Stojite na samaforech na spojce?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Stojite na samaforech na spojce?
Stojim na spojce, zarazena 1ka a hypnotizuju semafor 12 %  12%  [ 12 ]
Spojku seslapavam az kdyz padne oranzova... 84 %  87%  [ 84 ]
Celkem hlasů : 96

Odeslat příspěvekod Caddy 20. 8. 2006 16:45

CHiP: na automatu NEMAS CO VYRAZOVAT, takovych kokotu snad moc neni :) Oni by si to rozmysleli s prvni predcasnou repasi :)

jinak ja ted jezdil mustangem (nevim, proc tam dali manual, je to utrpeni) a taky jsem stal an spojce, protoze pak to tam kopat je nerealny...navic jsem vsude zdrzoval na vedlejsich, protoze rychly rozjezd mezi auta na hlavni je s tim proste nemozny....
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod Caddy 20. 8. 2006 16:46

CHiP: ja se aspon trochu snazim dodrzovat nejake zasady :) A taky se bojim "cervenacku" :)
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod CHiP 20. 8. 2006 16:49

Caddy: Teď byl v Metru kreslený komiks, na semaforech červená, taxikář jí projel, cestující celý udivený se ptal co blázní, prý takhle jezdí největší frajeři, dojeli na další křižovatku, taxikář na zelenou zastavil, cestující se ptal co se děje? Taxikář odpověděl: Teď začnou zleva a zprava jezdit největší frajeři :tleskani :D
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod TomZ 20. 8. 2006 16:53

Nedavno jsem byl v Turecku a tam je cervena popr. blikajici cervena takova informativni, takze v lepsim pripade pribrzdi z 90 na 70 a projede to...

Jj. podle semaforu pro chodce to je asi nejlepsi resit.. problem kdyz tam nejsou prechody...
TomZ
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 8. 2006 16:57

mole píše:při sešlápnuté spojce točím motor k omezovači a jakmile blikne oranžová, pustím rychle spojku a s mohutným kvílením gum a mračnem sazí vyrážím zběsile dopředu
anonymni

Odeslat příspěvekod MELLO 20. 8. 2006 17:17

Nikdy.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Koby 20. 8. 2006 17:41

Haldo: Tyhle povedený zelený vlny znám. Např. dneska v poledne po Evropský... na zelenou se rozjedu, dva projedu a na třetím semaforu stojím... Musel bych jet fakt jak kotot abych to stíhal...

Jinak k tématu. Na spojce nestojím a vyřazuji vždy, když stojím dýl jak 5-10 vteřin.
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Inventář

Odeslat příspěvekod CHiP 20. 8. 2006 17:55

Koby: V HK na okruhu byla a stále je zelená vlna nastavena na rychlost 60 km/h, jenže dřív bylo na dobrý půlce okruhu povolená rychlost jenom 50 km/h a stíhalo se to, jenže po 1.7. se řidiči začli loudat padesát a stojí se na každý druhý křižovatce, teď tam sice nasázeli skoro všude šedesátku, jenže řidiči čumí jenom před auto a stále jezdí 50 :x
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod speleo 20. 8. 2006 19:36

Většinou před křižovatkou vyřazuji a dojíždím na volnoběh, z čehož plyne, že na spojce zásadně nestojím. Problém bývá při rozjezdu, kdy mi občas nejde zařadit jednička a jak převodovka stárne, tak čím dál tím častěji, takže když jedu sám, ještě to zvládne dvojka, ve více lidech nebo s nákladem zůstávám stát na semaforech a zuřivým šaltováním se snažim uvést vozidlo v pohyb na jedničku která ne a ne zapadnout.... občas z toho bývají řidiči za mnou mírně rozpačití :(
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod CHiP 20. 8. 2006 19:37

speleo: Jak vidím, že ten přede mnou se snaží zařadit a nejde mu to, tak jsem v klidu, ale jak vidím, že čumí jinam a nic, tak si opírám ruku o klakson :)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Manli2 20. 8. 2006 19:40

CHiP píše:speleo: Jak vidím, že ten přede mnou se snaží zařadit a nejde mu to, tak jsem v klidu, ale jak vidím, že čumí jinam a nic, tak si opírám ruku o klakson :)
já preventivně pomáhám tý převodovce změnou tlaku v okolí vozidla pomocí houkačky :D
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod CHiP 20. 8. 2006 19:40

Manli: Funguje to? :)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod mole 20. 8. 2006 19:41

speleo píše:... Problém bývá při rozjezdu, kdy mi občas nejde zařadit jednička a jak převodovka stárne, tak čím dál tím častěji,.... /quote]

to se tak jednou borec předemnou nas.ral, vylezl z auta a začal do něho kopat Mr. Green
Opel Astra H Caravan 1.8 LPG
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod speleo 20. 8. 2006 19:41

občas se mi to taky stane, ale troubení od 120L považuje většina jako nehoráznou provokaci a v 90% pak začnou dělat naoplátku voloviny typu myšek, probržďování, gestikulace atd. čili si to v poslední době odpouštím.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Manli2 20. 8. 2006 19:43

CHiP píše:Manli: Funguje to? :)
ne Mr. Green
Manli2
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka