Vyšetřování nehody

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod dddmmm 28. 3. 2006 19:39

Situace:
srpen 2005, nehoda v obci, rychlost asi 40km/h. ulice 2 pruhy tam dva zpět dvojitá čára. před malou křižovatkou přechod. auta jedou vedle sebe v obou pruzích. z leva přechází chodec, asi tak 75 let. auto v levém (prostředním) pruhu ho objede vlevo.chodec se tedy dostal přes 3 pruhy. pak auto jedoucí v pravém (pro chodce ve čtvrtém) pruhu se s ním střetne. místo střetu je těsne za křižovatkou, asi 25m od přechodu před tou křižovatkou. řidič stihne zabrzdit, ale stejně dojde ke kontaktu chodce s autem. škoda na vozidle nic moc - jen lehká šmouha na kapotě od berle chodce. chodec úraz kolene.
následuje návštěva nemocnice s policií. když prý to nebude vážný, rovnou to uzavřou jako vinu chodce - přecházel mimo přechod v nepřehledné situaci. lékař ale říká, že babička už je stará na to ale se dalo dopořádku.
pokračuje se na policii sepsat protokol. že prý to předají přestupkové komisi a protože neuplatnuji náhradu škody tak paní dostane maximálně 500kč pokutu.
ted ale po 7 měsících volá policie, že chtějí upřesnit vzdálenosti mezi vozidly aby soudní znalec spočítal zda se dalo nehodě zabránit či zda nebylo něco porušeno.

co si o tom otočení policie myslet. jak se to může dál vyvíjet. jak dál jednat? existují nějaké lhůty? ...
dddmmm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M@tezz 28. 3. 2006 20:15

No po takové době bych s klidným svědomím řekl, že si nevzpomínám, ale že jsem určitě dodržel bezpečnou vzdálenost a vzhledem k situaci udělal maximum pro odvrácení střetu.
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Režisér roku 2007

Odeslat příspěvekod dddmmm 29. 3. 2006 07:00

nějakej názor jak je to z pohledu chodce ... (třeba: už jsem přešel skoro celou ulici a pak mě ten blázen porazil. zavřít až zčerná)
a nějakej z pohledu řidiče.
dddmmm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vana666 29. 3. 2006 07:04

chodec řekne: to auto tam stálo na kraji cesty tak jsem přecházel a jak sem byl skoro na druhé straně tak se auto nečekaně a bez blinkru rozjelo a přímo do mě ! :D
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod maxipes 29. 3. 2006 07:59

To je standardní postup PČR když se zjistí, že následky jsou těžší, než se přdpokládalo. Těžko jim ho vyčítat. Znalec už stejně nic nevymyslí. Jenže kdyby to PČR neřešila, někdo by jí mohl předhodit, že trvalé poškození zdraví (to koleno to asi odskákalo napořád) bylo odbyto pouhým přestupkovým řízením, zvlášť když se to stalo kousek od přechodu.
Prostě říci, že si nic nepomatuju...
maxipes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza729 29. 3. 2006 12:39

S klidem bych je odkazal na jejich zajiste velmi svedomite sepsany protokol o nehode, kde by tato info jako zakladni mela byt. A popral bych jim krasne, uvolnene odpoledne.
Honza729
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Deli 29. 3. 2006 13:20

Honza729 píše:S klidem bych je odkazal na jejich zajiste velmi svedomite sepsany protokol o nehode, kde by tato info jako zakladni mela byt. A popral bych jim krasne, uvolnene odpoledne.

Přesně tak, pokud nic neměřili při té události, tak po 7 měsících bych je poslal do pryč... :P
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010