Měření spotřeby

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod javim 24. 7. 2006 20:28

Pak je zde ještě jedna možnost ... když je někomu líto natankovat do plna (asi to stojí moc peněz :) ... vyjet nádrž do sucha ... natankovat známé množství paliva (třeba "za stovku") a zase do sucha ... a pak už jen ta vysokoškolská matematika ... ale nevím, zda to nebude ve výsledku dražší způsob měření :)
javim
Nováček

Odeslat příspěvekod King of Potato People 24. 7. 2006 20:33

tak at nam to ZABA zmeri navrhuji zalozit sbirku na plnou nadrz. je to jen 3.300,- uzivatelu je dost a nikoho deset Kc nezabije a kdyz tak mu zbyde na pivko.
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod Miro_II 24. 7. 2006 20:35

takyby me zajimalo jak se ten programek menuje, rad bych porovnal udaje z PP,jestli to meri aspon trosku presne
Miro_II
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kepke 24. 7. 2006 20:40

prográmek se jmenuje spotřeba...mám verzi pro N6230i, tak klidně SZ :wink:
miluju sílu 5000 poníků...
s2 combi
kepke
Štamgast

Odeslat příspěvekod mole 24. 7. 2006 20:41

JencekSF píše:tak at nam to ZABA zmeri navrhuji zalozit sbirku na plnou nadrz. je to jen 3.300,- uzivatelu je dost a nikoho deset Kc nezabije a kdyz tak mu zbyde na pivko.

a potom se složí všichni na mojí plnou nárdž :) bude to levnějši... jen 1800 8)
Opel Astra H Caravan 1.8 LPG
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod King of Potato People 24. 7. 2006 20:44

mole socialni citeni s obecne slabsi socialni skupinou vysokoskolskych absolventu musi byt :D
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod mole 24. 7. 2006 20:45

JencekSF: od října budu taky vysokoškolák :)
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod King of Potato People 24. 7. 2006 20:52

ale to jeste stale nemas ukoncene vysokoskolske studium.

Hlavne se drz hesla : lepsi za 7 let poradne udelanej bakalar, nez za 5 uspechanej inzenyr :D
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod mole 24. 7. 2006 20:54

JencekSF: vezu si to k srdci :wink: :D
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod Johník 24. 7. 2006 21:21

[quote="Johník";
Placená aplikace nebo zdarma? ... jak se ten *.jar soubor prosim te jmenuje??/quote]

Je to zadarmo a jmenuje se to spotřeba....případně můžu poslat na mail...mám to v PC.
Car: Corollka "Modroočko"
Phone: SE W810i + 2GB + HPM-70 and Nokia 6210
Comp: Intel C2D E6850, 2x1GB RAM Geil, GF NX8800GTX MSI OC, 2x 320GB a 1x 200GB HDD, Seasonic 550W, Eizo S2031W.
Johník
Nováček

Odeslat příspěvekod MiRoX 24. 7. 2006 22:32

Nevím, jak u jiných vozů, ale Škoda Fabia zvukově a světelně signalisuje stav, kdy v nádrži zbývá 7,5l paliva.

Stačí si počkat na takovýto moment, z kanystru dolít například 10 litrů a jezdit do dalšího "pípnutí".

Edit: doplnění jednotek u paliva
Naposledy upravil MiRoX dne 24. 7. 2006 22:33, celkově upraveno 1
MiRoX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarda2 24. 7. 2006 22:33

p0etrik píše:Jarda2: Nevim proc ti dela takovy problem, kdyz uz ne prijmout, tak se alespon zamyslet nad nazorem druheho, a kdyztak se jej snazit vyvratit necim podlozenymi argumenty, nez kecama typu "tak to neni a dokaz ze jo", pricemz takhle reagujes na jakakoliv fakta.
Ty jsi totiz typicky priklad cloveka, ktery, kdyz si usmysli ze je zeme placata, tak to bude tvrdit i ve chvili, kdy jej vynesou na obeznou drahu a ukazou mu, ze opravdu neni. Ty bys zrejme tvrdil, ze ti to pousti z videa do krytu helmy a "dokazte mne ze ne".

