Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
JencekSF píše:tak at nam to ZABA zmeri navrhuji zalozit sbirku na plnou nadrz. je to jen 3.300,- uzivatelu je dost a nikoho deset Kc nezabije a kdyz tak mu zbyde na pivko.
Tak to jsi trochu přehnal. Já se nad tvým názorem zamyslel, jinak bych v něm nenašel trhlinky, na které jsem tě upozornil v tématu "Spotřeba LADA 2110 8V vs. ŠKODA FABIA HTP 6V":p0etrik píše:Jarda2: Nevim proc ti dela takovy problem, kdyz uz ne prijmout, tak se alespon zamyslet nad nazorem druheho, a kdyztak se jej snazit vyvratit necim podlozenymi argumenty, nez kecama typu "tak to neni a dokaz ze jo", pricemz takhle reagujes na jakakoliv fakta.
Ty jsi totiz typicky priklad cloveka, ktery, kdyz si usmysli ze je zeme placata, tak to bude tvrdit i ve chvili, kdy jej vynesou na obeznou drahu a ukazou mu, ze opravdu neni. Ty bys zrejme tvrdil, ze ti to pousti z videa do krytu helmy a "dokazte mne ze ne".
Ale to je tvuj problem, ne muj.
p0etrik píše:Teplota rozehrateho automobilu, nebudeme prehanet, dejme tomu 45°C../quote]Matematicky popsat fyzikální proces je nesmírně složité a každé zjednodušení vede ke značným nepřesnostem. Už tvůj první předpoklad je zcela chybný. Teplota nádrže u auta mohla být max. 30°C.
Dále je třeba vzít v potaz, že v nádrži bylo cca 13 l benzinu, s nímž se tankovaný benzín začal okamžitě mísit a měnit svou teplotu a objem. Mezi 1 a 2 vypnutím pistole jsme dělali pauzu = další čas na změnu teploty. Proud při tankování je silný, a mísení paliva jistě intenzivní.
Ke stejným procesům docházelo i při dočerpávání paliva, což zcela zanedbáváš a jednoduše přičítáš 1,05 l.
Dále neznáš výslednou teplotu paliva v nádrži - za poměrně krátkou dobu testu se jistě palivo v nádrži, ochlazené dotankovaným benzinem, nezahřálo na teplotu okolí.
Když vezmeš v úvahu tyto připomínky (a jistě nejsou vyčerpávající), dojdeš jistě k výrazně menší odchylce. Nakonec by se mohl ukázat jako poměrně přesný údaj PP (4.8 l/100km).t/quote]
Jarda2 píše:Už tvůj první předpoklad je zcela chybný. Teplota nádrže u auta mohla být max. 30°C. ./quote]Jarda2 píše:Čím ještě chceš podložit mé tvrzení, že teplota nádrže nemohla být 45°C? Copak si to z uvedeného vysvětlení nepochopil?
Čím je podloženo tvé tvrzení, že teplota paliva byla 45°C? o/quote]
A jsme totiz tam kde jsme byli. Tve nicim nepodlozene tvrzeni ze teplota nadrze mohla byt max. 30°C je etalon, a ja mam dokazovat ze nadrz nemohla mit 45°C. Cim je podlozeno tve tvrzeni, ze teplota nadrze mohla byt max. 30°C?
Navic, pokud ses nad mou "teorii" o tepelne roztaznosti zamyslel, proc mne tu pises takove trapne vysmesky, jako kquote="Jarda2"]A co tvoje oblíbená tepelná roztažnost?/quote]?
Navic jsi vse zakoncil typickou "Jardovinou":Jarda2 píše:Vypočítal si nesmysl, protože si vycházel ze špatných předpokladů a mě tu budeš obviňovat?o/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků