Můžu stát bezplatně na chodníku u placeného parkoviště?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod honza55 28. 7. 2006 11:52

Můžu stát s mopedem bezplatně na chodníku u kterého je placené a hlídané parkoviště? Když jsem od tamtud odjížděl, tak ten co to tam kasíruje měl blbé kecy a říkal, že mě příště vyhodí. Jestli je chodník na pozemku společnosti co kasíruje auta nebo jestli patří městu to nevím, ale je veřejně přístupný. Tak jak to teda je?
honza55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oscar 28. 7. 2006 11:53

proc jezdis s mopedem na chodnik?
Psychotik je, zjednodušeně řečeno, člověk, žijící ve svém vlastním světě, obtížně rozlišující představy a realitu - petrumr.
oscar
Inventář

Odeslat příspěvekod druzicka 28. 7. 2006 12:05

oscar píše:proc jezdis s mopedem na chodnik?

Protoze kdyz ho tlaci, tak je chodec 8)
Dacia Logan 1.5 dci, modra Marine
druzicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod honza55 28. 7. 2006 12:14

zastavim u chodniku, a odtlacim ho na nej. Ted mne zajima jetli ho tam muzu nechat nebo jestli mne muze nekdo vyhodit. A parkuju tam proto, ze jinde neni misto.
honza55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Name_and_Surname 28. 7. 2006 12:16

Dobrá - chytrému napověz, blbého...

Chodník je STAVBA na pozemku. Jde o to, jak je tento pozemek vedený v katastru (nejlépe: ostatní plocha - komunikace) a jak byla zkolaudována stavba "chodník". Běžně se totiž kolauduje chodník jako součást pozemní komunikace vedoucí kolem něj a pak je to jasné. Řidič smí užít pozemní komunikaci... viz zákon.

Ale pozor, jedná se jen o chodník sousedící se silnicí a oddělený obrubníkem.Takže až vás někoho budou pokutovat MP za to, že jste jedním kolem najeli na obrubník a parkujete tedy na chodníku... neplatit, ve správním řízení si zjistit věci na katastru a stavebním úřadě a poslat MP do pr...
Je jen otázka času, kdy to nerozdejcháte... :-)
Name_and_Surname
Nováček

Odeslat příspěvekod Ota 28. 7. 2006 12:17

Paragraf 53 zakona 361.

(2) Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak.

Dále je uvedena výjimka pro vedení kola nebo mopedu, nikoliv pro parkování.
Ota
Štamgast

Odeslat příspěvekod honza55 28. 7. 2006 14:26

Name_and_Surname: asi jsi si to spatne precetl. Bavim se tady o mopedu nikoli o aute.

Ota: ano, vedu moped - jsem chodec. Pak moped necham na chodniku. Zakazuje to neco? O parkovani mopedu na chodniku jsem nic nenasel - tudiz by to melo byt povolene.
honza55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MKMAN 28. 7. 2006 14:56

muzes ja mam 200vku a pravidelne u florence kdyz si jezdim ridici autobusu vyzvednout nejake papiry co mi posilaji nasi tak tlacim tuhle 200vku s oduvodnenim ze vypla padesatka co tlacim je kolo :]

zatim to vzdy roslo, moped bych neresil akorat bych opravdu sesednul.

a proc moped/motorka na chodniku? protoze jsme v cechcach kde se krade i rozprasovac za 150 czk z konce hadice (k cemu nekomu byl?) proste chodnik je jedine misto kde to kotvim k znackam.
MKMAN
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Mitch 28. 7. 2006 16:48

No je lepsi ho nechat na chodniku, ze silnici ti ho nalozi a odvezou na bazar :-)
Ja bych radsi zaplatil par kacek, a byl klidnej ze ho hlida ten prdjola
Mitch
Lambokiller