Převod auta co a jak ?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod X-men 14. 3. 2015 09:03

Dobrý den,
v neděli 15.3 budu prodávat auto pán už ho vyděl vyzkoušel i z mechanikem a řekli ano.
Bude tento postup prodeje správný:
1 Podepíšeme smlouvu pán zaplatí
2 Dám mu klíče , jeho smlouvu, kopii velkého techničáku a malého.Nevím jestli i zelenou kartu.
3 pán jak si odveze auto udělá si hned pojištění(povinné ručení) - bude mu stačit kopie techničáku a smlova
4 pátek 20.3 bych sním zajel na evidenční kontrolu (originály techničáku nechám u sebe)
5 v pondělí 23.3 zajdeme na přepis vozu. tam mu dám velký techničák, já z kopii velkého techničáku a smlouvou o prodeji půjdu zrušit pojistku(povinné ručení )

Je to tak dobře? Mám strach aby pán z autem něco v té době do přepisu neprovedl a nešlo to zamnou.
Děkuji za odpověď
"Nenutim nikoho, aby mi uvěřil,já dukaz nepotřebuji. . ." Bram Stoker
X-men
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 3. 2015 10:04

To je samozrejme problem a nema to rozumne reseni.
Ty ***** ourednicky proste zase prenesli svoje problemy na lidi, misto aby se proces zjednodusil, je v podstate pro lidi extremne nebezpecny, sankce za kazdou pi.ovinu jsou likvidacni.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Lacomme 14. 3. 2015 11:05

Myslim ze nejlepsi je mit uredne overenou plnou moc, ve ktere ho zplnomocnis k registraci auta a dalsim vecem, u kterych bys musel byt pritomen i ty.

Pro tebe to ma same vyhody - nebudete spolu muset vyrizovat a litat, slozite se domlouvat, zkratka kupec si to zaridi sam, nezapomel bych do plne moci zapsat formulku, ze prepis auta musi provest napr. do 30 dnu od prodeje.

Pro kupce to ma samozrejme vyhody take - zaridi si to ve svem volnem case sam, byt to bude muset delat v miste, kde je auto prihlaseno, takze pokud je z druheho konce republiky, tak trochu pojeb :-)

PS: Vzor takove plne moci maji myslim dobre zpracovane Acka, takze :arrow:

http://www.aaaauto.cz/cz/plna-moc-prodavajiciho/filet.html?id=905
OIIIIIIO GCH Summit 3.0 MultiJet 184 kW
500X Cross 2.0 MultiJet 103 kW 4x4 AT9

Petr Cibulka vyšetřil kočičku Siderickým kyvadélkem a odhalil, že kočička je Ruský fízl.
Lacomme
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 3. 2015 11:08

No ale co kdyz to neprepise, pak si uplne v riti bez auta a moznosti ho odhlasit, sankce 50 litru atd...Pritom stacilo par drobnych zmen a bylo by po problemu s poloprevodem, napr.:
- k odhlaseni na nekoho plna moc kupujiciho (overena)
- za neprihlaseni v rozumnem terminu sankce vetsi nez ekovypalne
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod X-men 14. 3. 2015 11:45

jsme ze stejného města tak bych tam šel sním přístí pondělí.To chci mít pod kontrolou že je to přepsané.Jde mi o to jestli mi auto můžu zítra prodat a co mu mám dát a co né.
"Nenutim nikoho, aby mi uvěřil,já dukaz nepotřebuji. . ." Bram Stoker
X-men
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lacomme 14. 3. 2015 12:33

JardaB píše:No ale co kdyz to neprepise, pak si uplne v riti bez auta a moznosti ho odhlasit, sankce 50 litru atd...Pritom stacilo par drobnych zmen a bylo by po problemu s poloprevodem, napr.:
- k odhlaseni na nekoho plna moc kupujiciho (overena)
- za neprihlaseni v rozumnem terminu sankce vetsi nez ekovypalne

Tak do kupni smlouvy jeste pripsat, ze kupec se zavazuje prepsat auto do 30 dnu + dukaz ze to prepsal (treba sken TP) v opacnem pripade sankce napr. ve vysi kupni ceny auta - ja vim, je to pak na dlouhe lokty a pravniky, pokud to neudela, ale lepsi nez nic :-)
OIIIIIIO GCH Summit 3.0 MultiJet 184 kW
500X Cross 2.0 MultiJet 103 kW 4x4 AT9

