Co děláte když máte za stěračem výzvu od MP?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Julinek 1. 9. 2006 19:39

Již to tady proběhlo 100x, takže po stoprvé. MP nemá žádnou kompetenci na rozdávání jakýchkoliv lístečků za stěrače. Takže papír buď vyhodit a nebo podat oznámení pro nevyžádanou reklamu.
Julinek
Nováček

Odeslat příspěvekod javim 1. 9. 2006 19:39

Zapnu stěrače :)
javim
Nováček

Odeslat příspěvekod dort 1. 9. 2006 19:41

no za zákaz vjezdu - to bude myslím za bodík?!
dort
Nováček

Odeslat příspěvekod Snail 1. 9. 2006 19:45

dort píše:no za zákaz vjezdu - to bude myslím za bodík?!k/quote]

ANO

Jakákoli zákazová nebo příkazová značka kromě rychlosti, předjíždění, stání a zastavení jsou za bod. První dvě za trochu víc, druhý za nic.

http://www.novapravidla.cz/prestupky_a_ ... prestupku/
Kalousek: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy (Rath) se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat"
Snail
Inventář

Odeslat příspěvekod Julinek 1. 9. 2006 19:47

robert1 píše:já jsem to v praze našel za stěračem několikrát. vždy zahodil a vše bylo ok. nikdo ti nemůže dokázat, žes tam ten papír našel. a i kdyby, měli by s tím tolik papírování.....

vůbec to neřeš...
/quote]

Oni hlavně moc dobře ví, že s tím stejně nic nezmůžou a proto se o to ani nestarají. Ovšem pár idiotů se vždycky najde, co se dostaví a zaplatí.
Julinek
Nováček

Odeslat příspěvekod Snail 1. 9. 2006 20:12

2 Julinek.

Já čtu znova zákon o MP a nemůžu to nikde najít.

§ 11

Oprávnění požadovat vysvětlení

(1)
Kalousek: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy (Rath) se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat"
Snail
Inventář

Odeslat příspěvekod dushanski 1. 9. 2006 22:00

mně ten lísteček vždycky nějaký zlý člověk ukradne než dojdu k autu, lidi jsou holt hnusný...
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 9. 2006 22:02

jj, přijdu k autu, chci si setřít okno a něco odletí. přece nebudu zastavovat a hledat co za reklamu na chiptuning to bylo....
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Řepík 1. 9. 2006 22:59

Ještě jsem neměl tu "čest".... :)
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Inventář

Odeslat příspěvekod Manli2 1. 9. 2006 23:17

mikicz píše:jj, přijdu k autu, chci si setřít okno a něco odletí. přece nebudu zastavovat a hledat co za reklamu na chiptuning to bylo....l/quote]
:D
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod Julinek 1. 9. 2006 23:48

Snail: tobě jsem ten výklad posílal minimálně dvakrát. Takže pro tebe napotřetí - http://antiradary.kvalitne.cz/pravo.php#5
Julinek
Nováček

Odeslat příspěvekod Snail 1. 9. 2006 23:52

Vždyť já vím, ale přijde mi to furt divný
Snail
Inventář

Odeslat příspěvekod Julinek 2. 9. 2006 00:29

Snail: a co se ti na tom nezdá? Mě to přijde dost logické, narazil jsem na to v právní poradně Berana z DAS a ten to tam potvrdil. Zkusím to najít.
Julinek
Nováček

Odeslat příspěvekod Julinek 2. 9. 2006 00:36

Dalo mi to práci, ale na 15té stránce jsem to našel - http://www.autoweb.cz/pravni-poradna/qu ... estions=15

Dotaz vznesl:
Ing. Filip Nováček, 12. srpen 2006, 10:33
Vážený pane doktore. Podle výkladu zákona např. na http://antiradary.kvalitne.cz/pravo.php#5 obecní policie nemůže nikoho předvolávat formou lístečků za sklo ani dopisů. Můžete, prosím, tento právní názor potvrdit? Děkuji.

Odpověděl:
, 16. srpen 2006, 22:19
Lístečkem za sklo nemůže předvolat nikdo nikoho, protože takový dokument nesplňuje vlastnosti předvolání dle správního řádu. Co se standardního předvolání týče, měl jsem možnost seznámit se s dotčenými argumenty, ale nepovažuji je za praktické nebo výrazně přesvědčivé a proto nedoporučuji se na výzvy do vlastních rukou nedostavovat.t/quote]
Julinek
Nováček

Odeslat příspěvekod Snail 2. 9. 2006 00:36

Mě to přijde jak "překlep" v zákoně (to je asi blbost, co), ale co je psáno, to je dáno. Je jasný, že zákonodárce chtěl napsat předvést k podání vysvětlení a nevím, zda by se správní orgán takovým slovíčkařením zabýval ???
Snail
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka