Pokuta od městské policie

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ha::rry 9. 6. 2006 09:08

Včera mi došlo (nedoporučeně!!) předvolání od MP Brno, abych přišel vysvětlit přestupek. Stál jsem cca. 30 min. v zákazu stání, v řadě dalších asi 15 aut.
Mám na to vůbec reagovat, když to nedošlo doporučenou poštou? Jinak tam vyzývají, že krom vlastníka vozidla se musí dostavit i osoba, která tam to vozidlo zaparkovala (na to snad nemají právo, přece nemusím vypovídat třeba na rodinnýho příslušníka apod.)?!

Co mám dělat? Mám to brát vážně nebo na ně kašlat nebo tam jít a nevypovídat s tím, že já vlastník jsem tam to auto nepostavil nebo si sehnat kartu vozíčkáře a jet je zprcat, že pokutujou invalidy nebo ...

díky za Vaše postřehy a názory :wink:
life is simple ... sleep, eat & ski
prozatimní stav konta: 0 :-)
ha::rry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek71 9. 6. 2006 09:10

Pokiaľ to prišlo normálne, nedoporučene, tak by som sa na to zvysoka... :-)
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Inventář

Odeslat příspěvekod ha::rry 9. 6. 2006 09:14

Marek71 píše:Pokiaľ to prišlo normálne, nedoporučene, tak by som sa na to zvysoka... :-) /quote]

taky jsem si říkal, ale je tam psaný, že pokud se nedostavím, tak podle §11/8 zákona č. 553/91 Sb. mě můžou předvést, na což si myslím, že MP nemá už vůbec právo ...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SirTom 9. 6. 2006 09:19

zahoď to a kdyby něco tak jsi přece nikdy nic nedostal..
SirTom
Nováček

Odeslat příspěvekod MAN737 9. 6. 2006 09:22

Podle jiného paragrafu se s kýmkoli můžeš soudit o cokoliv...
Nedoporučená pošta je bezpředmětná..
Na druhou stranu se Ti může stát,že Ti tu pokutu,kdybys jim ji podepsal,a neuhradil,strhnou z účtu..
MAN737
Štamgast

Odeslat příspěvekod Marek71 9. 6. 2006 09:33

Moc to riešiš... to je to isté, ako keby ti zanechali lístok za stieračom. Tie lístky automaticky vyhadzujem, však to mohol odfúknuť vietor, rozmočiť dážď a podobne... a to isté s obyčajnou poštou, nemajú potvrdenie, že si si ju prevzal.
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Inventář

Odeslat příspěvekod Goggy 9. 6. 2006 09:40

Az to dostanes podruhy a doporucene tak tam dojdi a dej jim ty 3 stovky. Nemas stat na zakazu stani.
Neaktivní
Pro kontakt použijte ICQ.
Goggy
Inventář

Odeslat příspěvekod Deli 9. 6. 2006 09:48

Goggy: Tak třeba tam nestál, ale jen zastavil ;)
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod tomx (novy) 9. 6. 2006 09:55

30minut...............stání
mě přijdo trapný takový ty výmluvy, je to moje auto, ale já to neřídil a nevím kdo to řídil pozor2
Všichni kritizujou, když se nějkdo chová jak nemá, ale na druhou stranu všichni vymejšlej jak co odrbat a s něčím vyjebat....
Jezdim po Praze 11 let a za špatný parkování jsem ještě neplatil...
a serou mě ty co parkujou jak prasata, jen aby nemuseli jít kus pěšky. Prostě zaparkuju kousek dál, kde to jde a dojdu.
Tak a te´d čekám na ukamenování........ 8)
tomx (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goggy 9. 6. 2006 09:59

"Zastavit znamena uvest vozidlo do klidu na dobu nezbytne nutnou k neprodlenemu nastoupeni nebo vystoupeni prepravovanych osob a nebo k neprodlenemu nalozeni nebo slozeni nakladu"
Neaktivní
Pro kontakt použijte ICQ.
Goggy
Inventář

