Jak platit slovinské dálnice?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod AudiS4 16. 8. 2006 11:21

Kolega se chystá o víkendu do Chorvatska, klasickou cestou přes Maribor směr Zagreb. Nevíte někdo jestli se dá platit na Slovinské dálnici VISA kartou, eurama anebo jsou nutné jejich tolary??? Dále by rád věděl, kde mají levnější naftu, jestli ve Slovinsku anebo Chorvatsku?
Já to jel před lety (3roky) a pokud si dobře pamatuji, tak se na dálnicíh karatama platit nedalo a palivo bylo o dost levnější ve Slovinsku, jak je to teď ale nevím.
Předem dík za odpovědi.
AudiS4
Nováček

Odeslat příspěvekod LadisWRX 16. 8. 2006 11:29

Dalnici platit nemusis, tech 15 km muzes jet po obyc silnici, nikdo na ni nejezdi a vyjedes na tom obrovskem kruhovem objezdu. Benzin v chorvatsku stal v prepoctu 31,80 za N95. Slovinsko bylo o neco malo vice ... jel jsem tam pred 14 dny
AR: Bel 945CZ + Blinder
TEL: Android + Sygic Maps 10
EcuTek.cz - Subaru ECU mapping
LadisWRX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Laser 16. 8. 2006 11:34

V slovinsku mas iba kusok dialnice pred Mariborom za Rakuskou hranicou cca 10 km, poplatok tam je 0,8 EUR, alebo tusim 180,- toliarov. V cene nafty nie je velky rozdiel, horsie je to pri benzine - vyrazne lacnejsi v Slovinsku, nafta je tiez o nieco lacnejsia v Slovinsku...
Laser
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wq1 16. 8. 2006 11:36

Když jsem tam byl předloni tak brali Eura, vraceli tolary. Chce to mít u sebe drobná eura! Karty Slovinci nebrali, Chorvati taky ne. Nafta byla tenkrát o chlup levnější v Chorvatsku, rozdíl byl nula nula nic.
Každá práce se udělá sama, jen je třeba nechat jí na to dostatek času!
Wq1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Laser 16. 8. 2006 11:39

Ja som platil ten poplatok 0,8 Eur, mincou 2 Eur a vratili mi eura...
Bolo to tento rok.
Laser
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wq1 16. 8. 2006 11:41

Laser píše:V slovinsku mas iba kusok dialnice pred Mariborom za Rakuskou hranicou cca 10 km, poplatok tam je 0,8 EUR, alebo tusim 180,- toliarov. V cene nafty nie je velky rozdiel, horsie je to pri benzine - vyrazne lacnejsi v Slovinsku, nafta je tiez o nieco lacnejsia v Slovinsku...

Ladis WRX tvrdí opak :hm
Každá práce se udělá sama, jen je třeba nechat jí na to dostatek času!
Wq1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Laser 16. 8. 2006 11:56

Prave som to overoval nafta v Slovinsku stoji menej ako 1 euro, cca 0,995. A v Chorvatsku 1,046 Euro.
Laser
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AudiS4 16. 8. 2006 12:16

OPRAVA: Se omlouvám, kolega míří na Istrii, takže z Mariboru pojede po dálnici dál na Ljubljanu a pak směrem na Istrii, takže toho po tom Slovinsku najede mnohem víc, než jen ten kousek kolem Mariboru.
Předpokládám, že ohledně způsobu placení dálnice by to nemělo hrát žádnou roli.
AudiS4
Nováček

Odeslat příspěvekod Brus 16. 8. 2006 12:42

to už by snad bylo lepší jet po rakouských dálnicích až do villachu a za ním odbočit na loiblpass, je to tam nádherná projížďka v kopcích žádný provoz, a na druhé straně se jen sjede z kopce a je tam dálnice do ljublany, je to kousek
Brus
Inventář

Odeslat příspěvekod jakotlik 16. 8. 2006 13:02

Jel jsem letos na Istrii cca před 14 dny. Slovinské dálnice jsou lepší než naše a výrazně levnější než Chorvatské. Cesta hranice Rakouska- Maribor-Ljublana-Postojna, kde jsem sjížděl z dálnice stála asi 10 EUR + -. Vracejí i Eura když si řekneš mě vraceli z 50 eurovky. V Mariboru jsem byl v zácpě do Chorvatska, ale poměrně brzy měníš směr na Ljublanu a nejedeš z hlavním proudem na Zagreb .Přeji hezkou cestu a lepší počasí než jsem měl já
jakotlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JisHii 16. 8. 2006 21:29

Ve slovinsku na mytech berou eura, vracej eura. V chorvatsku newim tam sem platil mistni menou ale berou tam i karty! Jinka benal je vesmes stejnej, ale sem zvyklej ve slovinsku na posledni benzince (Petrol v/pred/za Ptuji) plnou, pac pak dojedu do destinace najednou o dalnici. Jo uz sem si vzpomel ze benzin byl levnejsi vo korunu nez v Chorvatsku. Jo uprime fakt se nad tim zamejslite nad tema korunama? Me neprijde jestli na ceste usetrim 500 nebo ne podstatny, Stejne bych je utratil ....
JisHii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JisHii 16. 8. 2006 21:30

JisHii píše:Ve slovinsku na mytech berou eura, vracej eura. V chorvatsku newim tam sem platil mistni menou ale berou tam i karty! Jinka benal je vesmes stejnej, ale sem zvyklej ve slovinsku na posledni benzince (Petrol v/pred/za Ptuji) plnou, pac pak dojedu do destinace najednou o dalnici. Jo uz sem si vzpomel ze benzin byl levnejsi vo korunu nez v Chorvatsku. Jo uprime fakt se nad tim zamejslite nad tema korunama? Me neprijde jestli na ceste usetrim 500 nebo ne podstatny, Stejne bych je utratil ....

Apropos bylo to v pulce cervence this year
JisHii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 17. 8. 2006 05:47

Od půlky 2007 se ve Slovinsku bude platit Eurem,takže toto vše odpadne.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Jirinac 17. 8. 2006 06:25

Byl jsem tam minulý týden. Poplatky platíš v eurech a vrací ti taky eura, karty berou taky.
Jirinac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Haya1 17. 8. 2006 07:12

jezdil jsem vždy Itálii a tam berou ( VISA, EC/MC ) karty v pohodě, ve Slovinsku a Chorvatsku fakt neberou? :hm
Motorkář uz jen duší (první moto-Pionýr v 10, auto Škoda 1202 STW v 16 letech...)
Haya1
Nováček