Vsichni se boji (i kvuli Bimbasovu straseni) predjizdet cyklisty treba na plne care nebo zakazu predjizdeni, ale mam pocit ze to zakazano neni. Co jsem nasel v zakone?
"Podélná čára souvislá" (č. V 1a), "Dvojitá podélná čára souvislá" (č. V 1b); jsou-li značkou č. V 1a nebo značkou č. V 1b odděleny jízdní pruhy s protisměrným provozem, musí řidič jet vpravo od této značky; značku č. V 1a je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci; značky č. V 1a se na stezce pro chodce a cyklisty označené značkou č. C 10a rovněž užívá pro oddělení pruhu pro chodce a pruhu pro cyklisty; značku č. V 1b je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění,
Oddelil jsem to barevne at je jasne videt co k cemu patri.
"Zákaz předjíždění" (č. B 21a), která zakazuje řidiči předjíždět motorové vozidlo vlevo; motocykl bez postranního vozíku lze předjíždět; značka ukončuje platnost značky č. B 22a,
Zaver? Cyklistu mozno predjet i na zakazu predjizdeni.
Predjizdeni na plne care neni podle mne "predjizdeni tam, kde je to zakazano", ale pouze prejeti plne cary, ktere by melo byt dal trestano jako nejmene zavazny prestupek.
Muze se vyjadrit nejaky pravnik a kdyztak to vyvratit?