Odeslat příspěvekod Deli 9. 6. 2006 10:03

goggy: Jj, s tím bych tam šel 8)
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod SirTom 9. 6. 2006 10:07

to tomx:
kamenovat tě nebudu, možná taky jde o to kde bydlíš. V některých částech je problém zaparkovat jakkoliv a nejde vůbec o to "kousek dojít".
Už jsem v Praze pár pokut za parkování dostal, ale většina z nich byla naprosto nesmyslná (např. pokuta za stání jedním kolem na 3 m širokém chodníku ve snaze nečouhat tolik do ulice; pokuta udělená na stání na zasněženém přechodu bez dalšího označení v 23:55 apod)
SirTom
Nováček

Odeslat příspěvekod tomx (novy) 9. 6. 2006 10:21

já chápu že je rozdíl parkovat v okrajových částech a v centru.....
ikdyž je fak že odpoledne a večer si sídliště s centrem nezadají....
taky se mi stalo, že v dDjvicích nebo na Vinohradech jsem jel několikrát kolem bloku (kvůli jednosměrkám nešlo jinak) než se mi podařilo najít místečko.......
Na druhou stranu je fakt, že někteří MP jou zbytečně horliví a jsou schopni pokutovat i menší zlo než by vzniklo "parkováním podle přepisů, ale je i pravdou, že kdyby se prošli po sídlišti tak tam můžu rozdat pokut jak máku, stání v křižovatce, před přechodem atd... No zatím se mi pokuta vyhnula a dělám pro to všechno i dál...
tomx (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ha::rry 9. 6. 2006 10:23

pánové, ano, uznávám, že jsou nějaká pravidla chování, která se mají obecně dodržovat, souhlas!
dostal jsem zatím cca. 5 pokut, vždy od státních poldů a uznávám, že měli důvod je dát, vždy moje jednání porušilo pravidla a mohlo někoho omezit ... a zaplatil jsem bez keců a podruhé se snažím něco podobného nedělat!
ale u organizací typu městských cajzlů, kteří jen dávají boty a chytají pobíhající psi a kočky si nehodlám nechat líbit fakt, že mě bude lojza s upocenou maturitou a pendrekem u pasu buzerovat za něco, co je "na denním pořádku" - viz např. centrum Brna kolem nemocnice u Sv. Anny, kde je zákaz stání všude a ještě jsem tam neviděl nikdy prázdno bez parkujících aut (i já bych parkoval jinde, kdyby někde byl flek, parkingu je zoufale nedostatek už roky a když se člověk proti měšťákovi ohradí s námitkou, že opravdu není kde stát, tak mu s debilním úsměvem řeknou, ať se obrátí na stavební odbor magistrátu) ...
takže podtrženo sečteno nehodlám sponzorovat orgány, který místo toho aby napomáhali veřejnému pořádku a občanům města (a navrhovali úpravy tak, aby to město bylo moderní a sloužilo jeho obyvatelům), tak je raději buzerujou za kraviny, za které když ode mě vyberou nějakých pár kapříků, tak dalších 14 dní nikoho na stejným místě nepotřebujou pokutovat, protože jsme to zalepili my co jsme tam stáli dřív - vlastně když se člověk trefí mimo cykly, kdy maj měšťáci málo lowů, tak tam beztrestně může parkovat pořád ...

ať žije kocourkov!
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hallda 9. 6. 2006 10:41

ja bych to moc neresil - myslim ze tohle panove MP nevyresej nikdy - teda az se prestanou zabyvat kokotarnama a budou poradne pracovat - totiz me taky prislo taky jsem tam byl ale jelikoz sem panovi v cerne kosili vysvetlil (zuril pak jak pes) tak jsem vuuuuubec nic neplatil - teda a mel jsem to s vyhruzkou vsak si na me vzpomenete po 1.7. - Mr. Green - no tak budu stejne vysvetlovat i dale - .... pac jim nehodlam dat ani korunu.................... a nakonec bylo jejich oblibene slovicko : ZMIZTE! :hm
hm hm hm hm mmmmmmmm .......................
-----------------------------------------------------
hallda
Nováček

Další stránka