Stojite na samaforech na spojce?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Stojim na spojce, zarazena 1ka a hypnotizuju semafor 12 %  12%  [ 12 ]
Spojku seslapavam az kdyz padne oranzova... 84 %  87%  [ 84 ]
Celkem hlasů : 96

Odeslat příspěvekod cz_payne 20. 8. 2006 20:32

Ne,mam tam neutral a necham nohu odpocivat
cz_payne
Nováček

Odeslat příspěvekod paveld 20. 8. 2006 21:23

Zasadne vyrazuju a nestojim na spojce, je to pohodlnejsi pro me i pro spojku.
BMW E30 316i -> BMW E36 320i :-)
paveld
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 20. 8. 2006 21:24

Koby píše:Stará Avie když nastartuje, to je fakt že by to udusilo menší město. Ale že by ostatní diesly nějak *****ěly..? Dobře, možná když jsou v háji vstřiky nebo podobně. Ale když už auto jede, tak rozhodně nic necejtím. myslím, že 95ˇvšech straých škodovek *****í daleko víc. Wartburgry, tráboše, žigulíky a vše jim podobné nepočítám..:-)l/quote]

Mě teda všecky postarší splašený saze fest *****ěj a když vidim ty oblaka černýho kouře za nimi, myslím, že škodovkám a spol. rozhodně nemají co vyčítat. Na druhou stranu si nedělám iluze, že by škodovky byly vzorem ekologie, stačí se podívat na zadní stěnu garáže kde parkuju v místech kde je vejfuk a černej flek za těch 18 let už centimetr tlustej mluví za vše. Holt studený starty na plnej sytič...

Škodovky navíc zákonitě musí mít horší emise než současné vozy, pomineme-li vývoj motorů - přecijenom atmosférický karbec, nedokonalé spalování nekvalitního benzínu (BA91) s obsahem aditiv pro ochranu ventilových sedel udělá svoje... prostě nelze z hlediska emisí srovnávat současné motory a škodovky.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod major 20. 8. 2006 21:27

Mě auto na semafóru chcípne a nastartuje mi až pustím brzdu. 8)
major
Nováček

Odeslat příspěvekod Caligula.Císař 20. 8. 2006 21:28

Ne? Proč? :o
Caligula.Císař
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lumpo 20. 8. 2006 21:29

major píše:Mě auto na semafóru chcípne a nastartuje mi až pustím brzdu. 8))/quote]

mě to dělá zrovnatak... myslel jsem si, že je něco špatně, ale jsem rád, že v tom konečně nejsem sám...

a kde je Vás víc... 3Lkaři, vylezte z díry ven.... :lol:
Lumpo
Inventář

Odeslat příspěvekod *Victor* 20. 8. 2006 21:30

speleo píše:Většinou před křižovatkou vyřazuji a dojíždím na volnoběh, z čehož plyne, že na spojce zásadně nestojím. Problém bývá při rozjezdu, kdy mi občas nejde zařadit jednička a jak převodovka stárne, tak čím dál tím častěji, takže když jedu sám, ještě to zvládne dvojka, ve více lidech nebo s nákladem zůstávám stát na semaforech a zuřivým šaltováním se snažim uvést vozidlo v pohyb na jedničku která ne a ne zapadnout.... občas z toho bývají řidiči za mnou mírně rozpačití :(I/quote]

Člověče, úplně stejný. Když jsem ještě jezdil Š120, měl jsem podezření, že je ta převodovka nějak propojená se semaforem. Když jsem zkusil "nanečisto" zařadit, vždycky padla jako po másle. Pak blikla oranžová a já se mohl pos..t. Prostě nešla a nešla já byl na křižovatce za blbce. Jinde ale nezlobila, prostě Murphyho zákon.
*Victor*
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Jim 20. 8. 2006 21:32

major píše:Mě auto na semafóru chcípne a nastartuje mi až pustím brzdu. 8))/quote]

to by se mi nelíbilo...zvláštní... :hm :D
Fabia RS Dieselpower - 274PS@578Nm - EX
BMW 335Cd Dieselpower - 340PS@707Nm
Jim
TDI tuner roku 2007

Odeslat příspěvekod speleo 20. 8. 2006 21:37

*Victor* přesně tak, mluvíš mi z duše! Přesně jak píšeš, stokrát ji před zelenou nanečisto zařadím perfektně, ale jak padne oranžová, šlus, nejde ani omylem. Nějaký spiknutí asi ...

