Škoda způsobená vlastním autem

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Jarousek06 29. 5. 2006 08:20

Jsem vlastníkem dvou automobilů. Stala se mi docela zajímavá věc. Manželka jela jedním autem přede mnou a prostě od auta odlétl kamínek a udělal díru ve skle. Je to fakt jak se říká pěkná haluz. Chystám se, že to vyřeším z povinného ručení. Nemáte někdo s takovou situací zkušenosti? Jelikož jsou obě auta napsaná na mě - možná bych to mohl na pojišťovně vyřešit sám. Byl jsem zatím vždy v roli poškozeného tak nevím jak to probíhá, pokud nehodu způsobí řidič(ka), který není vlastníkem vozidla.
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lehtinen 29. 5. 2006 08:22

Stojí ti výměna okna z ručení za ztrátu bonusů?
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009 - 2023
lehtinen
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod CHiP 29. 5. 2006 08:23

Jarousek06: My k tomu volali policajty, prostě někam s manželkou dojeďte, zavolejte je k nehodě. Řekneš že jste jeli zasebou, odletěl od jednoho auta kamínek druhému do skla, dal jsi jí nějakým způsobem najevo ať zastaví, že se něco děje.
Vždy to v poho zaplatily :)
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod CHiP 29. 5. 2006 08:24

lehtinen píše:Stojí ti výměna okna z ručení za ztrátu bonusů?o/quote]

Když máš dvě auta, tak na druhém už žádné bonusy nemáš :D
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod JardaB 29. 5. 2006 08:30

Mam hlavne dojem, ze v ramci PR nelze hradit skodu na vlastnim aute a dokonce ani blizkych osob (manzelky, pribuznych). A proc by nemel mit bonus na 2. a dalsi auto? Z hlediska PR nemaji nic spolecneho.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Jarousek06 29. 5. 2006 08:37

Každé auto je pojištěný u jiné pojišťovny. To starší už má bonus myslím 10 %, ale chystám se ho v nejbližší době prodat - to je to, který způsobilo škodu. Takže ztráta bonusu by mě nebolela :wink: . Ale zajímavý byl názor, že mezi rodinnými příslušníky by mohl být problém - to nevím. Jinak si myslím, že policii není třeba volat - když ¨se viník přizná, tak přece není co řešit
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarousek06 29. 5. 2006 08:39

CHiP píše:
lehtinen píše:Stojí ti výměna okna z ručení za ztrátu bonusů?o/quote]
Když máš dvě auta, tak na druhém už žádné bonusy nemáš :D!/quote]

Bonusy se nevztahují na jméno, ale na auto. Pokud máš třeba 3 auta, tak můžeš mít 3 různý bonusy
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CHiP 29. 5. 2006 08:40

Jarousek06: Tak jsem se mýlil :lol:, jen nevím, proč by to nemohlo jít :hm, ta Policie je jistota :)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod CHiP 29. 5. 2006 08:41

Jarousek06: Když teď mám jedno auto, budu mít bonus 30%, prodám, koupím nový, tak mi ten bonus zůstane :) Ale jak je to v případě že máš víc aut nevím :D
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Jarousek06 29. 5. 2006 08:44

Vím, že bonusy jsou přenositelné, ale já to nový auto kupoval v zimě a starý jsem v té době ještě taky potřeboval. Takže jsem bonus přenést nemohl. Kolem poledne se chystám na pojišťovnu tak jsem zvědavej
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CHiP 29. 5. 2006 08:46

Jarousek06: Ale rozhodně tam s těma bonusama něco bude, když máš víc aut, my kvůli tomu přihlašovali jedno auto na babičku :D
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod mfilip 29. 5. 2006 09:29

podle mne ti to neproplati, protoze vinikem je rodinny prislusnik
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod CHiP 29. 5. 2006 09:31

mfilip: Tak když pojišťovně vadí rodiný příslušník, tak není nic jednoduššího než za viníka dosadit kamaráda :)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Jarousek06 29. 5. 2006 09:31

Nevím jak to přesně chodí s těmi bonusy. Já mám každý pojištěný jinde a tak vycházím z vlastní zkušenosti. Jde spíš o to, zda by pojišťovna mohla dělat problémy s tím, že vlastně řešení vzniklé škody bude v rámci jedné osoby. Ale teoreticky vzato by to problém být neměl - na co potom povinné ručení platíme, že?
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarousek06 29. 5. 2006 09:36

CHiP píše:mfilip: Tak když pojišťovně vadí rodiný příslušník, tak není nic jednoduššího než za viníka dosadit kamaráda :)e/quote]

Určitě bych to tak řešil.Napřed ale potřebuji zjistit, jestli jim rodinný příslušník vadí. Bylo by trošku blbý jeden den přijít a nahlásit škodu způsobenou manželkou a potom změnit výpověď. Zkusím nějakou infolinku napřed
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Další stránka