí tolik lidí z nezávislých zdrojů, že jsem v rozpacích, zda je to pravda nebo ne. Jestli to někde v zákoně je, tak mi prosím řekněte kde to v něm je.
Chipoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oscar 19. 9. 2006 09:46

pockej jak dneska dopadne JackNo.1
Psychotik je, zjednodušeně řečeno, člověk, žijící ve svém vlastním světě, obtížně rozlišující představy a realitu - petrumr.
oscar
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 9. 2006 09:59

ano, je to mozne, asi jsi spatne cetl, protoze tady na tomto odkazu to mas vcelku jasne popsane...

(8) Pokuta od 2 500 Kč do 5 000 Kč se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 3, 5, 6, 8 a 9, písm. g), i), j) a k); pokuta od 2 500 Kč do 5 000 Kč a zákaz činnosti od jednoho měsíce do šesti měsíců se uloží tomu, kdo tento přestupek spáchal v období dvanácti po sobě jdoucích kalendářních měsíců dvakrát a vícekrát.

odstavec 1, pismeno f, body 3,5,6,8 a 9

f) při řízení vozidla

3. překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 20 km/h a více nebo mimo obec o 30 km/h a více,
5. nezastaví vozidlo na signál, který mu přikazuje zastavit vozidlo podle zvláštního právního předpisu3f) nebo na pokyn "Stůj" daný při řízení provozu na pozemních komunikacích osobou oprávněnou k řízení tohoto provozu podle zvláštního právního předpisu3f),
6. neumožní chodci na přechodu pro chodce nerušené a bezpečné přejití vozovky nebo nezastaví vozidlo před přechodem pro chodce v případech, kdy je povinen tak učinit podle zvláštního právního předpisu3f), nebo ohrozí chodce přecházejícího pozemní komunikaci, na kterou odbočuje, nebo ohrozí chodce při odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci, při vjíždění na pozemní komunikaci nebo při otáčení a couvání,
8. nedá přednost v jízdě v případech, ve kterých je povinen dát přednost v jízdě podle zvláštního právního předpisu3f),
9. vjíždí na železniční přejezd v případech, kdy je to podle zvláštního právního předpisu3f) zakázáno,

dale

g) poruší omezení jízdy některých vozidel podle zvláštního právního předpisu3f),

i) porušením zvláštního právního předpisu3f) způsobí dopravní nehodu, při které je způsobena na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí nebo na jiných věcech hmotná škoda převyšující zřejmě částku 50 000 Kč,

j) při dopravní nehodě, při které byla způsobena na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí nebo na jiných věcech pouze hmotná škoda nižší než 50 000 Kč, neprodleně nezastaví vozidlo a neprokáže totožnost navzájem včetně sdělení údajů o vozidle nebo neohlásí dopravní nehodu policistovi nebo nedovoleně opustí místo dopravní nehody nebo se neprodleně nevrátí na místo dopravní nehody po poskytnutí nebo přivolání pomoci nebo po ohlášení dopravní nehody,

k) při dopravní nehodě podle písmene i) se dopustí jednání uvedeného v písmenu j),
anonymni

Odeslat příspěvekod oscar 19. 9. 2006 10:02

goes: jeste nez sem prijde osobne mi rekni jednu vec:

bod j)

dvakrat za rok tuknu pred globusem do baby, pojistovna to zaplati z povinnyho

jak se to ty cetnici dozvedi, kdyz do padesati kapriku se to nemusi hlasit?
Psychotik je, zjednodušeně řečeno, člověk, žijící ve svém vlastním světě, obtížně rozlišující představy a realitu - petrumr.
oscar
Inventář

Odeslat příspěvekod brasci 19. 9. 2006 10:03

oscar: nedozvedia sa to
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lumpo 19. 9. 2006 10:03

OSCAR: jak ? No pojedou okolo pro svačinu... Mr. Green
Lumpo
Inventář

Odeslat příspěvekod oscar 19. 9. 2006 10:06

aha. takze bod j) kdyz nekomu urazim zrcatko a zdrhnu. uz
jsem to pochopil.

hlavne nesmi ridit osoba blizka :-)
oscar
Inventář

Odeslat příspěvekod Chipoun 19. 9. 2006 10:19

2 goes: Díky moc, jsem asi trochu slepej :D
Ale jestli to dobře chápu, tak v situaci co jsem psal já by mi řidičák neodebrali, protože jsem překročil rychlost v obci o méně než 20km/h?
Chipoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 9. 2006 10:19

to by ti neodebrali
anonymni

Odeslat příspěvekod JardaB 19. 9. 2006 10:41

jj +20 v obci a +30 mimo je celkem v pohode, dokud je dost bodu a penez Mr. Green
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod hq 19. 9. 2006 11:47

oscar píše:aha. takze bod j) kdyz nekomu urazim zrcatko a zdrhnu. uz
jsem to pochopil.

No tak to jsem pekne v *****. Tohle je moje oblibena cinnost, vzhledem k tomu jak nekteri jezdi a parkuji se neni ani cemu divit, muzou si za to sami...jeste abych jim to platil :hm
hq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JackNO.1 19. 9. 2006 12:11

Chipoun: hele, proč si to nepřečteš než se vyptáváš? :-)

Za několik přestupků ti můžou vzít papíry aniž máš 12 bodů. Viz. můj případ, kdy jsem překročil rychlost o 23 a o 25km/h, pak je to třeba jízda na červenou a a ještě pár dalších, vlastně ti to asi vypsal goes...

za tvoje překročení o méně než 20 ti odebrání papírů nehrozí ani když to uděláš 5krát :-)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Chipoun 19. 9. 2006 13:39

Protože jsem asi slepej, když jsem to přehlídl :o
Buď ke mě trochu tolerantní, nějak sem se špatně vyspal :D
Ale aspoň tu někdo poradí a neposílají do ... :), jak bývá zvykem na některých fórech :lol:
Chipoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod (uzivatel odstranen) 19. 9. 2006 14:59

Někdo si tu plete pojmy s dojmy. Odebrání řidičáku není to samé, co zákaz řízení MV.
pozor2 pozor2 pozor2
(uzivatel odstranen)
Štamgast

Odeslat příspěvekod Chipoun 19. 9. 2006 15:37

Ale každý tu pochopil o co jde. Nebo ty ne? :hm
Chipoun
Kolemjdoucí

Další stránka