Ale to je tvuj problem, ne muj.
Tak to jsi trochu přehnal. Já se nad tvým názorem zamyslel, jinak bych v něm nenašel trhlinky, na které jsem tě upozornil v tématu "Spotřeba LADA 2110 8V vs. ŠKODA FABIA HTP 6V":
Aquote="Jarda2"]
p0etrik píše:Teplota rozehrateho automobilu, nebudeme prehanet, dejme tomu 45°C../quote]Matematicky popsat fyzikální proces je nesmírně složité a každé zjednodušení vede ke značným nepřesnostem. Už tvůj první předpoklad je zcela chybný. Teplota nádrže u auta mohla být max. 30°C.
Dále je třeba vzít v potaz, že v nádrži bylo cca 13 l benzinu, s nímž se tankovaný benzín začal okamžitě mísit a měnit svou teplotu a objem. Mezi 1 a 2 vypnutím pistole jsme dělali pauzu = další čas na změnu teploty. Proud při tankování je silný, a mísení paliva jistě intenzivní.
Ke stejným procesům docházelo i při dočerpávání paliva, což zcela zanedbáváš a jednoduše přičítáš 1,05 l.
Dále neznáš výslednou teplotu paliva v nádrži - za poměrně krátkou dobu testu se jistě palivo v nádrži, ochlazené dotankovaným benzinem, nezahřálo na teplotu okolí.
Když vezmeš v úvahu tyto připomínky (a jistě nejsou vyčerpávající), dojdeš jistě k výrazně menší odchylce. Nakonec by se mohl ukázat jako poměrně přesný údaj PP (4.8 l/100km).t/quote]

Na mé připomínky si nereagoval a místo toho tu děláš ukvapené a nevhodné závěry.
Čím ještě chceš podložit mé tvrzení, že teplota nádrže nemohla být 45°C? Copak si to z uvedeného vysvětlení nepochopil?
Čím je podloženo tvé tvrzení, že teplota paliva byla 45°C?
Vypočítal si nesmysl, protože si vycházel ze špatných předpokladů a mě tu budeš obviňovat?
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod Mesuge 24. 7. 2006 22:44

Dela se i udelatko ktere napojis do OBDII a meri mpg i km/L bohuzel to stoji skoro 200babek takze pro nasince nic moc, ale pri dnesnich a hlavne budoucich cenach phm se to muze zaplatit velice rychle..

Ovsem staci i bezne poucky, nejezdit vic jak 90-95km (mam stesti na me trase nejsou kamiony), zavrene okynka, dat aerodekly vsude kam se da i do spodu, spravne nahustene gumy a pravidelne kontrolovat, projit si s mapou/gps teren a porovnat alternativni trasy kvuli nizsimu stoupani atd..

=> neni problem pak po chvilce treningu snizit spotrebu o 40% i vice..
Mesuge
Nováček

Odeslat příspěvekod p0etrik 24. 7. 2006 23:07

Jarda: Tak to se omlouvam, tvou predchozi reakci jsem necetl. Ale stejne mne pises:

Jarda2 píše:Už tvůj první předpoklad je zcela chybný. Teplota nádrže u auta mohla být max. 30°C. ./quote]
Jarda2 píše:Čím ještě chceš podložit mé tvrzení, že teplota nádrže nemohla být 45°C? Copak si to z uvedeného vysvětlení nepochopil?
Čím je podloženo tvé tvrzení, že teplota paliva byla 45°C? o/quote]
A jsme totiz tam kde jsme byli. Tve nicim nepodlozene tvrzeni ze teplota nadrze mohla byt max. 30°C je etalon, a ja mam dokazovat ze nadrz nemohla mit 45°C. Cim je podlozeno tve tvrzeni, ze teplota nadrze mohla byt max. 30°C?

Navic, pokud ses nad mou "teorii" o tepelne roztaznosti zamyslel, proc mne tu pises takove trapne vysmesky, jako kquote="Jarda2"]A co tvoje oblíbená tepelná roztažnost? :D /quote]?

Navic jsi vse zakoncil typickou "Jardovinou":
Jarda2 píše:Vypočítal si nesmysl, protože si vycházel ze špatných předpokladů a mě tu budeš obviňovat?o/quote]

Tj. opet naprosto nepodlozene tvrzeni, ktere je brano za etalon, ale ja i pres vynesena fakta ktera mou verzi podporuji, proste "nemam pravdu". Proc jsi treba nevzal me vypocty, nezahrnul do nich sve predpoklady a nerekl "nemohlo by to byt spis takhle"? Proc nekdy neskusis prijit s nejakym vlastnim resenim, nez z pouhym tvrzenim "vymyslel jsi blbost"?

S tebou se mne diskutuje asi nejhur ze vsech stalych navstevniku Autorevue, protoze ty nikdy na zadnou diskuzi nepristoupis, protoze kdyz mas jiny nazor nez ten druhy, reagujes pokazde stejne: "To je blbost a dokaz mne ze ne".
Naposledy upravil p0etrik dne 24. 7. 2006 23:21, celkově upraveno 1
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod King of Potato People 24. 7. 2006 23:17

ja bych vsechna tvrzeni vymenil za ethanol. Tak doslo k chybe pri mereni, ktera se da s odvolanim na PP tolerovat.... kuci neblbnete, jestli 4,5 nebo 4,8 nebo 5,5 vzdyt je to jedno a HTP jezdi za podobne penizky jak 1,5 8V :D
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Předchozí stránkaDalší stránka