Jde takhle obejít značku?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod honza55 4. 6. 2006 13:02

Jde to tak? A když ne, tak proč? Je to motorka do 50ccm.
http://sweb.cz/john55/motorka.swf
honza55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod King of Potato People 4. 6. 2006 13:05

ikdyby to nejakym zazrakem bylo dle pravidel mozne, tak ti da policajt pokutu, ptas se proc? zeptej se ho na to sam a dostanes ji dvojnasobnou za nejakou prkotinu :)
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod NiceOne 4. 6. 2006 13:08

Pěší zóna" (č. IP 27a) a "Konec pěší zóny" (č. IP 27b), které označují oblast, například část obce určenou především pro chodce.

Jsi na motorce chodec? Nejses. Takze tato zona neni pro tebe urcena.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod NiceOne 4. 6. 2006 13:12

Mezi zasobovani, dopravni obsluhu a cyklisty asi motorka nepatri, ze? :)
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod bory 4. 6. 2006 13:21

Pánové a co moped se šlapačkami? :D
bory
Nováček

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 4. 6. 2006 13:46

Ty tam můžeš jako chodec pokud motorku budeš celou dobu tlačit.Ale ne jet.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod honza55 4. 6. 2006 14:07

A co kdybych to vzal kolem značky po chodníku? Chodec na chodníku přece není povinen sledovat značky, nebo je chodník pozemní komunikace?
honza55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 4. 6. 2006 14:40

Chodec je účastník provozu a jako takový je povinen značky sledovat.Kdyby to tak nebylo,nemusel bys chodit po přechodu či stát na červeného panáčka.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod CHiP 4. 6. 2006 14:55

Když na pěší zoně budeš bydlet, tak tam vjet můžeš, jinak se ta značka takto obejít nedá :)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod George_Couser 4. 6. 2006 15:34

Hosi, hosi hosii a to mate ridicak? Pkud JDETE vedle motocyklu do 50ccm, tak jste chodec. Ale neplest si to s jizdou na babete, kdy mate vyply motor a slapete, to uz jste ridic. pozor2
George_Couser
Moderátor

Odeslat příspěvekod NiceOne 4. 6. 2006 15:38

George_Couser píše:Hosi, hosi hosii a to mate ridicak? Pkud JDETE vedle motocyklu do 50ccm, tak jste chodec.

Jses chodec a jses ucastnik silnicniho provozu, takze nemuze za znackou nastartovat a jet s tim, ze jsi kolem znacky sel jako chodec takze o tom nevis ze jses v pesi zone :)
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Odeslat příspěvekod honza55 4. 6. 2006 15:45

[quote="Pavel Mareš";Chodec je účastník provozu a jako takový je povinen značky sledovat.Kdyby to tak nebylo,nemusel bys chodit po přechodu či stát na červeného panáčka.o/quote]

můžes mi prosím napsat, podle kterého paragrafu jsi přišel na to, že je chodec na chodníku účastníkem silničního provozu? Ja jsem to nenašel.

§ 2 Vymezení základních pojmů
Pro účely tohoto zákona
a) účastník provozu na pozemních komunikacích je každý, kdo se přímým způsobem účastní provozu na pozemních komunikacích

Takze pokud je chodník pozemní komunikace, tak pak i chodec musí sledovat značky, ale nikde jsem nenasel definici pozemní komunikace nebo chodníku.
honza55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod George_Couser 4. 6. 2006 15:48

NiceOne píše:
George_Couser píše:Hosi, hosi hosii a to mate ridicak? Pkud JDETE vedle motocyklu do 50ccm, tak jste chodec.

Jses chodec a jses ucastnik silnicniho provozu, takze nemuze za znackou nastartovat a jet s tim, ze jsi kolem znacky sel jako chodec takze o tom nevis ze jses v pesi zone :)

Vsak ja jsem nic takoveho nepsal....proste v te zone jet nemuzu....
George_Couser
Moderátor

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 6. 2006 15:52

A co když mě člověk policajt vychytá těsně za značkou, která označuje konec dálnice? Na dálnici mě neviděl, ale jinak jsem se tam prostě dostat nemohl. A nemám známku. Chápete mě? Snad pomůže animace...

http://resize.like.cz/images/1149429316Untitled-1.swf
anonymni

Odeslat příspěvekod NiceOne 4. 6. 2006 15:53

honza55 píše:můžes mi prosím napsat, podle kterého paragrafu jsi přišel na to, že je chodec na chodníku účastníkem silničního provozu? Ja jsem to nenašel.
/quote]

§ 53
"Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat"

Z tohoto jasne plyne ze chodec je ucastnik provozu na pozemnich komunikacich.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Inventář

Další stránka