Petr Cibulka vyšetřil kočičku Siderickým kyvadélkem a odhalil, že kočička je Ruský fízl.
Lacomme
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 3. 2015 13:18

Je to spis uplne naprd, muzes se s nim leda soudit s nejistym vysledkem ale urad to zajimat nebude.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod puk123 14. 3. 2015 13:29

Vem si volno a udělejte to během jednoho pracovního dne fšecko.
Pojistku nechť si pán sjedná už dopředu.
Ráno raníčko pán s tebou podepíše smlouvu, dá ti prachy a ty mu klíče. Doklady budeš nosit ty. Skočíte spolu na evidenčku a pak na registr vozidel. Tam mu dáš doklady a může odfrčet.
Ty si se smlouvou půjdeš zrušit pojistku.
Howgh.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Kibitz 14. 3. 2015 15:09

A teď si představ, že musíš dojet do města na druhým konci země, připadá v úvahu jedině víkend, stk nikde otevřená, pov si dopředu nezařídíš, protože přes všechny sliby stejně nevíš 100%, že koupíš. DI nejdřív po víkendu, ale to už musíš mít pov a evidenčku za sebou a ani nevíš, že se na tebe dostane řada.

Koho toto napadlo...
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod evlo 14. 3. 2015 15:38

Nebo - poslu email o POV memu oblibenemu obchodakovi pojistovny , ale pokud nemam, tak nebudu garazovat a psat stryci a znamemu, ale vlezu na toppojisteni.cz (apod., ale me vyhvovuje toppojisteni a mam vyzkouseno, ze funguje a nikdo me nevola), POV potvrzeni a ZK mam za 5m v emailu, jeste nez jsem to odeslal jsem vsak uz prijel na stk a pozadal o provedeni EK, email akorat dopisuji a prikladam fotku TP z telefonu, send, prichazi technik z Evidencky, davam mu klicek, od auta, najizdi na rampu, overuje, odjizdi, v emailu mam ZK, za chvilku me davaji papir o splenene EK v kanceleari, zatim trva proces 10m, jdu o dum vedle, jedna se o magistrat, dmv, klikam na polozku ze chci prevest auto a hnedka me to rekne ke kteru mam jit okynku, rikam, ze chci napsat na sebe auto, pani neni uplne mila, ale jde na to, no dostavame se k zelene karte, tak na mobilu ji nestaci, tak jdu na informace, tam me reknou email kam zeleno kartu poslat, forward, vytisknou zk, jdu zpet k okynku, [myslim, ze zk od minuleho majitele, ktera je stale platna, coz bude, by vsak stacit mela] pani to zatim stihla vse prepsat, platim 800 v hotovosti a je to, predtim jsem dal 350 za ek, slo by to levneji, samozrejme, ale takhle mam za 150 hotovo za 25m prepsano, nebylo to tak narocne. Pamatuji si, pred lety kdyz jsem kupoval ojetinu a chtel ji prepsat to byl proces na nekolik hodin cekani.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 3. 2015 15:49

Ja znam spis tu variantu, ze prijdu na magistrat v 7-8 rano, vyzvednu si listecek a kdyz se vratim v 10, tak aspon uz cekam jen 1-2 hodiny :-P
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod evlo 14. 3. 2015 15:51

JJ no, taky jsem byl hodne prekvapenej.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kibitz 14. 3. 2015 16:18

A pak, že máš nějaký problémy, evlíku :-P Nebo je to zase virtuál evlosmíru?

Bohužel je to popis ideálního souběhu okolností. V mnou popisovaném případu imho při současném stavu věci těžko řešitelné.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod evlo 14. 3. 2015 16:46

Ne, to je popis toho jak jsem realne v ct nebo st (ted nevim) prihlasoval miatu. A nevim zas jake virtual veci dpc, ze mam problem koupit dum, na mam, to neni nic virtualniho.

Konkretne na Bodhdalci jsem to takto prihlasil a to jsem tam prijel v 9.00 tj. v Praze asi v dobe nejvetsiho ranniho naporu.

Na pojistovaka jsem ziskal kontakt na garazi. Zatim nejlepsi co jsem zazil, zadne keci kolem, zadne volani - napisu co chci pojistit a jak a ma to obratem hotovo.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kibitz 14. 3. 2015 17:12

No v rámci jednoho města asi problém moc není.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Předchozí stránkaDalší stránka