Pokuta od městské policie

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 6. 2006 15:47

cernymotyl píše:Buď chlap a nes za svoje činy zodpovědnost.s/quote]

ObrázekObrázek Mr. Green
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod ExFun 9. 6. 2006 15:58

[quote="Pavel Mareš";Oni to napsali šalamounsky.

Pokud majitel neoznámí,kdo vůz řídil,tak se postih bude vztahovat na něj.

ALE! To vůbec nic nezměnilo na možnosti odmítnout vypovídat kvůli "osobě blízké".

Takže to zůstává.Ty totiž víš kdo vůz řídil,ale jelikož bys postih mohl považovat za újmu svou odmítneš výpověď. /quote]

mohl bys mi říct, kde to tam je?
OOOO Audi TDI Power
VW Golf Power
Beyond Fun´s life .....
Use Your IQ....
IMHO
ExFun
Štamgast

Odeslat příspěvekod ExFun 9. 6. 2006 16:02

aha
§10
3) Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení tohoto zákona; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu.14d
OOOO Audi TDI Power
VW Golf Power
Beyond Fun´s life .....
Use Your IQ....
IMHO
ExFun
Štamgast

Odeslat příspěvekod ExFun 9. 6. 2006 16:04

a odkaz na

§ 60

Podávání vysvětlení

(1) Každý je povinen podat správním orgánům nezbytné vysvětlení k prověření došlého oznámení o přestupku; podání vysvětlení může být odepřeno, jestliže by takovým osobám nebo osobám jim blízkým (§ 68 odst. 4) hrozilo nebezpečí postihu za přestupek, popřípadě za trestný čin nebo by porušily státní nebo služební tajemství anebo zákonem výslovně uloženou nebo uznanou povinnost mlčenlivosti.

(2) Tomu, kdo se bez závažných důvodů nedostaví na výzvu ke správnímu orgánu k podání vysvětlení podle odstavce 1, nebo tomu, kdo bezdůvodně podání vysvětlení odmítá, může správní orgán uložit pořádkovou pokutu až do výše 5000 Kč.

(3) Pořádková pokuta uložená orgánem obce je příjmem této obce. Pořádková pokuta uložená jiným správním orgánem České republiky je příjmem státního rozpočtu České republiky.
OOOO Audi TDI Power
VW Golf Power
Beyond Fun´s life .....
Use Your IQ....
IMHO
ExFun
Štamgast

Odeslat příspěvekod ExFun 9. 6. 2006 16:05

tak to je v pohodě, to ty potvory osoby blízké zase budou páchat všechno 8)

Čili za nového zákona bude platit ještě víc - nesmět nechat se chytit 8)
OOOO Audi TDI Power
VW Golf Power
Beyond Fun´s life .....
Use Your IQ....
IMHO
ExFun
Štamgast

Odeslat příspěvekod JackNO.1 9. 6. 2006 17:45

Pavel Mareš + Exfun: no z toho co jste napsali mi tak nějak vyznívá, že sice můžu odmítnout výpověď, ale pak se přestupek vztahuje na vlastníka a vlastník pokutu musí zaplatit, ne?
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Předseda 9. 6. 2006 17:46

Jack: taky si myslim...každopadne tohle to cajti zkusej .
I shock the angel in you...
Is that what devils do?

I need to know now - can you love me again?
Předseda
Veterán

Odeslat příspěvekod p0etrik 9. 6. 2006 17:48

JackNO.1 píše:Pavel Mareš + Exfun: no z toho co jste napsali mi tak nějak vyznívá, že sice můžu odmítnout výpověď, ale pak se přestupek vztahuje na vlastníka a vlastník pokutu musí zaplatit, ne?
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Kibitz 9. 6. 2006 18:00

Samozrejme ti nemuzou dat pokutu za neco cos neudelal.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod dddmmm 9. 6. 2006 18:11

a co kamery, jsou dneska na kazdym rohu. a co jsem videl u nas, pošli parkoviste s parkomatem, nasli neplatice, zavolaji at se bratri kouknou na kameru. a ty asi nestihnes sledovat odkud zrovna te vidi velky bratr. pak ti to predhodi na urade jako dukaz ze jsi ridil ty a krivě vypovídal a máš to za pár tisíc za parkování a krivá výpověd na krku.
tak jak se bránit kamerování ...
dddmmm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JackNO.1 9. 6. 2006 18:28

p0etrik píše:
JackNO.1 píše:Pavel Mareš + Exfun: no z toho co jste napsali mi tak nějak vyznívá, že sice můžu odmítnout výpověď, ale pak se přestupek vztahuje na vlastníka a vlastník pokutu musí zaplatit, ne?
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod JackNO.1 9. 6. 2006 18:31

dddmmm píše:a co kamery, jsou dneska na kazdym rohu. a co jsem videl u nas, pošli parkoviste s parkomatem, nasli neplatice, zavolaji at se bratri kouknou na kameru. a ty asi nestihnes sledovat odkud zrovna te vidi velky bratr. pak ti to predhodi na urade jako dukaz ze jsi ridil ty a krivě vypovídal a máš to za pár tisíc za parkování a krivá výpověd na krku.
tak jak se bránit kamerování ...a/quote]

Kamer bych se já osobně nebál... Aspoň v Brně teda na každým rohu nejsou. A jak Ti jako podle záznamu kamery dokážou, žes to řídil ty a ne tvoje dvojče, případně strašně podobnej bratranec? :-)
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 9. 6. 2006 18:46

Jack: Vždyť to ExFun již našel.Viz výše.Ty se budeš ohánět tím druhým paragrafem co psal ExFun.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 9. 6. 2006 18:49

Jinak četl jsem nějaký rozbor a tam právník vysvětlil,že to napsali tak,že to vypadá,že to s tou blízkou osobou už nepůjde.Ale pak dodal,že půjde.Vysvětlil to velmi lidově tak,že přece nepráskne člověk bráchu aby platil pokutu!
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod ExFun 9. 6. 2006 19:03

Jack: asi takhle. Máš to výše. Z toho jak to napsal PM to vyznívalo i mě, jak jsi to napsal.

Tak jsem to našel ve znění zákona. Máš povinnost sdělit, kdo řídil auto a u toho odkaz do jiného zákona s tím, že ustanovení toho dalšího zákona není dotčeno. To jiné ustanovení zákona říká, že nemusíš prásknout osobu blízkou.

8)
OOOO Audi TDI Power
VW Golf Power
Beyond Fun´s life .....
Use Your IQ....
IMHO
ExFun
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka