Osm tisíc kilometrů po Norsku (a Švédsku)

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod goob 5. 9. 2006 14:26

Švédsko je docela levné (no, levné... :-) oproti Norsku ano ;-) ). Ve Švédsku stál benzin od 12,4 do 11,35 SEK (to když jsme se vraceli domů), v Norsku 12 - 12,5 NOK. Norsko tím gumováním silnic tak postižené nebylo, což se o Švédsku říci nedá. Vůbec to nechápu, když tam jezdí všichni tak pomalu :-)
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 5. 9. 2006 14:46

Švédsko je při cestě z Norska opravdu levné :) V Norsku jsem ale na cestě levnější benzín než nějakých 11,50 NOK neobjevil. Možná ve východní části kolem Osla, kde jsem nebyl.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Adam Bernau 5. 9. 2006 15:22

Norove jezdi nakupovat do Svedska a Danska, Dani a Svedi do Nemecka a Nemci do CR ....

BTW: taky jsem mel Canon Ixus 400 a musim potvrdit fotky z nej (na to jak je to maly kompakt) jsou nadherne.
Adam Bernau
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vana666 5. 9. 2006 23:55

goob píše:Proč jsou sakra všude (hlavně ve Švédsku) na silnici stopy od pneumatik? To jsou skandinávci tak nevybouření z nízkého rychlostního limitu, že všude gumují silnice?m/quote]
I v Norsku jsme na pogumované cesty narazili poměrně často, hlavně v prudkém stoupání. Čáry měly většinou tvar vlnovek z gumování za současného kývání volantem, nebo fajfek, které asi malovali rozgumováním kol během couvání. Asi to patří k norskému folklóru :)
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Zdeněk Štěpánek 30. 9. 2006 17:02

Ahojky.Moc se mi libil tvuj clanek a fotky jsou nadherny.Mohl by jsi mi prosim napsat na kolik takovato cesta po Norsku a Svedsku zhruba tak prijde?Dekuji moc predem za odpoved.
Zdeněk Štěpánek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fahrman 30. 9. 2006 17:28

[quote="Zdeněk Štěpánek"uAhojky.Moc se mi libil tvuj clanek a fotky jsou nadherny.Mohl by jsi mi prosim napsat na kolik takovato cesta po Norsku a Svedsku zhruba tak prijde?Dekuji moc predem za odpoved.[/quote]

precti si par prechozich stran ... mas tam troje naklady na dovcu v Norsku ;)
fahrman
Inventář

Odeslat příspěvekod Tommy11 20. 2. 2008 21:06

Má někdo nějáké aktuální informace z těchto zemí? Rád bych se tam jel v létě podívat...
Fiat Grande Punto 1,4/8V dynamic 3D; oranžová merengue
Koukněte také na naše webové stránky (viz. www :) )
Tommy11
Štamgast

Odeslat příspěvekod dusivka 20. 8. 2010 23:08

Musim jen prispet svuj cerstvy dojem z Norska - i kdyz to tady asi je. Uzke silnice - kam se hrabe korsika s jejich legendarni pobrezni uzkou silnici, tady je to opravdu mazec, nejlepsi je vyhybani autobusu v tunelu s "jednim" pruhem.

Rychlost vubec nechapu ty rychlosti v obcich, nikdo 50ku nedodrzuje, proleti tou rychlosti jaka naposled byla pred obci.

K "pomalemu" jezdeni noru - jediny kdo tvoril kolonu tak to sem byl ja a jini cizinci a to sem jezdil limit + 10%, v mziku za mnou byl had noru kteri jezdi tak limit + 20% a rychleji. Dle limitu jsem videl za tri tydny jet jednu slecnu a pana co mel auto plne skla :-)

Hrozne mne rozcilovaly benzinky - tam si nori najizdeji z obou stran, zazil jsem hystericky zachvat norky co na mne jecela kdyz jsem si najel s nadrzi na pravestrane levou k cerpadlu asi tak v zivote netankovala a nedokazala to pochopit :-) Jo a nikde v norsku nejde zaaretovat pistole aby to tankovalo samo grrrr- jestli kvuli bezpecnosti?

Jo a jeste vetsi opruz, na stanicich ktere sly naladit v aute snad vubec nehrali hudbu, jen kecy kecy kecy, kdyz uz pisnicku tak ju pul hodiny uvadeli a v pulce ji pro jistotu utli :-)))
dusivka
Kolemjdoucí

Předchozí stránka