Občas pomáhá vyřadit, pustit spojku, zase ji vymáčknout a zařadit, ale ne vždy to pomůže, spíš to pomáhá u zpátečky, která jde poslední dobou rovněž blbě. Celý je to nějaký podivný, zpátečka tam šla totiž blbě už do výroby, pak se to výrazně zlepšilo (prasknul silentblok a jak motor malinko poklesnul a zkřížil se, šlo to líp, ale zase nešla pořádně dvojka), a teď je to po opravě zas na pytel.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod paveld 20. 8. 2006 21:38

speleo píše:Většinou před křižovatkou vyřazuji a dojíždím na volnoběh, z čehož plyne, že na spojce zásadně nestojím. Problém bývá při rozjezdu, kdy mi občas nejde zařadit jednička a jak převodovka stárne, tak čím dál tím častěji, takže když jedu sám, ještě to zvládne dvojka, ve více lidech nebo s nákladem zůstávám stát na semaforech a zuřivým šaltováním se snažim uvést vozidlo v pohyb na jedničku která ne a ne zapadnout.... občas z toho bývají řidiči za mnou mírně rozpačití :(I/quote]

A nepsal jsi pred casem neco jak mas skodovku v supr stavu? Me se tohle casto stava u firemni plecky Venta, tam uz radsi na spojku seru a cekam se zarazenou jednickou nez si delat ostudu.
BMW E30 316i -> BMW E36 320i :-)
paveld
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 20. 8. 2006 21:42

Vždyť je v supr stavu, akorát maj některý (většina) díly odslouženo 18 let a je to občas bohužel znát. Navíc to vyrobil komunista se svým pětiletým plánováním s ručičkama dozadu, čili milimetr sem, milimetr tam ... myslim, že je to velmi slušné auto za jakých podmínek bylo vyrobeno a následně provozováno. :)

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod *Victor* 20. 8. 2006 21:48

speleo píše:*Victor* přesně tak, mluvíš mi z duše! Přesně jak píšeš, stokrát ji před zelenou nanečisto zařadím perfektně, ale jak padne oranžová, šlus, nejde ani omylem. Nějaký spiknutí asi ...

Občas pomáhá vyřadit, pustit spojku, zase ji vymáčknout a zařadit, ale ne vždy to pomůže, spíš to pomáhá u zpátečky, která jde poslední dobou rovněž blbě. Celý je to nějaký podivný, zpátečka tam šla totiž blbě už do výroby, pak se to výrazně zlepšilo (prasknul silentblok a jak motor malinko poklesnul a zkřížil se, šlo to líp, ale zase nešla pořádně dvojka), a teď je to po opravě zas na pytel.a/quote]

Jo, jo, pustit - vymáčkonout - nejede, pustit -vymáčknout - zase ne,mrcha! - no aby ses ty za mnou nepo... - pustit - vymáčknout - sláááva! No, no, vzdyť už jedu. Cha, povídej mi o tom. :D
*Victor*
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod CHiP 20. 8. 2006 22:07

speleo píše:Občas pomáhá vyřadit, pustit spojku, zase ji vymáčknout a zařadit, ale ne vždy to pomůže, p/quote]

Když to nepomůže, je dobré dát nohu ze spojky, trochu prošlápnout plyn, počkat až spadnou otáčky dolů a pak tam už ta jednička musí jít :)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod speleo 20. 8. 2006 22:37

Teď sem si tam nechal v pátek vyměnit spojku (resp. ložisko, ale když už to bylo rozebraný tak komplet...), čili aktuálně řešim jiný věci při rozjezdu, než je řazení jedničky.... třeba například, jak neskončit v kufru toho předemnou :(

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod M@tezz 21. 8. 2006 00:35

*Victor* píše:Jo, jo, pustit - vymáčkonout - nejede, pustit -vymáčknout - zase ne,mrcha! - no aby ses ty za mnou nepo... - pustit - vymáčknout - sláááva! No, no, vzdyť už jedu
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Režisér roku 2007

Předchozí stránkaDalší stránka